Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
08 Μαρ 2019

Άγγελος Τόλκας από το συμβούλιο υπουργών της Ε.Ε.: “Στην Ελλάδα δοκιμάζεται η αλληλεγγύη αλλά και η ευθύνη της Ευρώπης” Κύριο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

O Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Άγγελος Τόλκας, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του για τα ζητήματα μετανάστευσης και ασύλου, συμμετείχε στις 6 και 7 Μαρτίου στο Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (JAI).


Όπως σημείωσε ο Άγγελος Τόλκας στις παρεμβάσεις του, η πραγματικότητα, με την οποία είναι αντιμέτωπη η Ελλάδα, απαιτεί να υιοθετηθεί μια συνολική στρατηγική για την θεσμική και οικονομική ενίσχυση των χωρών πρώτης υποδοχής. Επιπλέον τόνισε ότι απαιτείται ουσιαστική συνεργασία ώστε να επιτευχθεί η πάταξη των οργανωμένων δικτύων διακίνησης ανθρώπων.

Ένα από τα πλέον σημαντικά ζητήματα που τέθηκαν είναι ότι η Ε.Ε. πρέπει να λάβει υπόψιν της, ότι οι μεταναστευτικές ροές στην Ανατολική Μεσόγειο συνεχίζονται και πως πρέπει να εντατικοποιηθούν οι πρωτοβουλίες της Ε.Ε. προς τις κυβερνήσεις των χωρών προέλευσης και διέλευσης.

Ο Υφυπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής Άγγελος Τόλκας δήλωσε σχετικά: “Σε υψηλό πολιτικό επίπεδο στείλαμε το μήνυμα, πως θα πρέπει να δούμε το μεταναστευτικό ζήτημα ως αναπόσπαστο ζήτημα ολόκληρης της Ευρώπης κι όχι μόνο της Ελλάδας. Η χώρα μας έχει δειξει πρωτοφανή αλληλεγγύη και ανθρωπιά, αλλά χρειάζεται να αξιοποιήσουμε όλα τα μέσα που διαθέτουμε για το τόσο σύνθετο θέμα των μεταναστευτικών ροών".

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

nikolopoyloy
KAPAGIANNIDHS

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 493 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Τελευταια Νεα

Top