Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
13 Μαϊ 2020

Η γκάφα του Υπουργού... όταν συνάντησε το Δήμαρχο Αλεξάνδρειας Ι. Πετρίδη

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Άρθρο του Λαογράφου Γιώργου Ντελιόπουλου

Το σημερινό μου άρθρο το έχω αντιγράψει από την αρχαιότερη εφημερίδα της πόλης μας που είχε τον τίτλο ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ της δεκαετίας του 1960. Εκδότης ήταν ο Ζήσης Πατσίκας και το άρθρο του Κώστα Μεταξά, δάσκαλος στο Νεοχώρι. Το θέμα ήταν το ταξίδι του Δημάρχου Ιωάννη Πετρίδη στην Αθήνα.

petridis

Ας δούμε πώς το περιγράφει ο αείμνηστος Κ. Μεταξάς.

Μετά την μετονομασία της πόλεως, σαν δήμαρχος πλέον της Αλεξάνδρειας, κατέρχεται στας Αθήνας για τη σύναψη μακροπρόθεσμου δανείου για την ασφαλτόστρωση των οδών, των εξωραϊσμό των πλατειών και την βελτίωση και επέκταση του ηλεκτροφωτισμού τόσο εντός της πόλεως όσο και στους υπαγόμενους συνοικισμούς.

Για τη σύναψη των ανωτέρω μεγάλου δανείου μεταβαίνει στο Υπουργείο Εσωτερικών και ζητεί ακρόαση από τον Υπουργό. Πολυάσχολος ο Υπουργός και λησμόνησας την πρόσφατη μετονομασία της πόλεώς μας εις Αλεξάνδρεια, εφαντάσθη ότι θα έχει την τιμή να υποδεχτεί τον Δήμαρχο Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου.

Καλεί αμέσως τους υπαλλήλους της εθιμοτυπίας στο γραφείο του και έναν διερμηνέα γνώστη της Αραβικής και με σοβαρό ύφος περιμένει τον ξένον επίσημο. Τι έκπληξη όμως όταν αντί του ξένου Δημάρχου εισήλθε στο υπουργικό γραφείο ο Ιωάννης Πετρίδης, δήμαρχος νέας Αλεξάνδρειας Ημαθίας.

Ο Υπουργός άφησε το σοβαρό ύφος, γέλασε με το πάθημά του, έσφιξε το χέρι του και του είπε επί λέξει: Το πάθημά μου είναι ένας καλός οιωνός, φανερώνει ότι η πόλη σας θα φανεί αντάξια του νέου της ονόματός της και ίσως κάποτε της ιστορικής Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου. Πολλές μεγάλες πόλεις είχε στην αρχαιότητα η ιστορική Ημαθία, ίχνη των οποίων κάθε τόσο ανασύρονται από την αρχαιολογική σκαπάνη και μία που η ιστορία έχει τον κύκλο της, δεν είναι απίθανο με το πέρασμα του χρόνου να ξανά δημιουργηθούν νέες πολυάριθμες πόλεις.

Κώστας Μεταξάς.

96266490 539646546745534 4103363870008016896 n

Στη φωτογραφία ο δάσκαλος από το Νεοχώρι Κώστας Μεταξάς

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

proioy fani

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 125 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Τελευταια Νεα

Top