Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
16 Απρ 2020

Παρέμβαση Τσαβδαρίδη προκειμένου οι πολυεθνικές εταιρίες να δέχονται επιστροφές προϊόντων από τις επιχειρήσεις τροφοδοσίας

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Παρέμβαση από το Υπουργείο Ανάπτυξης προκειμένου οι πολυεθνικές εταιρίες να δέχονται επιστροφές προϊόντων από τις επιχειρήσεις τροφοδοσίας λόγω των κλειστών καταστημάτων, ζητά ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης


Τη μεσολάβηση του Υπουργείου Ανάπτυξης προκειμένου οι μεγάλες πολυεθνικές να δέχονται από τις επιχειρήσεις τροφοδοσίας και εστίασης επιστροφές προϊόντων που δεν μπορούν εκ των πραγμάτων να απορροφηθούν από την καταναλωτική αγορά λόγω της αναστολής λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης, ζητάει με σχετική Ερώτησή του στη Βουλή ο Αν. Γεν. Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης.

Όπως σημειώνει ο Βουλευτής, τα στοκ στις επιχειρήσεις τροφοδοσίας και εστίασης εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού είναι μεγάλα, παρά τα έκτακτα μέτρα της Κυβέρνησης με σχετική ΠΝΠ για τη διασφάλιση της τροφοδοσίας της αγοράς. Λόγω δε της ευπάθειας των συγκεκριμένων προϊόντων, καθίσταται απαγορευτική τη δυνατότητα κατανάλωσής τους μετά από διάστημα λίγων ημερών.

Τονίζει δε ότι το γεγονός αυτό θα προκαλέσει σημαντικό οικονομικό πρόβλημα σε αρκετές επιχειρήσεις του κλάδου, καθώς, πέραν ελαχίστων εξαιρέσεων, οι μεγάλες πολυεθνικές τροφίμων δεν παραλαμβάνουν πίσω τα προϊόντα που διέθεσαν στις επιχειρήσεις τροφοδοσίας και αυτές με τη σειρά τους διέθεσαν στα καταστήματα εστίασης.

Εναλλακτικώς, ο κ. Τσαβδαρίδης ζητάει από το Υπουργείο να ασκήσει πιέσεις προκειμένου οι πολυεθνικές εταιρίες να αντικαταστήσουν στις επιχειρήσεις τροφοδοσίας τα ληγμένα προϊόντα που θα βρίσκονται σε στοκ, παρέχοντας φρέσκα προϊόντα ίσης αξίας, αμέσως μετά τη λήξη των περιοριστικών μέτρων, προκειμένου να ισορροπηθεί η συντελεσθείσα ζημία.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 289 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Τελευταια Νεα

Top