Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι

300x600 R021

15 Νοε 2021

Κρατήστε τα Χριστούγεννα ζωντανά για τα μεγαλύτερα παιδιά

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Τα παιδιά μεγαλώνουν πολύ γρήγορα. Και σύντομα τα Χριστούγεννα παύουν να τα εντυπωσιάζουν όπως παλιά. Αλλά είναι πολύ σημαντικό να προσπαθήσετε να διατηρήσετε το πνεύμα των Χριστουγέννων ζωντανό ακόμη και στα μεγαλύτερα παιδιά σας. Δεν υπάρχει λόγος να μην συνεχίσουν να τα απολαμβάνουν επειδή έμαθαν πια από πού έρχονται τα δώρα τους.

Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει μερικές ιδέες που μπορεί να σας βοηθήσουν σε αυτό.

  1. 1.Συνεχίστε να στολίζετε το σπίτι

Πιστεύουμε ότι αυτό είναι αρκετά σημαντικό. Πρέπει να συνεχίσετε να στολίζετε το σπίτι. Η γιορτινή ατμόσφαιρα δεν κάνει μόνο τα παιδιά σας να αισθάνονται όμορφα, αλλά και εσάς τους ίδιους. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να μπείτε στο πνεύμα των γιορτών. Το καλό είναι ότι επειδή ακριβώς τα παιδιά σας έχουν μεγαλώσει πια, μπορούν και να σας βοηθήσουν. Μπορείτε να ψωνίσετε μαζί τα χριστουγεννιάτικα είδη που θα χρειαστείτε, να κάνετε τα ψώνια για τα οικογενειακά τραπέζια κ.τ.λ. Και, φυσικά, να στολίσετε παρέα.

Extratip: Είναι καλή ιδέα να επιτρέψετε στα παιδιά να επιλέξουν και μερικά χριστουγεννιάτικα στολίδια, διακοσμητικά ή χριστουγεννιάτικα λαμπάκια που αρέσουν σε εκείνα. Έτσι, θα νιώθουν ακόμη πιο έντονα ότι η γνώμη τους μετράει και ότι έχουν θέση στις ετοιμασίες.

  1. 2.Ζητήστε τη βοήθειά τους με τα μικρότερα παιδιά

Αν έχετε και μικρότερα παιδιά, μπορείτε να ζητήσετε τη βοήθεια των μεγαλύτερων για να κάνετε τις γιορτές τους ακόμη πιο μαγικές. Μπορείτε να τους αναθέσετε να βρουν χριστουγεννιάτικες ιστορίες για να πουν στα αδέλφια τους, να βοηθήσουν με τα γράμματα προς και από τον Άγιο Βασίλη, να σας βοηθήσουν να κρύψετε τα δώρα και πολλά ακόμη.

  1. 3.Διατηρήστε παλιές παραδόσεις και σκεφτείτε μαζί καινούργιες

Διατηρήστε τις παλιές σας παραδόσεις, ακόμη και αν τα παιδιά σας νιώθουν ότι είναι πολύ μεγάλα πια για αυτές. Δεν είναι απαραίτητο να τις διατηρήσετε όλες, αλλά οι οικογενειακές παραδόσεις στις γιορτές είναι αυτό που θα θυμούνται τα παιδιά σας στο μέλλον (όχι τόσο τα δώρα που θα πάρουν). Παράλληλα, μπορείτε να σκεφτείτε και καινούργιες παραδόσεις οι οποίες θα είναι πιο κοντά στις προτιμήσεις των παιδιών, ανάλογα και με την ηλικία τους. Δεν χρειάζεται να είναι κάτι περίπλοκο. Ακόμη και το να καθορίσετε μια ημέρα το χρόνο κατά την οποία θα πίνετε ζεστή σοκολάτα, παρακολουθώντας χριστουγεννιάτικες ταινίες όλοι μαζί είναι αρκετό.

Καταλήγοντας, είναι σημαντικό να δημιουργείτε μια αίσθηση ανυπομονησίας ακόμη και στα μεγαλύτερα παιδιά. Όπως τα μικρότερα παιδιά ανυπομονούν για την επίσκεψη του Άγιου Βασίλη, έτσι και τα μεγαλύτερα πρέπει να έχουν κάτι το οποίο θα περιμένουν (π.χ. ένα οικογενειακό τραπέζι, ο στολισμός, τα δώρα τους, ένα ταξίδι κ.ο.κ.).

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

proioy fani

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Emvolio GIF 300 x 600

 

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Τελευταια Νεα

Top