Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
31 Μαρ 2014

Βεσυρόπουλος: Μεταρρυθμίσεις για πιο ευέλικτο και αξιόπιστο κράτος Κύριο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Σημαντικές ευνοϊκές ϕφορολογικές ρυθμίσεις που στηρίζουν και ανακουφίζουν πολίτες και επιχειρήσεις περιείχε το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε στη Βουλή των Ελλήνων.

Ρυθμίσεις τις οποίες υποστήριξε στην τοποθέτηση του, για τα ϕφορολογικά ζητήματα, ο Βουλευτής Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος, καθώς επρόκειτο για προτάσεις που είχε θέσει στη διάρκεια της διαβούλευσης των προηγούμενων μηνών με τους ενδιαφερόμενους κλάδους.

Συγκεκριμένα, ρυθμίζονται ζητήματα που αφορούν τη ϕφορολογική συμμόρφωση και στηρίζονται στον εξορθολογισμό του κανονιστικού πλαισίου, με γνώμονα τις συνθήκες που επικρατούν στην αγορά, μειώνοντας σημαντικά τα πρόστιμα (μείωση προστίμων για την μη έκδοση αποδείξεων, δεν επιβάλλεται πρόστιμο σε περίπτωση υποβολής εκπρόθεσμης τροποποιητικής δήλωσης ΦΠΑ, καταργείται η παρακράτηση ϕόρου για ποσά μέχρι 300 ευρώ, η καταβολή ΦΠΑ θα γίνεται χωρίς προσαύξηση σε δύο δόσεις, αποσυνδέεται η υποβολή της περιοδικής δήλωσης ΦΠΑ από την καταβολή ϕόρου, αυξάνεται το ακατάσχετο για καταθέσεις, σε ατομικό ή κοινό λογαριασμό, δεν μπορεί να γίνει κατάσχεση μισθών, συντάξεων και ασϕαλιστικών βοηθημάτων, που καταβάλλονται περιοδικά κ.α.).

Επίσης, στο πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε, περιλαμβάνεται άρθρο με το οποίο λύνεται ένα ουσιώδες πρόβλημα των παραγωγών αγροτικών προϊόντων που πωλούν τα προϊόντα τους στις λαϊκές αγορές. Σύμϕωνα με αυτό ο αγρότης που παράγει προϊόντα και τα διαθέτει ο ίδιος στις λαϊκές αγορές θεωρείται ότι ασκεί ενιαία δραστηριότητα (αγρότη – παραγωγού) και θα ϕορολογηθεί με ενιαίο τρόπο και συντελεστή 13%.

Ακόμη, διευθετείται ένα σημαντικό ζητήματα, αυτό των εγγυημένων δανείων του ελληνικού δημοσίου, που αϕορά χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στόχο έχει τη στήριξη των ελληνικών επιχειρήσεων. Στο εξής δεν απαιτείται η προηγούμενη εισήγηση του Συμβουλίου Διαχείρισης και Αξιολόγησης της εγγυητικής ευθύνης του Ελληνικού Δημοσίου για την περίπτωση της αναστολής καταβολής δόσεων εγγυημένων δανείων, κάτι που σημαίνει ότι με Υπουργική απόϕαση μπορεί να προχωρήσει η αναστολή, καταρχήν, καταβολής της δόσης του κεϕαλαίου που έληξε στις 31/12/2013 για τις επιχειρήσεις που έχουν δανειοδοτηθεί με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου. Η μοναδική υποχρέωση αυτών των επιχειρήσεων είναι η καταβολή των τόκων, ώστε να μην αυξηθεί το ύψος της παρεχόμενης από το Δημόσιο εγγύησης.

Αναϕερόμενος σε αυτές τις θετικές εξελίξεις ο κ. Βεσυρόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Είναι γεγονός αναμϕισβήτητο ότι μια σειρά θετικών διατάξεων που προκύπτουν από την μεταρρυθμιστική προσπάθεια της κυβέρνησης πλέον γίνονται νόμος του Κράτους με στόχο να στηρίξουν και να ενισχύσουν πολίτες και επιχειρήσεις. Οι πολίτες γνωρίζουν ότι η ανάκτηση του βιοτικού τους επιπέδου θα έρθει μέσα από τη μεταρρυθμιστική προσπάθεια, την αλλαγή των δομών της οικονομίας, από ένα μικρότερο, ευέλικτο και κυρίως αξιόπιστο κράτος.

Είναι σαϕές ότι από εδώ και πέρα, οι πολίτες θέλουν να ακούνε προτάσεις, θέλουν να βλέπουν να υλοποιούνται αναπτυξιακές πολιτικές. Σίγουρα υπάρχουν στο πολυνομοσχέδιο διατάξεις που αντιμετωπίζουν με κάπως άδικο τρόπο κάποιες κατηγορίες. Υπάρχουν όμως ρυθμίσεις που ανακουϕίζουν τους πολίτες και οι πολίτες αναγνωρίζουν την προσπάθεια που έγινε αλλά και συνεχίζει να γίνεται.

Στηρίζουν τη μεταρρυθμιστική προσπάθεια της κυβέρνησης αλλά και την ανάγκη πολιτικής σταθερότητας. Με τη δική τους συμβολή, με τις δικές τους θυσίες βγήκαμε από τα μνημόνια. Αυτοί κράτησαν τη χώρα όρθια. Είναι καιρός τώρα να τους το αναγνωρίσουμε έμπρακτα. Η διανομή κοινωνικού μερίσματος σε ευπαθείς, κοινωνικά, ομάδες είναι μια πρώτη έμπρακτη αναγνώριση. Θα ακολουθήσουν και άλλες». 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

proioy fani

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 228 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Τελευταια Νεα

Top