Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
19 Αυγ 2020

Τρεις διεκδικητές για τη μεταφορά των διαβατηρίων

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Τρία σχήματα διεκδικούν το έργο της παροχής υπηρεσιών ταχυμεταφοράς διαβατηρίων και λοιπών δικαιολογητικών εγγράφων, με συνολική αξία της τάξεως των 12,6 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων προαίρεσης), που έχει ως αναθέτουσα αρχή το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες  το έργο διεκδικούν η κοινοπραξία των ΕΛΤΑ με τη θυγατρική τους ΕΛΤΑ Courier, η ACS και η Speedex, των οποίων οι τεχνικές προσφορές αποσφραγίστηκαν πριν από λίγες ημέρες. Η αξιολόγηση των τεχνικών προδιαγραφών και των δικαιολογητικών συμμετοχής, που έχουν καταθέσει οι τρεις υποψήφιοι, θα οδηγήσει στην αποσφράγιση των οικονομικών προσφορών. Το στάδιο αυτό είναι και το κρισιμότερο, με το υποψήφιο σχήμα που θα καταθέσει το πιο οικονομικό τίμημα να μειοδοτεί για τη σύμβαση που αφορά το χρονικό διάστημα από 1ης Σεπτεμβρίου 2021 έως και 31 Αυγούστου 2024.

Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) είναι 3,4 εκατ. ευρώ, ποσό που αυξάνεται σε 12,5 εκατ. ευρώ εάν ληφθούν υπόψη τα μονομερή δικαιώματα προαίρεσης για επαύξηση των διακινούμενων εγγράφων. Το πρώτο από αυτά έχει ισχύ μέχρι 31 Αυγούστου 2023, είναι ύψους 4,7 εκατ. ευρώ και θα ενεργοποιηθεί σε περίπτωση έναρξης εκδόσεως των ταυτοτήτων νέου τύπου. Το δεύτερο δικαίωμα προαίρεσης, που θα ισχύσει από 1η Σεπτεμβρίου 2023 μέχρι 31η Αυγούστου 2024, συνοδεύεται με δαπάνη της τάξεως των 4,5 εκατ. ευρώ.

Την υφιστάμενη σύμβαση ταχυμεταφοράς των διαβατηρίων και λοιπών δικαιολογητικών εγγράφων υλοποιεί σήμερα η ACS. Η διεκδίκηση του εν λόγω έργου είναι σημαντική τόσο για τη Speedex όσο και για την ΕΛΤΑ Courier, που το 2017 είχε αρχικά αποκλειστεί από τον αντίστοιχο διαγωνισμό. Ωστόσο, εν συνεχεία με δικαστική απόφαση (επί ασφαλιστικών μέτρων) απέκτησε, εκ νέου, τη δυνατότητα συμμετοχής στη διαγωνιστική διαδικασία, χωρίς να καταφέρει να μειοδοτήσει. Η απόφαση της ανακήρυξης προσωρινού μειοδότη τοποθετείται μέσα στον φθινόπωρο, ενώ, όπως αναφέρουν παράγοντες της αγοράς, υπάρχει σημαντικό χρονικό περιθώριο για την ενδεχόμενη διατύπωση ενστάσεων, καθώς η σύμβαση θα ξεκινήσει να υλοποιείται σε περίπου έναν χρόνο.

Διαβίβαση δικαιολογητικών

Σημειώνεται ότι ο ρόλος των ταχυμεταφορών στη διαδικασία έκδοσης διαβατηρίων σχετίζεται με τη διαβίβαση των δικαιολογητικών, που κατατίθενται στα επιμέρους γραφεία υποδοχής, στην κεντρική υπηρεσία έκδοσης των ταξιδιωτικών εγγράφων.

 

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

proioy fani

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 235 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Τελευταια Νεα

Top