Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
13 Φεβ 2014

Υπό την Προεδρία του Λάζαρου Τσαβδαρίδη η συνεδρίαση της Ειδικής Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Υπό την Προεδρία του Λάζαρου Τσαβδαρίδη η ιδιαίτερα σημαντική συνεδρίαση της Ειδικής Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής που διεξήχθη στο Πεντάγωνο “Ενισχύεται η διαφάνεια και θωρακίζεται το νομικό πλαίσιο που διέπει τους εξοπλισμούς και τις προμήθειες στις Ένοπλες Δυνάμεις”, δήλωσε ο Βουλευτής Ημαθίας.
Σε μία εξαιρετικά σημαντική συνεδρίαση της Ειδικής Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής προήδρευσε σήμερα το πρωί (13 Φεβρουαρίου) ο Βουλευτής Ημαθίας και Πρόεδρος της σχετικής Επιτροπής κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης, η οποία ως αντικείμενο είχε την ενημέρωση από την ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει σχετικά με ζητήματα διασφάλισης της διαφάνειας των εξοπλιστικών συμβάσεων της χώρας και της θεσμικής και νομικής οχύρωσης απέναντι σε ζητήματα διαφθοράς.

 
Η συγκεκριμένη συνεδρίαση της Επιτροπής, αποτέλεσε πρωτοβουλία του Υπουργού κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου και του Προέδρου της Επιτροπής κ. Λάζαρου Τσαβδαρίδη και ο προγραμματισμός της υλοποίησης της συνέπεσε χρονικά με σχετικό αίτημα των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – μελών της Επιτροπής, όπως αυτό εκφράστηκε με την από 13.1.2014 επιστολή τους προς τον κ. Τσαβδαρίδη ως Πρόεδρο της Επιτροπής.

 
Στη συνεδρίαση, η οποία διεξήχθη στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, συμμετείχαν ο ίδιος ο Υπουργός κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, η ΑΝΥΕΘΑ κα Φώφη Γεννηματά, ο ΥΦΕΘΑ κ. Θανάσης Δαβάκης, οι τέσσερις Αρχηγοί των Κλάδων με επικεφαλής τον Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο, ο Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Πάνος Καμμένος, ο επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων κ. Δ. Γεωργιόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής Γενικής Διεύθυνσης Πολιτικής Εθνικής Άμυνας και Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας κ. Πολύκαρπος Αδαμίδης, οι Βουλευτές - μέλη της Επιτροπής από όλα τα κόμματα, καθώς και πληθώρα Αξιωματικών και υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

 
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η οποία διεξήχθη μέσα σε άριστο κλίμα, ο Υπουργός κ. Αβραμόπουλος και η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων απάντησαν στις ερωτήσεις που τους ετέθησαν από τα μέλη της Επιτροπής γύρω από τα προαναφερθέντα κρίσιμα εθνικά ζητήματα και ανέλυσαν με λεπτομέρειες όλες τις ενέργειες που έχουν γίνει αφενός για τη δικαστική διερεύνηση όλων των εξοπλιστικών προγραμμάτων από το 1996 και εντεύθεν μέχρι και σήμερα (χαρακτηριστικά αναφέρθηκε ότι έχουν επιβληθεί ήδη ποινικές ρήτρες σε 37 υποθέσεις) και αφετέρου τις πρωτοβουλίες που πρόκειται να αναληφθούν για τη θωράκιση του θεσμικού και νομικού πλαισίου προκειμένου να εξασφαλιστεί η χρηστή διαχείριση του δημοσίου χρήματος, να καταπολεμηθεί επιτυχώς η διαφθορά και να ενισχυθεί η διαφάνεια στον τομέα των εξοπλιστικών συμβάσεων και των προμηθειών των Ενόπλων μας Δυνάμεων.

 

 

 

 
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

proioy fani

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 125 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Τελευταια Νεα

Top