Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
23 Σεπ 2013

Τη μισή συμμετοχή θα πληρώνουν όσοι επιλέγουν γενόσημα

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Την ικανοποίησή τους εξέφρασαν τα μέλη της Τρόικας για την πορεία των οικονομικών της υγείας, μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη. Στη συνάντηση με τους δανειστές σχεδόν μονοπώλησαν οι τιμές των γενόσημων, οι οποίες αναμένεται να μειωθούν αρκετά το επόμενο διάστημα, ενώ θα δίνονται κίνητρα σε ασθενείς και γιατρούς για να τα επιλέγουν.

 

Οι τιμή των γενόσημων αναμένεται να μειωθεί περίπου 32,5% από τη σημερινή τιμή το επόμενο διάστημα, με στόχο να γίνουν «ελκυστικά» για τους ασθενείς και τελικά η συνολική τους χρήση να φτάσει στο 60%. Παράλληλα, θα δοθεί οικονομικό κίνητρο και οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν τη μισή συμμετοχή (12,5% αντί για 25%), στην περίπτωση που επιλέξουν κάποιο από αυτά τα φάρμακα. Η διοίκηση του υπουργείου Υγείας δεν έχει καταλήξει ακόμη στα κίνητρα των γιατρών.

Οσαν αφορά τη μαύρη τρύπα του ΕΟΠΥΥ, όπως εξήγησε ο κ. Γεωργιάδης, το τελευταίο τρίμηνο και λόγω των 41.000 νέων θέσεων εργασίας στον τουρισμό, η τρύπα μειώθηκε περίπου 400 εκ. ευρώ. 

Μάλιστα, όπως ξεκαθάρισε ο υπουργός, το μέτρο των 25 ευρώ για τη νοσηλεία σε νοσοκομείο (εισαγωγή), ίσως να μην εφαρμοστεί, εφόσον ο στόχος προς τους δανειστές μας έχει επιτευχθεί. «Αν το διατηρήσουμε από 1 Ιανουαρίου, όπως προβλέπεται, τα χρήματα θα φροντίσουμε να πηγαίνουν προς τους ανασφάλιστους», λέει ο ίδιος.

Γιατροί συνεχίζουν να συνταγογραφούν σε νεκρούς 

Σε ελέγχους που έγιναν μέσω του συστήματος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ), βρέθηκαν το τελευταίο τρίμηνο περίπου 60 γιατροί, οι οποίοι έγραφαν φάρμακα και αξονική τομογραφία σε νεκρούς. «Εχουν συνταγογραφηθεί φάρμακα ακόμη και 200 ημέρες μετά τον θάνατο κάποιου», εξηγεί ο κ. Γεωργιάδης. 

Σύμφωνα πάντα με τον υπουργό Υγείας, πρωταθλητές στα παραπεμπτικά προς ιδιωτικές κλινικές, εργαστήρια και φάρμακα, είναι οι ορθοπεδικοί, οι καρδιολόγοι και οι παθολόγοι. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα ότι γιατρός από τη Λάρισα έγραψε εξετάσεις αξίας 400.000 ευρώ μέσα σε ένα μήνα. 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Τελευταια Νεα

Top