Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
18 Σεπ 2013

Εκδηλώσεις Πολιτιστικής Κληρονομιάς στο Μουσείο Βεργίνας

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Η ΙΖ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και η 11η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων συμμετέχουν και φέτος στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, ένα πρόγραμμα του Συμβουλίου της Ευρώπης που υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

"Ευρώπη, μια κοινή κληρονομιά" είναι το μήνυμα που το πρόγραμμα θέλει να περάσει στο κοινό, δηλαδή την αναζήτηση μιας κοινής ευρωπαϊκής ταυτότητας μέσα από την προβολή των πολιτιστικών ιδιαιτεροτήτων κάθε λαού.

Φέτος, η ευρωπαϊκή αυτή γιορτή έχει θέμα τα «Πρόσωπα του Χρόνου», και θα λάβει χώρα από την Παρασκευή 27 έως και την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου.

Η Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου είναι αφιερωμένη σε εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολικές τάξεις.

·         Στο Μουσείο των Βασιλικών Τάφων Αιγών, τα παιδιά του δημοτικού θα μπορούν να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μνήμη και Ηρωϊκός Χρόνος». Μέσα σε δύο περίπου ώρες, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τους μύθους που κρύβονται στα εκθέματα του Μουσείου, μέσα από εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

·         Ο «Χρόνος και ο Ανθρωπος» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας θα δώσει την ευκαιρία σε παιδιά του δημοτικού σχολείου Πέλλας  να πάρουν μέρος σε ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι παρατηρητικότητας, προβληματισμού και δημιουργικότητας με θέμα την απεικόνιση και τον ρόλο των ηλικιών του ανθρώπου, όπως αυτά αναπαριστώνται στα εκθέματα του Μουσείου.

·         Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βέροιας, τα παιδιά, μέσα από την εκπαιδευτική δράση «Μακεδονικά Χρονολόγια» θα μάθουν για τις εορτές στη Μακεδονία κατά τη ρωμαϊκή εποχή, μέσα από επιγραφές και άλλα εκθέματα του Μουσείου.

·         Στο Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας, η εκπαιδευτική δράση για σχολεία ονομάζεται «Στου χρόνου τα γυρίσματα, γιορτές πανηγυρίσματα. Από τη βυζαντινή πρωτοχρονιά της 1ης Σεπτεμβρίου και το Δωδεκαήμερο των Χριστουγέννων στη Λαμπρή και το Πάσχα του δεκαπενταύγουστου».

·         «Αρχαία πόλη Εδεσσας: ένα διαχρονικό μωσαϊκό υλικών» λέγεται η εκπαιδευτική δράση που θα πραγματοποιηθεί για σχολικές τάξεις στον αρχαιολογικό χώρο του Λόγγου Εδεσσας. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει προετοιμασία της σχολικής τάξης πριν την επίσκεψη, με προβολή powerpoint, εκπαιδευτική επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο και CDδραστηριοτήτων για το σχολείο, μετά την επίσκεψη.

 

Το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη στα Μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους που συμμετέχουν στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Επιπλέον, θα  πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις σε επιλεγμένα μουσεία και χώρους: στο Μουσείο των Βασιλικών Τάφων Αιγών, το Αρχαιολογικό Μουσείο Βέροιας, τον αρχαιολογικό χώρο του Λόγγου, την Παλαιά Μητρόπολη και το Βαρόσι Εδεσσας, καθώς και στις βυζαντινές και μεταβυζαντινές εκκλησίες της Βέροιας. Το Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας θα υποδεχθεί οικογένειες με παιδιά, που επιθυμούν να πάρουν μέρος στην εκπαιδευτική δράση την οποία σχεδίασε για τον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Οσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στις δράσεις του τριήμερου εορτασμού, ή να πάρουν περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με το μουσείο ή τον αρχαιολογικό χώρο που επιθυμούν να επισκεφθούν:

Μουσείο Βασιλικών Τάφων Αιγών (Βεργίνα): 23310 92347

www.aigai.gr

Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας: 23820 31160

www.pella-museum.gr

IZ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων: 23810 24356

Αρχαιολογικό Μουσείο Βέροιας: 23310 24972

Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας: 23310 25847

Λόγγος Εδεσσας: 23810 25261

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

proioy fani

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 253 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Τελευταια Νεα

Top