Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
09 Ιουλ 2018

Σε δημοπρασία οχήματα και φορτηγά της ΕΒΖ για μερικές χιλιάδες ευρώ Κύριο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Για ενδεχόμενο επικείμενης πτώχευσης της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, κάνουν λόγο εσωτερικά σημειώματα και ενημερώσεις στο υπουργείο Οικονομίας, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το Capital.gr. Με βάση σχετικές πληροφορίες, στελέχη του αρμόδιου υπουργείου επεξεργάζονται σχέδια εκτάκτου ανάγκης προκειμένου η ΕΒΖ να μην "σκάσει", αν και τα περιθώρια έχουν στενέψει δραματικά.

Η εταιρεία, στην οποία δόθηκαν 30 εκατ. ευρώ το 2015, βρίσκεται στην κυριολεξία στον αέρα, χωρίς διοίκηση για πολλοστή φορά τα τελευταία χρόνια (σ.σ. έχουν παραιτηθεί τόσο ο πρόεδρος όσο και ο διευθύνων σύμβουλος αυτής), χωρίς ρευστό και με τα αποθέματα ζάχαρης να εξαντλούνται.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το σχέδιο που προκρίνει ο βασικός πιστωτής της Πειραιώς και φαίνεται να έχει βρει ευήκοα ώτα στην Κυβερνητική πλευρά είναι η λύση "pre - pack sale" με βάση τον πτωχευτικό κώδικα και συγκεκριμένα τα άρθρα 106β και 106δ. Δηλαδή συμφωνία πιστωτών που θα προβλέπει διαγραφή υφιστάμενων υποχρεώσεων, εξόφληση μέρους των υπολοίπων μέσω του τιμήματος που θα καταβάλει ο επενδυτής και ρύθμιση του ανεξόφλητου υπολοίπου. Στο πλαίσιο αυτό η Εrnst & Young έχει αναλάβει ως σύμβουλος να παραδώσει συγκεκριμένο σχέδιο για να προχωρήσει η συγκεκριμένη διαδικασία μέσω της κατάθεσης του σχεδίου στο Πρωτοδικείο.

Για την ΕΒΖ, η οποία έχει βγει προς πώληση ουκ ολίγες φορές κατά το παρελθόν χωρίς αποτέλεσμα, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον σε αυτή τη φάση η Αγγλοαμερικανική κοινοπραξία υπό το fund Kingsley Capital Partners και το fund Innovation Brain.

Η κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η ΕΒΖ είναι τραγική. Όπως αποκάλυψε το Capital.gr η εταιρεία "τρέχει" ηλεκτρονική δημοπρασία για την πώληση οχημάτων της προκειμένου να μπουν έστω και μερικές χιλιάδες ευρώ στο ταμείο της για να καλύψει τις καθημερινές υποχρεώσεις της και δη τη μισθοδοσία. Η ηλεκτρονική δημοπρασία για οχήματα, φορτηγά και άλλα μεταφορικά μέσα γίνεται μέσω της εταιρείας M. Davis Group Europe και θα ολοκληρωθεί αύριο Τρίτη 10 Ιουλίου.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 256 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Τελευταια Νεα

Top