Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 58
18 Ιουν 2013

Να υλοποιηθεί το έργο Σύζευξις ΙΙ ζητά ο Απ. Βεσυρόπουλος

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Την ανάγκη άμεσης υλοποίησης του έργου “Σύζευξις ΙΙ” με το οποίο θα διασυνδεθούν τηλεπικοινωνιακά κτίρια και υπηρεσίες του δημοσίου, τα οποία υπολογίζονται σε 34.000 περίπου, προκειμένου να μειωθεί κατά πολύ το κόστος που καταβάλλει σήμερα το δημόσιο για τις τηλεπικοινωνιακές του ανάγκες, ζητούν 15 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ αυτών και ο Βουλευτής Ημαθίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Η παρέμβαση των Βουλευτών, αφορά, την καθυστέρηση υλοποίησης του έργου “ΣύζευξιςII” που αποτελεί τη συνέχεια του “Σύζευξις Ι”, το οποίο έχει συνδέσει 4.500 κτίρια που στεγάζουν υπηρεσίες του δημοσίου, με στόχο από την διεύρυνση και στα υπόλοιπα κτίρια να εξοικονομηθεί ένα σημαντικό ποσό που δαπανά το δημόσιο για τηλεπικοινωνίες.

Ο κ. Βεσυρόπουλος και οι άλλοι Βουλευτές, με Ερώτηση που κατέθεσαν, προς τους Υπουργούς,  Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Ανάπτυξης Μεταφορών και Υποδομών και Οικονομικών, επισημαίνουν ότι με την ολοκλήρωση του έργου “Σύζευξις ΙΙ”, πέρα από τη μείωση του κόστους για το δημόσιο, θα προστεθούν και νέες πρωτοποριακές υπηρεσίες που θα εξυπηρετούν τον πολίτη, χωρίς να απαιτείται η παρουσία του στις υπηρεσίες του δημοσίου, ενώ θα αναβαθμιστεί και το προηγούμενο έργο “Σύζευξις Ι”.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

Με το έργο ''Σύζευξις Ι'' διασυνδέθηκαν τηλεπικοινωνιακά, 4.500 περίπου κτήρια που στεγάζουν υπηρεσίες του δημοσίου με αποτέλεσμα να βελτιωθεί  η εξυπηρέτηση των πολιτών και να μειωθεί το κόστος που δαπανούσαν οι συγκεκριμένες υπηρεσίες του δημοσίου για τις τηλεπικοινωνιακές τους ανάγκες.

Εδώ και πολύ καιρό εκκρεμεί η διαγωνιστική διαδικασία και η υλοποίηση του έργου ''Σύζευξις ΙΙ'' που θα διασυνδέσει τηλεπικοινωνιακά τα υπόλοιπα κτήρια και τις υπηρεσίες του δημοσίου, που υπολογίζονται σε 34.000 περίπου, μειώνοντας στο ήμισυ το κόστος που καταβάλει σήμερα το δημόσιο για να καλύψει τις τηλεπικοινωνιακές του ανάγκες.

Υπολογίζεται ότι το Δημόσιο δαπανά για τις τηλεπικοινωνιακές του ανάγκες πάνω από 300 εκατομμύρια ευρώ ετησίως ενώ με την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου το κόστος θα μειωθεί στα 150 εκατομμύρια ευρώ, ενδεχομένως και λιγότερο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η μείωση του τηλεπικοινωνιακού κόστους, που αφορά, τις δημόσιες υπηρεσίες αποτελεί και μνημονιακή υποχρέωση της χώρας, με αποτέλεσμα αν αυτή δεν εκπληρωθεί να αναζητηθεί από άλλες πηγές το ποσό που έχει υπολογιστεί ότι θα εξοικονομηθεί.

Επιπρόσθετα, με το ''Σύζευξις ΙΙ'' θα αναβαθμιστεί η ευρυζωνικότητα του ''Σύζευξις Ι'', οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες ενώ θα γίνει εφικτό να προστεθούν και νέες πρωτοποριακές υπηρεσίες που θα εξυπηρετούν τον πολίτη, άμεσα, γρήγορα και χωρίς να επισκέπτεται τις υπηρεσίες του δημοσίου.

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτώνται οι κύριοι Υπουργοί

1. Σε πιο στάδιο βρίσκεται η διαγωνιστική διαδικασία για το ''Σύζευξις ΙΙ'' και πότε τοποθετείται η υλοποίηση και ολοκλήρωση του έργου.

2. Που οφείλεται η καθυστέρηση που έχει προκληθεί.

3. Με δεδομένο ότι στο Μνημόνιο 2 έχει προϋπολογιστεί μείωση του κόστους των τηλεπικοινωνιακών αναγκών του δημοσίου κατά 160 εκατομμύρια ευρώ, μέσω του ''Σύζευξις ΙΙ, τι θα συμβεί αν παραταθεί η καθυστέρηση υλοποίησης του έργου;

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

proioy fani

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 363 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Τελευταια Νεα

Top