Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
02 Φεβ 2021

Κορωνοϊός: Στο 91,6% η αποτελεσματικότητα του «Sputnik V» απέναντι στην Covid

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Τι έδειξαν τα αποτελέσματα μελέτης για το ρωσικό εμβόλιο κατά της Covid, όπως δημοσιεύτηκαν στο The Lancet - Σημαντική αποτελεσματικότητα ακόμα και μετά την πρώτη δόση
 

 

Το πρώτο εμβόλιο κορωνοϊού, που παρουσίασε το περσινό καλοκαίρι η Ρωσία, είναι 91,6% αποτελεσματικό στην αναστολή των συμπτωμάτων της Covid-19, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των πρώιμων δοκιμών.
Μόνο 16 στα 15.000 άτομα που έλαβαν δύο δόσεις του Sputnik V εμφάνισαν συμπτώματα, ενώ κανείς δεν πέθανε από την ασθένεια ή χρειάστηκε νοσοκομειακή θεραπεία. Παράλληλα, 62 άτομα -σε σύνολο 4.902- παρουσίασαν συμπτώματα, λαμβάνοντας προηγουμένως placebo.
Η δοκιμή περιελάμβανε 2.144 συμμετέχοντες ηλικίας 60 ετών και άνω. Σε αυτό το υποσύνολο το εμβόλιο είχε 91,8% αποτελεσματικότητα.
Το εμβόλιο βρέθηκε επίσης να είναι 74% αποτελεσματικό στην παρεμπόδιση της Covid μετά από τη λήψη μίας μόνο δόση.
Συγκριτικά, το εμβόλιο του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης είναι περίπου 70% αποτελεσματικό στο μπλοκάρισμα των συμπτωμάτων της Covid μετά από δύο δόσεις, ενώ η αποτελεσματικότητα των σκευασμάτων των Pfizer και Moderna είναι 95%.
Αλλά η απευθείας σύγκριση των αποτελεσμάτων από δοκιμές που πραγματοποιούνται σε διαφορετικές χώρες είναι δύσκολη, επειδή οι μέθοδοι και τα πρότυπα δοκιμών διαφέρουν.
Βρετανοί επιστήμονες αντιδρώντας στα ευρήματα, που δημοσιεύθηκαν στο διάσημο περιοδικό The Lancet, δήλωσαν ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να είναι «πιο προσεκτικό στις επικρίσεις για τα σχέδια εμβολίων άλλων χωρών».
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

proioy fani

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Τελευταια Νεα

Top