Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι

300x600 R021

09 Ιουν 2021

Το εμβόλιο της Pfizer παράγει μειωμένη ανοσία έναντι της παραλλαγής Delta

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Σύμφωνα με εργαστηριακές μελέτες που δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Lancet το εμβόλιο της Biontech / Pfizer παράγει μειωμένη ανοσία έναντι της παραλλαγής Delta η οποία έχει καταστεί γρήγορα η κυρίαρχη μορφή SARS-CoV-2 στην Αγγλία.

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση για την κατάσταση της Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας η παραλλαγή Delta, η οποία εισήχθη από την Ινδία, αντιπροσώπευε ήδη το 61% όλων των δειγμάτων SARS-CoV-2 που είχαν αλληλουχηθεί την εβδομάδα πριν από την καθολική Πεντηκοστή. Στις πρώτες 50 ημέρες από την εμφάνισή της στην Αγγλία, η παραλλαγή Delta έχει εξαπλωθεί πολύ ταχύτερα από όλες τις άλλες παραλλαγές πριν.

Κατά την τελευταία εβδομάδα, ο αριθμός των καταγεγραμμένων κρουσμάτων αυξήθηκε από 5.472 σε 12.431 λόγω της παραλλαγής Delta. Η παραλλαγή Delta ευθύνεται για το γεγονός ότι ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων COVID-19 στην Αγγλία και τη Σκωτία αυξάνεται ξανά. Σύμφωνα με την επιστημονική συμβουλευτική ομάδα για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης , η τιμή R αυξήθηκε ξανά στο 1 στο 1,2, πράγμα που θα μπορούσε να σημαίνει την έναρξη εκθετικής ανάπτυξης κρουσμάτων.

Ο ρυθμός μεταφοράς φαίνεται επίσης να είναι υψηλότερος από ό, τι με την παραλλαγή Alpha. Ο αριθμός των λοιμώξεων μεταξύ των γνωστών επαφών («ποσοστό δευτερογενούς έκθεσης») είναι 2,6% για άτομα με ιστορικό ταξιδιού, σε σύγκριση με 1,6% για την παραλλαγή Alpha. Στην ομάδα χωρίς γνωστά ταξίδια, το ποσοστό είναι 12,4% σε σύγκριση με 8,2%.

Ένα σημαντικό σημείο για την περαιτέρω πορεία της επιδημίας είναι το ερώτημα εάν οι εμβολιασμοί που πραγματοποιήθηκαν από τον Δεκέμβριο προστατεύουν από τη μόλυνση. Τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής της μελέτης SIREN, η οποία εξετάζει σχεδόν 45.000 άτομα κάθε 2 εβδομάδες με εξετάσεις PCR, είναι προς το παρόν ευνοϊκά. Υπάρχουν όμως κα 96 τεκμηριωμένες περιπτώσεις επαναμόλυνσης που θα μπορούσαν να αποδοθούν με αλληλουχία της παραλλαγής Delta.

Πηγή: ΕΡΤ #pgnews #ΥΓΕΙΑ #ΔΙΕΘΝΗ

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

proioy fani

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Emvolio GIF 300 x 600

 

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Τελευταια Νεα

Top