Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι

300x600 R021

05 Μαϊ 2013

Ενημερωτική σύσκεψη για την καταπολέμηση των κουνουπιών Κύριο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Στο δημαρχείο της Αλεξάνδρειας την Παρασκευή έγινε συνάντηση των προέδρων των Τοπικών Συμβουλίου και των δύο δημάρχων Αλεξανδρείας και Πέλλας καθώς και του εκπροσώπου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Μακεδονίας, γεωπόνου, κ Παρασκευαϊδη Λάζαρου.


Αντικείμενο της συνάντησης ήταν ηενημέρωση σχετικά με την καταπολέμηση των κουνουπιών τηνοποία αρμοδιότητα από εφέτος ανέλαβε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αγνοώντας παντελώς τους Δήμους και παρά το γεγονός ότι αυτοί είναι που γνωρίζουν πολύ καλά το πρόβλημα.

Το πρόβλημα που όλοι εντόπισαν έγκειται στο ότι οι οι τρεις διαγωνισμοί που έβγαλε στον αέρα η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ένας για τους ψεκασμούς από αέρος, ένας από εδάφους και έναν για την απόκτηση των σκευασμάτων, δεν προβλέπουν επαρκείς καλύψεις στον αστικό ιστό των πόλεων των Δήμων αλλά και της Θεσσαλονίκης.

Για το λόγο αυτό η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Μακεδονίας αποφάσισε να επέμβουν οι Δήμου και με δράσεις μικρής κλίμακας να συνεπικουρήσουν στην προσπάθεια της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Το ανησυχητικό της υπόθεσης είναι ο χρόνος που θα χρειασθεί για να τρέξουν οι διαγωνισμοί και ακριβώς αυτή η καθυστέρηση που παρατηρείται θα λειτουργήσει ανασταλτικά στην εφαρμογή και αποτελεσματικότητας του προγράμματος και εξ αυτού διαφαίνεται ήδη ο κίνδυνος να έχουμε μία από τα ίδια... 

Ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Φώτης Δημητριάδης τόνισε ότι ο Δήμος είναι έτοιμος να βοηθήσει για την καλύτερη υλοποίηση του προγράμματος καθώς επίσης και να αναλάβει ο ίδιος ο Δήμος δράσεις μικρής κλίμακας καθώς το πρόβλημα αφορά την υγεία των πολιτών.

 

Αναλυτικό ρεπορτάζ στον ΠΟΛΙΤΗ της Τρίτης...

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

proioy fani

Νίκος Φ. Σουρλόπουλος

Πτυχιούχος Φιλοσοφίας και Πολιτικών Επιστημών

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Emvolio GIF 300 x 600

 

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Τελευταια Νεα

Top