Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
12 Σεπ 2019

Ένα ισχυρό εργαλείο προώθησης της Απασχόλησης και της Επιχειρηματικότητας στα χέρια του Δήμου Αλεξάνδρειας

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας εδώ και ένα χρόνο έχει στα χέρια του ένα ισχυρό εργαλείο για την προώθηση της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας. Πρόκειται για το ολοκληρωμένο Πληροφοριακό σύστημα JOB & BUSINESS DIRECT. Ένα ολοκληρωμένο περιβάλλον διασύνδεσης ανέργων και επιχειρήσεων, διαχείρισης της καθημερινής προσφοράς και ζήτησης εργασίας, παρακολούθησης της ανεργίας και της απασχόλησης και ενός περιβάλλοντος υποστήριξης και ανάπτυξης επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.
Λειτουργεί διαδικτυακά, υποστηρίζεται αποκλειστικά από την INFO-PLAN A.E. με κατοχύρωση εθνικού σήματος GR 253744 και κατοχή αποκλειστικών δικαιωμάτων.
Πρόκειται για μια καινοτόμα εφαρμογή πανελλαδικώς, την οποία ο Δήμος μας πρέπει να αξιοποιήσει στο έπακρο. Μπορείτε να την επισκεφτείτε στην ιστοσελίδα https://apasxolisi.alexandria.gr/index.htm

Τί ακριβώς κάνει το σύστημα JOB & BUSINESS DIRECT.

Το Σύστημα Απασχόληση JOB DIRECT, έχει τρεις πυλώνες.

• Ο πρώτος πυλώνας στοχεύει στην πληροφόρηση,

• Ο δεύτερος πυλώνας στοχεύει στην προώθηση ενδιαφερομένων στην αγορά εργασίας με τη διαχείριση βιογραφικών – αιτήσεων απασχόλησης και

• Ο τρίτος πυλώνας στην αγορά εργασίας με την σύζευξη της προσφοράς και της ζήτησης θέσεων εργασίας, όχι μόνο στο επίπεδο των τυπικών προσόντων αλλά και των δεξιοτήτων, με την μέτρηση δεικτών των τριών (3) πυλώνων του Ευρωπαϊκού Δείκτη

Δεξιοτήτων (ESI):

1ος: Ανάπτυξη Δεξιοτήτων (Skills Development), που αφορά την εκπαιδευτική δραστηριότητα,

2ος: Ενεργοποίηση Δεξιοτήτων (Skills Activation), που αναφέρεται στη μετάβαση στην αγορά εργασίας και

3ος: Αντιστοίχιση Δεξιοτήτων (Skills Matching) που υπολογίζει το βαθμό επιτυχίας στην αντιστοίχιση των δεξιοτήτων με τις απαιτήσεις της αγοράς εργασίας.

Αποσκοπεί αρχικά στη διαχείριση της προσφοράς και ζήτησης εργασίας και το πως διαμορφώνεται το προφίλ της αγοράς εργασίας σε σχέση με μια σειρά συντελεστών, όπως τομείς και επίπεδα εκπαίδευσης (τυπική και άτυπη), επιχειρήσεις-εργοδότες, κατηγορίες θέσεων εργασίας, κατηγορίες δημοσίων φορέων, κ.α. και στη συνέχεια, στη διάγνωση των αναγκών της αγοράς εργασίας σε πραγματικές συνθήκες και τρέχοντα χρόνο.
Επίσης, διαθέτει το υποσύστημα J&E Research, με το οποίο παρέχεται η δυνατότητα στο Δήμο, να σχεδιάσει όλους τους τύπους των ερωτηματολογίων για την διενέργεια ερευνών μέτρησης των τάσεων στην τοπική απασχόληση, την ανεργία και επιχειρηματικότητα.

Ακόμη, διαθέτει υποσύστημα διαχείρισης θέσεων πρακτικής άσκησης (παρεχόμενες θέσεις πρακτικής και επιθυμητές θέσεις πρακτικής άσκησης), όπου εμπλέκονται οι ενδιαφερόμενοι, τα εκπαιδευτικά ιδρύματα και οι φορείς που παρέχουν πρακτική άσκηση, με σκοπό τη λειτουργία μηχανισμού αντιστοίχισης προσφερόμενων – ζητούμενων θέσεων πρακτικής άσκησης, παρόμοιο με την αντιστοίχιση βιογραφικών – προσφερόμενων θέσεων απασχόλησης.

Το Σύστημα Σύμβουλος Επιχειρηματικότητας & Επιχειρήσεων - ΒUSINESS CONSULTANS DIRECT, έχει δυο (2) πυλώνες.
Ο πρώτος πυλώνας στοχεύει στην ενημέρωση των δυνητικών επιχειρηματιών και επιχειρήσεων παρέχοντάς τους μια σειρά χρήσιμων πληροφοριών και ο δεύτερος πυλώνας στοχεύει στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας με την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών για την υποστήριξη και ανάπτυξη επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.
Αποτελείται από ένα σύνολο συστημάτων και λειτουργιών πληροφόρησης και συμβουλευτικής υποστήριξης και ανάπτυξης επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

Συμπληρώνει την λειτουργία δημοτικών ΗΛ.ΚΕ.Π.Α και υποστηρίζει πλήρως την λειτουργία Θυρίδων Επιχειρηματικότητας. Η Θυρίδα Επιχειρηματικότητας παρέχει τις ακόλουθες υπηρεσίες:

α). Πληροφόρηση για τις διαδικασίες και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την ίδρυση και λειτουργία Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος.

β). Εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες σε ένα ευρύ φάσμα θεματικών κατηγοριών και πεδίων (Ίδρυση και οργάνωση επιχείρησης, Marketing Plan, Ανάπτυξη Επιχείρησης, Πιστοποιήσεις Συστημάτων Διαχείρισης, Κατοχυρώσεις εμπορικής και πνευματικής ιδιοκτησίας , Πληροφορική, Νομική των Επιχειρήσεων, κ.α).

Οι ενδιαφερόμενοι είτε δυνητικοί επιχειρηματίες είτε ιδιοκτήτες ΜμΕ λαμβάνουν εστιασμένες υπηρεσίες συμβουλευτικής υποστήριξης α΄επιπέδου.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

proioy fani

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Emvolio GIF 300 x 600

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 272 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Τελευταια Νεα

Top