Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι

300x600 R021

04 Νοε 2020

Ο Μέγας Αλέξανδρος έτοιμος να κατακτήσει τον κόσμο ξανά... Κύριο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Ο Μέγας Αλέξανδρος, μια από τις σημαντικότερες μορφές της υφηλίου και Βασιλιάς της Μακεδονίας μας, ετοιμάζεται να κατακτήσει για δεύτερη φορά τον κόσμο, αυτή τη φορά ψηφιακά...

Εδώ και αρκετά χρόνια η Αρχαιολογική Εφορεία Ημαθίας με επικεφαλής την κα Αγγελική Κοτταρίδη καταβαλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για την ολοκλήρωση ενός Εικονικού Μουσείου που φιλοδοξεί να γίνει το κέντρο αναφοράς της Μακεδονίας και του Μεγάλο Αλεξάνδρου κάνοντας γνωστή σε ολόκληρο τον κόσμο την διαδρομή του μεγάλου στρατηλάτη στα πέρατα του τότε γνωστού πολιτισμού.

Το έργο συγχρηματοδοτείται με 1.500.000 ευρώ από την Πολιτική Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και βρίσκεται στην τελική του φάση.

Ο ΠΟΛΙΤΗΣ συνάντησε την κα Αγγελική Κοτταρίδη, προϊσταμένη της Αρχαιλογικής Εφορείας Ημαθίας και μια εξέχουσα προσωπικότητα διεθνώς και μίλησε μαζί της για τα μεγάλα έργα που ετοιμάζονται και ολοκληρώνονται σιγά - σιγά.

Για την αναστήλωση του Ανακτόρου των Αιγών, το Πολυκεντρικό Μουσείο της Βεργίνας, την ανάπλαση - ανάδειξη της Βασιλικής Νεκρόπολης, την αναστήλωση της Παλιάς Μητρόπολης της Βέροιας, καθώς και για το «Εικονικό Μουσείο Μέγας Αλέξανδρος: Από τις Αιγές στην Οικουμένη.”
Όλα είναι έργα που συγχρηματοδοτούνται από Ευρωπαϊκά κονδύλια και θα τα παρουσιάσουμε σε ειδικά αφιερώματα του ΠΟΛΙΤΗ καθώς αφορούν τον τόπο μας. Την ιστορία μας αλλά και το μέλλον μας καθώς η Ημαθία δεν έχει αξιοποιήσει ακόμα τουριστικά το μέγεθος των αρχαιολογικών ευρημάτων και την παγκόσμια σημασία τους.

Το Εικονικό Μουσεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου θα είναι ένα μουσείο «χωρίς τοίχους» στο οποίο θα μπορεί να μπει ο καθένας από το κομπιούτερ του, μας είπε η κα Κοτταρίδη. “Είναι ένα σπουδαίο έργο που αξιοποιεί όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες και μπορεί να προσφέρει σε όποιον το επισκεφτεί να ανεπανάληπτη διαδραστική αφήγηση της πορείας του Μεγάλο υ Αλεξάνδρου, διανθισμένη με φωτογραφίες, βίντεο και ήχους. Το έργο θα είναι δίγλωσσο - ελληνικά και αγγλικά - γιατί εκτός από τους Έλληνες στοχεύει στους πολίτες όλου του κόσμου.

Το μέγεθος του εγχειρήματος είναι “Αλεξάνδρειο” λέει χαρακτηριστικά η κα Κοτταρίδη. Έχουν συγκεντρωθεί ήδη 1050 ώρες βίντεο. Έχει παρθεί υλικό από όλη σχεδόν τη διαδρομή που ακολούθησε ο Μέγας Αλέξανδρος. Από ολόκληρη την Ελλάδα, από τους αρχαιολογικούς χώρους της Τουρκίας, της Συροκουρδικής μεθορίου, της Ιορδανίας, του Κουβέϊτ, της Αιγύπτου. Κάτω από αντίξοες πολλές φορές συνθήκες καθώς σε πολλές από αυτές τις χώρες υπήρχαν και υπάρχουν πολιτικές αναταραχές. Υπάρχουν 10.000 σελίδες κείμενα και χιλιάδες φωτογραφίες που όλα θα ενσωματωθούν στο Εικονικό Μουσείο ώστε να μπορεί ο καθένας να γνωρίσει σε βάθος την ιστορία της Αρχαίας Μακεδονίας, την ιστορία του Μεγάλου στρατηλάτη αλλά και της ιδιαίτερης κοσμοαντίληψης που είχε και η οποία άλλαξε συθέμελα τον αρχαίο κόσμο.

kotaridi

Στη φωτογραφία η Αρχαιολόγος και Προϊσταμένη της Αρχαιολογικής Εφορείας Ημαθίας κα Αγγελική Κοτταρίδη

 

Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί του χρόνου και θα περιέχει επτά ενότητες:

Στην πρώτη θα παρουσιάζεται η απαρχή της ιστορίας της Μακεδονίας.
Στη Δεύτερη ενότητα θα παρουσιάζεται με μετεξέλιξη του βασιλείου της Μακεδονίας υπό την εμπνευσμένη καθοδήγηση του μεγάλου Βασιλιά Φίλιππο και πώς μπήκαν οι βάσεις που άλλαξαν όλο τον αρχαίο κόσμο.
Στην τρίτη ενότητα ο επισκέπτης μπορεί να γνωρίσει στα πρώτα χρόνια του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Τη παιδεία που έλαβε και τα στοιχεία αυτά που συνέβαλαν στην διαμόρφωση της προσωπικότητάς του. Μιας προσωπικότητας που έμελλε να κατακτήσει τον κόσμο.
Στην τέταρτη ενότητα περιγράφεται η Εκστρατεία του μεγάλου στρατηλάτη από τις Αιγές το 334 π.Χ. μέχρι τη Βαβυλώνα το 323 π.Χ.
Στην πέμπτη ενότητα, παρουσιάζονται οι πολιτικές που εφάρμοσε ο Μέγας Αλέξανδρος και η κοσμοαντίληψη του. ενώ στην έκτη τα ελληνιστικά βασίλεια και την επιρροή που άσκησαν στον μεταγενέστερο κόσμο.
Τέλος, η έβδομη ενότητα που ονομάζεται «Αθάνατος» θα είναι αφιερωμένη στον μύθο του Αλεξάνδρου που φτάνει ως τις ημέρες μας.

Η παρουσίαση όλων των ενοτήτων θα παρουσιάζονται με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να είναι κατανοητή και εύληπτη για όλους τους ανθρώπους ανεξάρτητα από το γνωστικό τους επίπεδο. Επίσης θα περιλαμβάνει έξι διαδραστικά παιχνίδια που θα δίνουν τη δυνατότητα εκμάθησης με ψυχαγωγικό τρόπο σε σχολικές ομάδες.

 

Παρακολουθείστε στο παρακάτω καταπληκτικό  βίντεο μια πρόγευση του Εικονικού μουσείου του Μεγάλου Αλεξάνδρου

 

 

 

 

cohesion logo

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

proioy fani

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Emvolio GIF 300 x 600

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 558 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Τελευταια Νεα

Top