Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
02 Αυγ 2019

Επίδομα 240 ευρώ από τον ΟΑΕΔ - Ποιοι το δικαιούνται

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Ειδικό βοήθημα ύψους 240 ευρώ από τον ΟΑΕΔ δικαιούνται άνεργοι άνω των τριών μηνών, που δεν συγκεντρώνουν τις προϋποθέσεις τακτικής επιδότησης.

 

Ειδικό βοήθημα ύψους 240 ευρώ από τον ΟΑΕΔ δικαιούνται άνεργοι άνω των τριών μηνών, που δεν συγκεντρώνουν τις προϋποθέσεις τακτικής επιδότησης.

Βασική προϋπόθεση χορήγησής του είναι να έχουν πραγματοποιήσει 60 τουλάχιστον ημέρες εργασίας στο έτος που προηγείται της έναρξης του τριμήνου ανεργίας.

Επίσης δεν πρέπει να υπάγονται στις κατηγορίες του εποχικού προσωπικού του άρθρου 22 του Ν. 1836/89 (να μην είναι δηλαδή οικοδόμοι, λατόμοι, ασβεστοποιοί, μουσικοί, τραγουδιστές, εργαζόμενοι σε τουριστικά και επισιτιστικά επαγγέλματα κ.λπ). Τέλος υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια που ορίζονται από τον ΟΑΕΔ.

Το ύψος της επιδότησης ισούται με 15 ημερήσια επιδόματα ανεργίας  και δίνεται έως και τρεις φορές μέσα στο ίδιο ημερολογιακό έτος.

Η διαδικασία υποβολής της αίτησης είναι απλή και γίνεται αυτοπροσώπως στις αρμόδιες Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ του τόπου κατοικίας τους ή της τελευταίας απασχόλησής τους, εφόσον η αίτηση υποβάλλεται ταυτόχρονα με την έκδοση του δελτίου ανεργίας

Μπορεί να υποβληθεί και ηλεκτρονικά, μέσω του e-services, αλλά και μέσω των ΚΕΠ.

Στα δικαιολογητικά που απαιτούνται συγκαταλέγονται πρόσφατο εκκαθαριστικό σημείωμα, δελτίο ανεργίας σε ισχύ και ΙΒΑΝ δικαιούχου.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο ασφαλισμένος, στην περίπτωση που συγκεντρώνει τις προϋποθέσεις για την καταβολή του ειδικού βοηθήματος περισσότερες από μία φορά στο ίδιο ημερολογιακό έτος, δεν απαιτείται η προϋπόθεση των 60 ημερομισθίων που απαιτείται μόνο κατά την πρώτη καταβολή του βοηθήματος.

 
 
 
 
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 237 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Τελευταια Νεα

Top