Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
10 Μαρ 2014

Επιτυχημένη η Ημερίδα για την Ενδοοικογενειακή Βία

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Αλεξάνδρειας σε συνεργασία με ϕορείς του Δήμου Βέροιας, διοργάνωσε ημερίδα με θέμα «Ενδοοικογενειακή Βία - Κοινωνικές Παρεμβάσεις».

Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 5 Μαρτίου 2014, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου και είχε ως στόχο την ενημέρωση, αϕύπνιση και ευαισθητοποίηση σε θέματα ενδοοικογενειακής βίας, αλλά και γνωστοποίηση των δομών της περιοχής μας που ασχολούνται με το κοινωνικό αυτό ϕαινόμενο.

Την παρουσίαση και τον συντονισμό της Ημερίδας ανέλαβε η Κοινωνική Λειτουργός του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Αλεξάνδρειας κυρία Μπεσιροπούλου Άννα, η οποία αναϕέρθηκε εν συντομία στο κοινωνικό ϕαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας, τονίζοντας τον παγκόσμιο, διαχρονικό, διαπολιτισμικό και διαταξικό χαρακτήρα του.

Συνέχισε με τα αίτια του ϕαινομένου και έδωσε το λόγο στους εισηγητές - εκπροσώπους των δομών του γειτονικού Δήμου. Για το πως αντιμετωπίζει η κοινωνία την κακοποιημένη γυναίκα, «μύθοι και πραγματικότητα» και τι πρέπει να κάνει μία γυναίκα ως θύμα βίας, αναϕέρθηκε η κοινωνική λειτουργός κ. Νατσιοπούλου Χαρούλα από το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Βέροιας.

Η ψυχολόγος κ. Τσαπαροπούλου Έφη από την ίδια δομή, έκανε εκτενή αναφορά στις μορϕές κακοποίησης και τις ϕάσεις του κύκλου της βίας καθώς και στο προφίλ του θύτη και στο ρόλο του παρατηρητή. Εν συνεχεία, η ψυχολόγος κ. Κακολύρη - Κλίτση Ιωάννα, από το Σύλλογο Κοινωνικής Παρέμβασης «ΈΡΑΣΜΟΣ» αναϕέρθηκε στο Νομικό πλαίσιο της ενδοοικογενειακής βίας, στην παρέμβαση που γίνεται σε όλα τα στάδια, στους ξενώνες - καταϕύγια γυναικών και στα θεραπευτικά προγράμματα θυμάτων και θυτών.

Η εισηγήτρια, ψυχολόγος κ. Σκουρού Μαρία από το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας και Κέντρου Αναϕοράς του Συλλόγου «Πρωτοβουλία για το Παιδί», αναϕέρθηκε στο παιδί ως θύμα και ως μάρτυρας κακοποίησης στο οικογενειακό πλαίσιο. Τέλος, η κοινωνική λειτουργός κ. Νιώπα Θεοδώρα εκ του ιδίου Συλλόγου, έκανε λόγο για την παρέμβαση της πρωτοβουλίας στη δυσλειτουργική οικογένεια και τα προβλήματα - εμπόδια που συναντούν οι ειδικοί στην αντιμετώπισή τους.

Την Ημερίδα χαιρέτησε ο Δήμαρχος Δημητριάδης Φώτιος, ο οποίος τόνισε την ιδιαιτερότητα της ενδοοικογενειακής βίας στη σύγχρονη κοινωνικοοικονομική κρίση που διανύει ο τόπος μας. Παρευρέθηκαν η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μοσχοπούλου Όλγα, η Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων Βέροιας κ. Σταυροπούλου Βαρβάρα, η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Κοινωνικής Παρέμβασης «Έρασμος» κ. Σκεντερίδου Νόπη, η αναπληρώτρια προϊσταμένη του ΚΕΔΥ Ημαθίας και σχολική ψυχολόγος κ. Αναγνώστου Ειρήνη. Επιπλέον, παρευρέθηκαν διευθυντές σχολείων, εκπαιδευτικοί και πλήθος κόσμου. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα όλους τους ϕορείς που συμμετείχαν στη διεξαγωγή της Ημερίδας και για την άριστη συνεργασία που είχαμε. 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

proioy fani

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 231 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Τελευταια Νεα

Top