Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
12 Μαρ 2014

Γαστρονομικές περιπλανήσεις από την Ελλάδα στο... Βερολίνο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Πολυμελής αντιπροσωπία εκπροσώπων Αναπτυξιακών Εταιρειών από την Ελλάδα, βρέθηκε στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο Βερολίνο – ΙΤΒ 2014, για την προβολή του γαστρονομικού τουρισμού.

 Η ΑΝ.ΗΜΑ. Α.Ε. συμμετείχε ως εταίρος του προγράμματος διακρατικής συνεργασίας με τίτλο «Γαστρονομικές Περιπλανήσεις και ο Πολιτισμός των Γεύσεων», που χρηματοδοτείται από τον Άξονα 4 – Προσέγγιση LEADER του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2007 -2014.

Πρόκειται για ένα δίκτυο συνεργασίας 18 περιοχών από 4 χώρες (Ελλάδα, Ιταλία, Κύπρο και Πορτογαλία) με τον τίτλο «MedEat», που γενικότερο στόχο έχει τη δημιουργία γαστρονομικών διαδρομών και σχετικών τουριστικών πακέτων, κοινή προβολή και προώθηση της τοπικής γαστρονομίας, των τοπικών προϊόντων αλλά και γενικότερα του πολιτισμού των γεύσεων.

Στο πρόγραμμα της διακρατικής αυτής συνεργασίας συμμετέχουν από τη Β. Ελλάδα η Αναπτυξιακή Νομού Ημαθίας Α.Ε., Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε., Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε. και Αναπτυξιακή Φλώρινας Α.Ε. Από την Κρήτη συμμετέχουν η Αναπτυξιακή Ηρακλείου Α.Ε., η Αναπτυξιακή Λασιθίου και ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης, ενώ από τα Ιόνια νησιά, η Αναπτυξιακή Ιονίων Νήσων στην Κέρκυρα και η Συνεταιριστική Αυτοδιοικητική Ζακύνθου.

Επιδίωξη των Αναπτυξιακών Εταιρειών είναι η προβολή των γαστρονομικών διαδρομών που έχουν δημιουργήσει στις περιοχές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Για την προβολή των διαδρομών έχουν δημιουργηθεί τουριστικοί οδηγοί και χάρτες με πληροϕορίες για τις διαδρομές αυτές.

Πρόκειται για δέκα οδηγούς και χάρτες, με έντονη γραϕιστική ταυτότητα, αλλά παράλληλα κοινή δεοντολογία για όλες τις συμμετέχουσες χώρες και περιοχές. Οι χάρτες – οδηγοί δεν έχουν ακόμα παρουσιαστεί σε τοπικό επίπεδο και θα είναι στη διάθεση του Ελληνικού κοινού στο άμεσο μέλλον. Είναι η πρώτη ϕορά που σε τουριστική προβολή περιοχών επιτυγχάνεται τέτοιο αποτέλεσμα, μετά από την έντονη επιμονή και αδιάκοπη συνεργασία των εταίρων του προγράμματος.

Στο περίπτερο του MedEat στην έκθεση, μεγάλο ενδιαϕέρον έδειξαν οι επισκέπτες για την καινοτομία του και τις τεχνολογικές εϕαρμογές που παρουσιάζουν τις διαδρομές των περιοχών του προγράμματος. Σχεδιάστηκε για τις ανάγκες της έκθεσης ειδική κατασκευή η οποία «ϕιλοξενεί» τις διαδραστικές εϕαρμογές του δικτύου των Αναπτυξιακών Εταιριών.

Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν και ηλεκτρονικά στις γαστρονομικές διαδρομές, μέσω των εϕαρμογών. Σε συνεργασία με το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας Ηρακλείου σχεδιάστηκαν οι συγκεκριμένες εϕαρμογές, οι οποίες οπτικοποιούν το περιεχόμενο των χαρτών – οδηγών μέσα από ένα διαδραστικό παιχνίδι βασισμένο στην αρχή της «δράσης – αντίδρασης» με τον επισκέπτη.

Έτσι ο επισκέπτης, ϕεύγοντας από το περίπτερο έχει μια πλήρη εικόνα μέσα από βίντεο, ϕωτογραϕίες, παιχνίδι αλλά και έντυπο υλικό για τις περιοχές και τις περιπλανήσεις που προτείνει το δίκτυο.

Το περίπτερο χαιρετήθηκε με ενθουσιασμό από τους επισκέπτες της έκθεσης στο Βερολίνο, οι οποίοι ενθουσιάζονται με τις ηλεκτρονικές εϕαρμογές, τον καινοτόμο τρόπο παρουσίασης και την αποτύπωση τόσο των κοινών σημείων, προϊόντων, γεύσεων, αλλά και των διαϕορετικών μας χαρακτηριστικών με τόσο αρμονικό τρόπο: «Στην αρχή δεν κατάλαβα περί τίνος πρόκειται, γιατί είδα για πρώτη ϕορά τέσσερις χώρες σε ένα περίπτερο και πού (;), στην έκθεση του Βερολίνου! Αυτό που κάνετε, πραγματικά είναι άξιο προβολής και προώθησης, αλλά και συμμετοχής στο δίκτυο των γαστρονομικών περιπλανήσεων, και όλα αυτά μέσα από ένα άψογο επικοινωνιακό και γραϕιστικό αποτέλεσμα. Μπράβο σας!», δήλωσε ο κ. Γιώργος Πίτας , Μέλος Δ.Σ. του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, επικεϕαλής προγράμματος «Ελληνικό Πρωϊνό». «Ουάου, πώς το κάνετε αυτό? Είναι μαγικό?», Michael R. WEBER, γερμανός δημοσιογράϕος, για τους ηλεκτρονικούς διαδραστικούς χάρτες. Το βέβαιο είναι ότι ο επισκέπτης έϕυγε από το περίπτερο του MedEat, διαπιστώνοντας τη συνεργασία ϕορέων από 4 διαϕορετικές χώρες της Μεσογείου και τη μαγεία των γαστρονομικών περιπλανήσεων σ’ αυτές, ενώ διατυπώνει την επιθυμία να τις «γευτεί» σ΄ ένα από τα ταξίδια του.

Το πρόγραμμα «Γαστρονομικές περιπλανήσεις και ο πολιτισμός των γεύσεων» συγχρηματοδοτείται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροϕίμων (από τον άξονα 4 – LEADER, του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης – ΠΑΑ 2007-2013) και το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ «Η Ευρώπη επενδύει στις αγροτικές περιοχές»).

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

proioy fani

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 135 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Τελευταια Νεα

Top