Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
04 Ιουλ 2019

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΠ. ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ: Η φωνή της Ημαθίας μπορεί να ακούγεται δυνατά και αποφασιστικά Κύριο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Συνέντευξη στον ΠΟΛΙΤΗ παραχώρησε ο Βουλευτής και υποψήφιος βουλευτής Ημαθίας της Ν.Δ. κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος. Ο Απόστολος Βεσυρόπουλος απάντησε στις ερωτήσεις μας σχετικά με τις προτεραιότητες της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, τις προτάσεις της για τους έλληνες αγρότες, για την ανάγκη μιας αυτοδύναμης και ισχυρής κυβένρησης καθώς επίσης στο πιθανό σενάριο να αναλάβει ο ίδιος κάποιο χαρτοφυλάκιο στην επόμενη κυβέρνηση. Δείτε τί μας απάντησε.

-Πιστεύετε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι κοντά στην αυτοδυναμία;

Η Νέα Δημοκρατία κέρδισε την εμπιστοσύνη των πολιτών με αλήθειες και προτάσεις. Έτσι θα συνεχίσουμε και ως κυβέρνηση. Η μεγάλη πλειοψηφία του Ελληνικού λαού έχει καταλάβει πλήρως το διακύβευμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου, θα δώσει ισχυρή εντολή στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

 

-Η προειδοποίηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι αν δεν αναδειχθεί αυτοδύναμη η Νέα Δημοκρατία, θα υπάρξει νέα εκλογική αναμέτρηση το Δεκαπενταύγουστο, δεν ηχεί ως εκβιαστικό δίλημμα;

Απλά θα έλεγα ότι αποτυπώνει την πραγματικότητα. Ο κ. Τσίπρας, όλο το προηγούμενο διάστημα, προσπαθούσε να ναρκοθετήσει το δρόμο της επόμενης κυβέρνησης. Μία από αυτές τις μεθοδεύσεις ήταν η ψήφιση της απλής αναλογικής για να οδηγήσει τη χώρα σε ακυβερνησία και να διασωθεί ο ίδιος.

Αν δεν υπάρξει αυτοδύναμη κοινοβουλευτική πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας θα οδηγηθούμε ξανά σε εκλογές με την απλή αναλογική αυτή τη φορά και η χώρα θα μπει σε μεγάλες περιπέτειες.
Αυτό πρέπει να το γνωρίζουν οι πολίτες. Για αυτό και έχει μεγάλη σημασία στις 7 Ιουλίου να μην πάει χαμένη ούτε μία ψήφος. Οι ίδιοι οι πολίτες με την ψήφο τους πρέπει να ακυρώσουν τα σχέδια και τις μεθοδεύσεις του κ. Τσίπρα που θέλει να βυθιστεί η χώρα στην ακυβερνησία , με τον ίδιο τρόπο που οδήγησε στην ακυβερνησία και τους δήμους με την απλή αναλογική. Άλλωστε η λογική του κ. Τσίπρα και του Σύριζα είναι να διαλύσουν ότι δεν μπορούν να ελέγξουν.

βουλη μητσοτακης βεσυροπουλοσ

 

-Ως Αν.Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας συμμετείχατε στη διαμόρφωση του προγράμματος, που έχει ως βασική αιχμή τη μείωση των φόρων. Πότε θα τεθούν σε ισχύ αυτές οι μειώσεις;

Άμεσα. Οι μειώσεις φόρων θα ενταχθούν στον πρώτο προϋπολογισμό που θα φέρει και θα ψηφίσει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη το φθινόπωρο και θα ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου 2020. Μιλάμε ξεκάθαρα. Ότι και αν λέει ο κ. Τσίπρας δεν τον πιστεύει κανείς, οι μειώσεις φόρων θα γίνουν και θα ισχύσουν.

 

-Οι μειώσεις φόρων μπορούν να γίνουν; Αν υπάρξει αντίδραση από τους δανειστές, τι θα κάνετε;

Να σας υπενθυμίσω ότι η προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προχώρησε, παρά την αντίθετη άποψη της τρόικας, στη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, στη μείωση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης και του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης. Και αποδείχθηκε ότι με αυτές τις μειώσεις υπήρξαν αυξημένα δημόσια έσοδα, κάτι που παραδέχθηκαν και οι δανειστές. Συνεπώς αυτή την ερώτηση θα πρέπει να την απευθύνετε σε αυτούς που έλεγαν ότι θα σκίσουν το μνημόνιο και τελικά έφεραν δύο μνημόνια. Σε αυτούς που έταζαν παροχές και τελικά επέβαλαν 29 νέους φόρους. Εμείς έχουμε αποδείξει ότι στον πυρήνα της πολιτικής μας είναι η μείωση των φόρων.

