Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
10 Αυγ 2020

Πώς θα βοηθήσετε το παιδί σας να αποκτήσει σπίτι χωρίς φόρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Η πρόσφατη αλλαγή στη νομοθεσία για τις χρηματικές δωρεές των γονιών προς τα παιδία δίνει νέες δυνατότητες για την απόκτηση πρώτης κατοικίας

 

Χωρίς καμία απολύτως επιβάρυνση με φόρο ή με πολύ ελάχιστη φορολογική επιβάρυνση μπορεί πλέον ένας νέος, άγαμος ή έγγαμος, να αγοράσει πρώτη κατοικία σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Με πρόσφατη αλλαγή που επήλθε στη νομοθεσία για τη φορολογία των γονικών παροχών προβλέπεται ότι οι δωρεές χρηματικών ποσών μέχρι 150.000 ευρώ οι οποίες πραγματοποιούνται από τους γονείς προς τα παιδιά απαλλάσσονται πλήρως από τον φόρο δωρεάς-γονικής παροχής 10%, εφόσον τα χρήματα διατίθενται από τα παιδιά για την αγορά πρώτης κατοικίας.

Η αλλαγή αυτή καθιστά πλέον ευκολότερη την απόκτηση πρώτης κατοικίας για χιλιάδες νέους οι οποίοι κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην βιοπάλη καθώς δίνει τη δυνατότητα στους γονείς να δίνουν στα παιδιά τους για τον σκοπό αυτό τα χρήματα που έχουν αποταμιεύσει γι' αυτά, χωρίς την επαχθή φορολογική επιβάρυνση του 10% που ίσχυε μέχρι πρότινος.

Πιο συγκεκριμένα, μέχρι πρότινος για να μεταβιβάσει ένας γονέας στο παιδί του χρηματικό ποσό ύψους μέχρι 150.000 ευρώ έπρεπε να καταβληθεί φόρος δωρεάς-γονικής παροχής 10% υπολογιζόμενος επί του μεταβιβαζόμενου ποσού, δηλαδή έπρεπε να πληρωθεί στο κράτος ένα ποσό που έφθανε μέχρι και τα 15.000 ευρώ. Στη ουσία, ο γονέας αναγκαζόταν να "κουρέψει" κατά 10% το ποσό που έδινε στο παιδί του προκειμένου να διαθέσει το κομμάτι αυτό για την πληρωμή της Εφορίας.

Τώρα πλέον καί αυτό το 10% εξοικονομείται προς όφελος του παιδιού εφόσον το συνολικό ποσό της γονικής παροχής διατίθεται από το παιδί για την αγορά διαμερίσματος ή μονοκατοικίας που πρόκειται να χρησιμοποιηθεί ως πρώτη κατοικία.Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ
 
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

proioy fani

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

2021

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 216 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Τελευταια Νεα

Top