Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
09 Νοε 2017

Η βουλευτής Φρόσω Καρασαρλίδου επισκέφθηκε σχολεία ειδικής αγωγής

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Επισκέψεις σε σχολεία ειδικής αγωγής του νομού μας πραγματοποίησε η βουλευτής Φρόσω Καρασαρλίδου για να γνωρίσει από κοντά τα προβλήματά τους.

Ειδικότερα επισκέφθηκε το ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟ – ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ και συζήτησε με την διευθύντρια κα Μάνια Χρυσούλα, καθώς και με δάσκαλους. Στο Δημοτικό Σχολείο Ειδικής Αγωγής φοιτούν σήμερα 36 μαθητές ηλικίας 4 έως 15 ετών. Πρόκειται για ένα πρότυπο σχολείο με άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό, με αίθουσες διδασκαλίας, φυσιοθεραπείας, εργοθεραπείας, ηλεκτρονικούς υπολογιστές και μουσικά όργανα καθώς και αίθουσα χαλάρωσης. Επίσης παρέχεται υποστήριξη γονέων μέσω ψυχολόγου και κοινωνικής λειτουργού. Το σχολείο έχει συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα Σχολικών Γευμάτων, κάτι που είναι ζωτικής σημασίας διότι αρκετά παιδάκια προέρχονται από πολύ φτωχές οικογένειες.

Στον ίδιο χώρο συστεγάζεται και το Νηπιαγωγείο όπου η βουλευτής είχε ολιγόλεπτη συζήτηση με την προϊσταμένη κα. Αβανιτάκη – Κόκιαρη Αγγελική. Οι χώροι του σχολείου είναι πολύ προσεγμένοι με υπέροχες τοιχογραφίες που ομορφαίνουν την καθημερινότητα των παιδιών.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε το ΕΝΙΑΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ – ΛΥΚΕΙΟ ΒΕΡΟΙΑΣκαι είχε συζήτηση με τον διευθυντή κ. Κυριάκο Παπαγεωργίου. Στο σχολείο φοιτούν 52 παιδιά από όλο το νομό. Δεν υπάρχουν προβλήματα στελέχωσης, μιας και από την αρχή της σχολικής χρονιάς έχει προσληφθεί όλο το αναγκαίο προσωπικό. Όπως τονίστηκε, για πρώτη φορά οι διαδικασίες κινήθηκαν πολύ γρήγορα.

Η βουλευτής είχε, επίσης, συνάντηση με τους καθηγητές του σχολείου οι οποίοι, όπως και οι δάσκαλοι του Δημοτικού Σχολείου Ειδικής Αγωγής, είναι ως επί το πλείστον αναπληρωτές με αποτέλεσμα τα παιδιά να μην έχουν σταθερούς καθηγητές και δασκάλους – κάτι που είναι ζωτικής σημασίας όπως τόνισαν οι ίδιοι.

Επιπλέον συζητήθηκαν οι ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό και στο γεγονός ότι το κτήριο δεν πληροί τις προδιαγραφές για ΑμεΑ, δηλαδή είναι δυο ορόφων και δεν έχει ασανσέρ για την μετακίνηση ατόμων που το χρειάζονται. Η βουλευτής δεσμεύτηκε για την προώθηση των παραπάνω αιτημάτων.

.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 206 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Τελευταια Νεα

Top