Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
24 Σεπ 2020

Τη θέσπιση ανώτατης τιμής στο τεστ κορωνοϊού ζητά ο Τάσος Μπαρτζώκας

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Με κοινοβουλευτική ερώτηση προς τα συναρμόδια Υπουργεία ζητά ο Τάσος Μπαρτζώκας τη θέσπιση ανώτατης τιμής στο τεστ κορωνοϊού (ανίχνευσης και αντισωμάτων), η οποία θα προσομοιάζει σε αυτή που τα προμηθεύεται ο ΕΟΔΥ, προκειμένου οι πολίτες να μην ασφυκτιούν οικονομικά όταν εξετάζονται σε ιδιωτικά ιατρεία.

Συγκεκριμένα, εν όψει του 2ου κύματος της πανδημίας, κρίνεται επιτακτικός ο αυξανόμενος έλεγχος στους πολίτες, ώστε να αποφευχθεί η εξάπλωση του ιού στην κοινότητα. Ιδιαίτερα μετά το πλήρες άνοιγμα της οικονομίας και καθώς τα σχολεία έχουν ανοίξει.

Όπως σημειώνει ο Τάσος Μπαρτζώκας, οι αυξανόμενοι δειγματοληπτικοί έλεγχοι που πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ δεν επαρκούν. Πολλοί πολίτες, ιδίως όσοι μετακινούνται για επαγγελματικούς λόγους αλλά και εν όψει της αύξησης των εποχικών ιών, όπως της κοινής γρίπης, επιθυμούν να εξεταστούν σε ιδιωτικά κέντρα, ώστε να διασφαλίσουν το άμεσο οικογενειακό, επαγγελματικό και κοινωνικό τους περιβάλλον.

Μάλιστα, πολλοί γονείς είναι δεδομένο ότι στο άμεσο μέλλον θα χρειαστεί να εξετάσουν τα παιδιά που φοιτούν στα σχολεία της χώρας, καθώς τα πρωτόκολλα που ισχύουν ορίζουν ότι στην περίπτωση που παιδί εμφανίζει συμπτώματα λοίμωξης, παραπέμπεται υποχρεωτικά σε παιδίατρο, ο οποίος θα γνωματεύσει, σχετικά με την παραπομπή του για έλεγχο διάγνωσης κορωνοϊού.

Ο Τάσος Μπαρτζώκας αναφέρει ότι στα δημόσια νοσοκομεία που προσφέρουν την εξέταση δωρεάν επικρατούν πολλές φορές συνθήκες αδιαχώρητου, με αποτέλεσμα οι πολίτες να μην εξυπηρετούνται σωστά. Αντίστοιχα, οι τιμές που ισχύουν στα ιδιωτικά κέντρα κυμαίνονται από 80 έως και 250 ευρώ, σημαντική οικονομική επιβάρυνση για οποιοδήποτε νοικοκυριό.

Λαμβάνοντας υπόψιν ότι πολλοί νοσούντες είναι ασυμπτωματικοί και υπό το πρίσμα του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου ανά περιοχές, μεταξύ αυτών και η Ημαθία, ο Τάσος Μπαρτζώκας θεωρεί ότι το καλύτερο προληπτικό μέτρο είναι η έγκαιρη διάγνωση. Ωστόσο, υπό τα ισχύοντα τιμολογιακά δεδομένα, η πραγματοποίηση τεστ σε ιδιωτικά εργαστήρια είναι αδύνατη για πολλούς πολίτες. Η θέσπιση ανώτατης τιμής στα τεστ, η οποία θα είναι σημαντικά χαμηλότερη από αυτή που ισχύει σήμερα στα ιδιωτικά κέντρα, θα ήταν αμοιβαία επωφελής για τη δημόσια υγεία και για τα νοικοκυριά.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

proioy fani

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 481 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Τελευταια Νεα

Top