Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
15 Οκτ 2015

Έτσι απλά ξεκίνησε ο Πολιτιστικός Σύλλογος ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Γράφει ο Φίλιππος Σουρλόπουλος

 

Ο πολιτιστικός σύλλογος ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ-ΛΙΑΝΟΒΕΡΓΙΟΥ   λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια προσφέροντας πολιτιστικές υπηρεσίες στα δύο χωριά. Τα τελευταία χρόνια  ο σύλλογος στεγάζεται στο παλιό δημοτικό σχολείου του Χωριού όπου υπάρχει μουσείο με αξιόλογο υλικό. Οι κάτοικοι των δύο χωριών αγκάλιασαν τον σύλλογο με μεγάλη θέρμη αλλά  και οι άνθρωποι που διετέλεσαν μέλη  του διοικητικού συμβουλίου  μαζί με τα παιδιά που συμμετέχουν στο χορευτικό συγκρότημα τους  ανταπέδωσαν  την αγάπη  αυτή με  πλούσιες  πολιτιστικές εκδηλώσεις όλα αυτά τα χρόνια .

 

Ο πολιτιστικός σύλλογος ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ-ΛΙΑΝΟΒΕΡΓΙΟΥ έχει βρει τον δρόμο του και  μας  επιφυλάσσει  ευχάριστες εκπλήξεις στο μέλλον.

Προσωπικά έχω πολλούς λόγους να αισθάνομαι περηφάνια και ικανοποίηση για τον σύλλογο αυτό  διότι, είναι άγνωστο σε πολλούς, ότι ήμουν αυτός που το 1984 σε ηλικία 36 ετών, είχα αποφασίσει, τότε μόνος, να αναρτήσω στο περίπτερο του χωριού μια ανακοίνωση καλώντας τα νέα παιδιά,  αγόρια και κορίτσι, να έρθουν να μάθουν παραδοσιακούς χορούς. Η προσέλευση των παιδιών υπήρξε πολύ μεγάλη και η συμπαράσταση που είχα από τους γονείς ακόμα μεγαλύτερη. Τα μαθήματα χορού γίνονταν τότε μέσα σε μία  αποθήκη του Νοτόπουλου, μου διαφεύγει το μικρό του όνομα, όπου η μισή αποθήκη είχε   τσουβάλια με βαμβάκι αλλά αυτό σε τίποτα δεν μας εμπόδιζε.                                                                                    Στην  χορευτική εκδήλωση που κάναμε στον παλιό κινηματογράφο του ΜΠΕΝΤΙΛΑ  η αίθουσα ήταν ασφυκτικά γεμάτη και από τότε φάνηκε η θέληση των συγχωριανών μας να στηρίξουν κάθε προσπάθεια αναβίωσης της παράδοσης κάτι που συνεχίζουν να το κάνουν  μέχρι  και σήμερα.                                                                                             Τα θυμήθηκα όλα αυτά με αφορμή την θετική πορεία αυτού του συλλόγου και την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου στους οποίους εύχομαι καλή επιτυχία.                                       

 Δεν θα παραλείψω να στείλω, μέσα από το F/B, την αγάπη μου σε όλα εκείνα τα μικρά παιδιά που μαζί   είχαμε δημιουργήσει τον (άτυπο) σύλλογο, και τα οποία σήμερα είναι   γονείς  και στέλνουν τα παιδιά τους στον ίδιο σύλλογο. Να είναι όλοι τους καλά και να συνεχίσουν την στήριξη του συλλόγου για να συνεχίσει και αυτός  να παράγει  το οξυγόνο του πολιτισμού που τόσο ανάγκη έχει το χωριό μας και γενικότερα το Ρουμλούκι.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 672 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Τελευταια Νεα

Top