 

- Η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη να κυβερνήσει; Ποιες θα είναι οι πρώτες της προτεραιότητες;

Σαφέστατα και είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε. Έχουμε ήδη έτοιμα τα νομοσχέδια που θα ψηφιστούν άμεσα και θα δώσουν έμπρακτα δείγματα γραφής για τις μεγάλες αλλαγές που έρχονται στη χώρα. Τα νομοσχέδια αυτά είναι:

-Η αλλαγή του φορολογικού κώδικα, πέρα από τις μειώσεις των φόρων διαμορφώνουμε ένα σταθερό και απλοποιημένο πλαίσιο.

-Οι αλλαγές στη δημόσια διοίκηση αλλά και στην οργάνωση και λειτουργία της κυβέρνησης.

-Η αλλαγή του εκλογικού νόμου.

-Η επιτάχυνση στην απονομή της δικαιοσύνης.

-Ο νέος αναπτυξιακός και επενδυτικός νόμος που ανοίγει το δρόμο για να έρθουν μεγάλες επενδύσεις.

 

-Οι αγρότες της Ημαθίας έχουν δεχθεί ισχυρά πλήγματα το τελευταίο διάστημα, με τις ασφαλιστικές και φορολογικές επιβαρύνσεις αλλά και τις φυσικές καταστροφές για τις οποίες δεν αποζημιώνονται. Τι θα κάνετε για αυτούς;

Ο στόχος μας είναι να βάλουμε τον πρωτογενή τομέα σε τροχιά ανάπτυξης, να δώσουμε ελπίδα και προοπτική στον αγρότη. Και έχουμε συγκεκριμένο σχέδιο, που περιλαμβάνει:

--Άμεση αξιοποίηση των 4 δις του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, που παραμένουν αδιάθετα.

-Μείωση του εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή για τους αγρότες από το 22% στο 9%, για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ και αύξηση του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί.

-Μείωση του φορολογικού συντελεστή των αγροτικών επιχειρήσεων από το 28% στο 20%.

-Μείωση του φορολογικού συντελεστή στο 10% για τις ομάδες παραγωγών και τα συνεταιριστικά σχήματα.
-Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για τους αγρότες.

-Ειδικά προγράμματα ενίσχυσης των αγροτών και κτηνοτρόφων που αξιοποιούν τη νέα τεχνολογία και συμμετέχουν ενεργά σε προγράμματα κατάρτισης για να κάνουν τις μονάδες τους εξωστρεφείς και ανταγωνιστικές.

-Tροποποίηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ, που χρονολογείται από τη δεκαετία του 50, ώστε να υπάρχει πλήρης ασφαλιστική κάλυψη των ζημιών και άμεση καταβολή αποζημιώσεων.
-Εντατικοποίηση των ελέγχων για τις παράνομες ελληνοποιήσεις προϊόντων.

 

-Το κεντρικό προεκλογικό σας μήνυμα είναι ‘’Η Ημαθία Μπροστά-Δυνατά και Αποφασιστικά’’. Πως μεταφράζεται αυτό σε πράξεις;

Οι πολίτες της Ημαθίας γνωρίζουν ότι προτιμώ να μιλώ με έργα και πράξεις. Η Ημαθία πρέπει να βγει από την παρακμή και το περιθώριο, να διεκδικήσει δυνατά και αποφασιστικά έργα και νέες υποδομές, όπως η σύνδεση του οδικού άξονα Πατρίδα-Νάουσα με την Εγνατία Οδό, το έργο του ανισόπεδου κόμβου της Νάουσας και της σύνδεσης του με την υφιστάμενη οδό, η κατασκευή δικτύου άρδευσης στην δεξιά όχθη του Αλιάκμονα (Βεργίνα – Μελίκη – Αιγίνιο). Χρειαζόμαστε ένα νέο αναπτυξιακό σχέδιο που θα βάλει την Ημαθία στο χάρτη της τουριστικής ανάπτυξης, αξιοποιώντας το ιστορικό και πολιτιστικό μας κεφάλαιο. Έχω αποδείξει, ως εκπρόσωπος των πολιτών στη Βουλή, ότι η φωνή της Ημαθίας μπορεί να ακούγεται δυνατά και αποφασιστικά. Αυτό θα συνεχίσω να κάνω και στο μέλλον.

 

-Είστε Αν. Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας και εισηγητής στα πιο σημαντικά νομοσχέδια στη Βουλή για την οικονομία. Αυτό σημαίνει ότι θα δούμε τον Απόστολο Βεσυρόπουλο στο αυριανό κυβερνητικό σχήμα, με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη;

Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης είναι απόφαση και αποκλειστική αρμοδιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη, που ξέρει καλύτερα από τον καθένα τι πρέπει να κάνει. Είμαι στρατιώτης της παράταξης και αισθάνομαι ικανοποιημένος και υπερήφανος για τη δουλειά που έκανα στον Τομέα Οικονομικών, έχοντας την ευθύνη της φορολογικής πολιτικής αλλά και για τη συμβολή μου στη διαμόρφωση των προγραμματικών προτάσεων της Νέας Δημοκρατίας για την επόμενη μέρα.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

PRAXIS2

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 231 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Τελευταια Νεα

Top