Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
24 Ιουν 2020

Λ. Τσαβδαρίδης: Οι μικροχρηματοδοτήσεις δίνουν βαθιά ανάσα βιωσιμότητας στην υγιή επιχειρηματικότητα!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Για ένα νομοθέτημα για τις μικροχρηματοδοτήσεις από την Κυβέρνηση της ΝΔ που αποτελεί έναν μικρό αντιπροσωπευτικό καθρέφτη της πρωτοπόρας, μη φοβικής Ελλάδας, ικανής να κινητοποιήσει το επιχειρηματικό της πνεύμα, την ανταγωνιστικότητα, την προσαρμοστικότητα και τον δυναμισμό της, έκανε λόγο ο Αν. Γεν. Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης από το βήμα της Βουλής.


Ο κ. Τσαβδαρίδης τόνισε ότι η σύγχρονη Ελλάδα «αφήνει οριστικά στο περιθώριο τα πέτρινα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ, των σκευωριών και των «παραμάγαζων» που διέβρωναν την πολιτική ζωή του τόπου μας, των απειλών, των τζάμπα μαγκιών, της λάσπης στον ανεμιστήρα, της δολοφονίας χαρακτήρων, του κυνηγιού της αριστείας, της λοιδορίας της επιχειρηματικότητας, του στραγγαλισμού της παραγωγικότητας. Μία Ελλάδα που κάποιοι ήθελαν να την καταντήσουν αποκλειστικά χώρα επιδομάτων, κρατικοδίαιτης λογικής, μετριοκρατίας, ήσσονος προσπάθειας.»

Αναφερόμενος ειδικότερα στο νομοσχέδιο για τις μικροχρηματοδοτήσεις, ο Βουλευτής Ημαθίας σημείωσε ότι εν μέσω μίας πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης η Κυβέρνηση της ΝΔ ξεδιπλώνει μία σειρά πρωτοβουλιών που δεν έχουν απλά στόχο τη στήριξη της οικονομίας αλλά κυρίως τη στήριξη της κοινωνίας που εργάζεται και που δίνει στους αριθμούς προστιθέμενη αξία, νόημα και ουσία.

Ειδικότερα, τόνισε ότι μέσω της σύστασης ιδρυμάτων μικροχρηματοδοτήσεων, που θα παρέχουν τη δυνατότητα άντλησης κεφαλαίων μέχρι 25.000 ευρώ, χωρίς εμπράγματες εξασφαλίσεις, η Κυβέρνηση δίνει βαθιά ανάσα βιωσιμότητας σε μία σειρά κατηγοριών δικαιούχων που «έβλεπαν με το τηλεσκόπιο» τη συνήθη τραπεζική χρηματοδότηση, καθώς δεν μπορούσαν να παράσχουν τις εξασφαλίσεις που απαιτεί η τραπεζική ενωσιακή νομοθεσία.

«Με αυτό το νομοθέτημα η Κυβέρνηση δεν σχεδιάζει απλά τρόπους ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας εν μέσω πανδημίας. Θέτει το πλαίσιο της θωράκισης της κοινωνικής συνοχής και δικαιοσύνης, της τόνωσης της απασχόλησης, της διασφάλισης της αξιοπιστίας και της διαφάνειας, της εμπέδωσης της πίστης του μέσου Έλληνα σε ένα καλύτερο αύριο, που δεν αφήνει κανέναν πίσω. Κανέναν περιθωριοποιημένο, κανέναν αποκλεισμένο, κανέναν αδικημένο», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 460 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Τελευταια Νεα

Top