Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
16 Οκτ 2020

GeoFluxus: Ελληνική συμμετοχή στο 1o βραβείο EU Datathοn, για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Στη διαδικτυακή τελετή λήξης της 18ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας των Περιφερειών και των Πόλεων, ανακοινώθηκαν οι νικητές του τέταρτου EU Datathon.

 

To EU Datathon είναι ένας ετήσιος διαγωνισμός, στον οποίο άνθρωποι που έχουν πάθος με τα δεδομένα αναπτύσσουν νέες, καινοτόμες εφαρμογές, οι οποίες αξιοποιούν τα ανοικτά σύνολα συνόλων δεδομένων της ΕΕ. Στον διαγωνισμό απονέμεται ένα χρηματικό έπαθλο 100000 ευρώ καθώς και το Βραβείο του Κοινού.

Νίκησαν οι εξής ομάδες:

  • Πρόκληση 1 «Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία»: GeoFluxus (Βέλγιο, Ελλάδα, Λιθουανία).
  • Πρόκληση 2 «Μια οικονομία που λειτουργεί για τους ανθρώπους»: Team FinLine (Ηνωμένο Βασίλειο).
  • Πρόκληση 3 «Νέα ώθηση για την ευρωπαϊκή δημοκρατία»: Next Generation Democracy (Δανία).
  • Πρόκληση 4 «Μια Ευρώπη έτοιμη για την ψηφιακή εποχή»: Digital Forest Dryads of Copernicus (Ρουμανία) και Team FinLine για το «Βραβείο του κοινού».

Η Επίτροπος Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων κ. Ελίζα Φερέιρα δήλωσε σχετικά: «Φέτος είχαμε τη μεγαλύτερη συμμετοχή στην ιστορία του διαγωνισμού, με 121 υποψηφιότητες από όλο τον κόσμο. Το μεγάλο ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε για τα ανοικτά δεδομένα δείχνει ότι μπορούμε να αξιοποιήσουμε καλύτερα τον τεράστιο όγκο ανοικτών πληροφοριών που διαθέτουμε, πράγμα που σκοπεύουμε να κάνουμε για να βελτιώσουμε τη χάραξη της πολιτικής μας και, κυρίως, τη ζωή των ανθρώπων.»

Ο Επίτροπος Προϋπολογισμού και Διοίκησης, Γιοχάνες Χάν, προσέθεσε: Συγχαίρω τις 12 ομάδες που έφτασαν στον τελικό για τις εξαιρετικές ιδέες για συγκεκριμένα επιχειρηματικά μοντέλα και κοινωνικές επιχειρήσεις που παρουσίασαν. Εμπνεύστηκαν κατάλληλες καινοτόμες προσεγγίσεις και λύσεις για να βοηθήσουν την Ευρώπη να αντιμετωπίσει σημαντικές προκλήσεις αξιοποιώντας τα ανοικτά δεδομένα της ΕΕ».

Ο ετήσιος διαγωνισμός EU Datathlon διοργανώνεται από την Υπηρεσία Εκδόσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε στενή συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Περισσότερες πληροφορίες για τις νικήτριες ομάδες και τις προτάσεις τους είναι διαθέσιμες εδώ.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

proioy fani

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 298 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Τελευταια Νεα

Top