Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
05 Δεκ 2020

Ο Δήμος Νάουσας προχωρά στην δημιουργία της «Βιβλιοθήκης του Αριστοτέλη»

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Πρωτοβουλία συγκέντρωσης βιβλίων, μελετών και ερευνών που αφορούν στη ζωή και το έργο του μέγιστου των φιλοσόφων 

Ο  Δήμος Η.Π. Νάουσας  και ειδικότερα η  Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Τουρισμού δημιουργεί την «Βιβλιοθήκη του Αριστοτέλη», μία πρωτοβουλία συγκέντρωσης βιβλίων, μελετών και ερευνών,  που αφορούν στον μέγιστο των φιλοσόφων και το έργο του. 
Ο Αριστοτέλης είναι ο πρώτος που είχε συγκροτήσει οργανωμένη προσωπική βιβλιοθήκη με σημερινούς όρους  (ΙΓ’ βιβλίο των Γεωγραφικών, Στράβων). 
 
Σημειολογικά, στο πλαίσιο εμπλουτισμού της εργογραφίας του, ο Δήμος Η.Π. Νάουσας προέβη στην προμήθεια των πρώτων βιβλίων (περίπου 60 σε αριθμό) με έργα του Αριστοτέλη των εκδόσεων LOEB και OXFORD, τα οποία προς το παρόν θα φιλοξενηθούν στην Δημοτική Βιβλιοθήκη, στο κτίριο «Βέτλανς» του Πολυχώρου Πολιτισμού «Χρήστος Λαναράς».
 
Έχοντας ως  κύριο στόχο την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου της Σχολής Αριστοτέλους σε χώρο εκπαίδευσης και πολιτισμού, έχει συσταθεί ομάδα έργου με στόχο την δημιουργία τόπου μελέτης και έρευνας, με τη χρήση νέων τεχνολογιών και υλοποίησης εκπαιδευτικών προγραμμάτων.
 

Ας μην ξεχνάμε ότι  στο Νυμφαίο της Μίεζας, που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα έξω από την  σημερινή πόλη της Νάουσας, ο φιλόσοφος Αριστοτέλης συνδέθηκε, μέσα από την σχέση δασκάλου-μαθητή, με τον Μέγα Αλέξανδρο. 

Εκεί, όπου σήμερα, βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος της Σχολής Αριστοτέλους, ο μέγιστος των φιλοσόφων δίδαξε στον νεαρό Αλέξανδρο την Ηθική και Πολιτική, τη φιλοσοφία, την τέχνη της στρατηγικής, καθώς και άλλες επιστήμες και δεξιότητες. 
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

proioy fani

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 324 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Τελευταια Νεα

Top