17 Ιουλ 2017

Επιδότηση για όσους εργοδότες προσλάβουν ως υπαλλήλους τα «μπλοκάκια» Κύριο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Θα επιδοτούνται από το κράτος οι ασφαλιστικές εισφορές εφόσον οι συμβάσεις μετατραπούν σε συμβάσεις εργασίας από συμβάσεις έργου

Με επιδότηση θα καλύπτει το κράτος τις ασφαλιστικές εισφορές για όσους εργοδότες μετατρέψουν σε συμβάσεις εργασίας (δηλαδή προσλάβουν κανονικά ως υπαλλήλους) τους εργαζόμενους που απασχολούν με μπλοκάκια, δηλαδή με συμβάσεις έργου. Αυτό προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο υπουργείο Εργασίας.

Τα στελέχη του Εργασίας επικαλούνται την μελέτη που έγινε από την Διεθνή Οργάνωση Εργασίας, για την αδήλωτη εργασία στην Ελλάδα, λέγοντας ότι «η διαγνωστική μελέτη για την αδήλωτη εργασία στην Ελλάδα που συνέταξε η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ΔΟΕ), τον Ιούλιο του 2016, σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και τους κοινωνικούς εταίρους, ανέφερε ότι ένα από τα βασικά προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν στην αγορά εργασίας, είναι η ψευδής αυτοαπασχόληση.

Το φαινόμενο εκείνο όπου πίσω από το "μπλοκάκι" κρύβεται η εξαρτημένη εργασία, η μέθοδος με την οποία ο κατ’ ουσίαν μισθωτός μεταμφιέζεται σε αυτοαπασχολούμενο. Το βασικό χαρακτηριστικό αυτής της μεταμφίεσης είναι η παράκαμψη όλου του θεσμικού πλαισίου προστασίας της εργασίας εις βάρος του εργαζομένου, σε ό,τι αφορά ωράρια, μισθούς, επιδόματα, δώρα εορτών, άδειες, κλπ. Το πρώτο βήμα από πλευράς του υπουργείου έγινε με τη δημιουργία της πλατφόρμας του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) και του επιμερισμού των ασφαλιστικών εισφορών σε όσους παρέχουν υπηρεσία-εργασία σε έως δύο εργοδότες και δηλώνονται σε αυτήν».

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Mezeklikia

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 339 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Τελευταια Νεα

Top