Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
01 Οκτ 2013

Μηδενική αύξηση στα δημοτικά τέλη του Δήμου Αλεξάνδρειας Κύριο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
ΟΧΙ  στην αύξηση των δημοτικών τελών ψήφισε η Οικονομική επιτροπή του Δήμου Αλεξάνδρειας στη συνεδρίασή της σήμερα Τρίτη στη 13.00 το μεσημέρι.
 
Πιο συγκεκριμένα η διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου εισηγείται τη μη αναπροσαρμογή όλων των ανταποδοτικών τελών του Δήμου Αλεξάνδρειας. Τα τέλη είναι τα εξής:
Τέλους Καθαριότητας και φωτισμού, Τέλους Άρδευσης, Τέλους Ελεγχόμενης στάθμευσης, Τέλους Διαφήμισης, Δικαιωμάτων Βοσκής, Τέλους Κοιμητηρίων, Τέλους Κοινόχρηστων Χώρων, Τέλους επί των ακαθάριστων εσόδων των Κέντρων Διασκέδασης, Τέλους χρήσης από εμποροπανήγυρεις, παζάρια και λαϊκές αγορές.
 
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΦΩΤΙΣΜΟΥ - ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ
Όσον αφορά τους συντελεστές των ανταποδοτικών τελών Φωτισμού και καθαριότητας για τις οικίεςθα παραμείνουν στ επίπεδα του 2013 δηλαδή 1,20/τ.μ. για τη Δ.Ε. Αλεξάνδρειας, 1,05/τ.μ. για τη Δ.Ε. Πλατέος και τη Δ.Ε. Αντιγονιδών και 1,30/τ.μ. στη Δ.Ε. Μελίκης.
Όσον αφορά τους επαγγλεματικούς χώρους η χέωση για τις Δ.Ε. Αλεξάνδρειας, Πλατέος και Αντιγονιδών παραμένει στα 1,7/τ.μ., και για τη Δ.Ε. μελίκης στα 1,88/τ.μ. 
 
ΑΡΔΕΥΤΙΚΑ ΤΕΛΗ
Όσον αφορά τα Αρδευτικά Τέλη για το 2014 θα διαμορφωθούν ως εξής.
Για την Δημοτική Ενότητα της Αλεξάνδρειας που λειτουργεί αρδευτικό δίκτυο στο αγρόκτημα Νησελίου που συορεύει με το αγρόκτημα Κυψέλης, ανταποδοτικό τέλος 8,0€ ανά στρέμμα.
Για τη Δημοτική Ενότητα Πλατέος που λειτουργεί αρδευτικό δίκτυο στην περιοχή “Πέρα Ανάχωμα” της Τοπικής Κοινότητας Πλατάνου καθώς και στην αγροτική περιοχή “Βρέζιο” της Τοπικής Κοινότητας Πρασινάδος, ανταποδοτικό τέλος 8,00 € ανά στρέμμα για όλες τις καλλιέργειες ετός ρυζιού, 20,00 € ανά στρέμμα για τις καλλιέργειες ρυζιού και 8,00 € ανά στρέμμα ως πάγιο τέλος για όσους δεν χρησιμοποιούν το δίκτυο.
Για την Δημοτική Ενότητα Αντιγονιδών που λειτουργεί αρδευτικό δίκτυο στην Τοπική Κοινότητα Καφαλοχωρίου και στον οικισμό Ραψομανίκης ανταποδοτικό τέλος 20,00 € ανά στρέμμα και για τον οικισμό Ξεχασμένης ανταποδοτικό τέλος 24,00 € ανά στρέμμα εξαιτίας του κόστους αγοράς νερού από το Τ.Ο.Ε.Β. Ξεχασμένης που ανέρχεται σε 4,00 € ανά στρέμμα.
Για τη Δημοτική Ενότητα Μελίκης που λειτουργεί αρδευτικό δίκτυο σε όλη την περιφέρειά της, ανταποδοτικό τέλος 0,10 € ανά κ.μ.. Επίσης σε όσους κάνουν χρήση το ελεύθερο νερό από τα κανάλια του Δήμου σε 8,00 € ανά στρέμμα και σε όποιον κάνει δήλωση άρδευσης προκαταβολή του ποσού των 10,00 € ανά στρέμμα. Όσοι προτίθενται να καλλιεργήσουν ρύζι θα καταβάλλουν το ποσό των 25 € ανά στρέμμα και θα χορηγείται νερό στους ορυζοκαλλιεργητές εφόσον καλύπτονται οι ανάγκες των υφιστάμενων καλλιεργειών και με την προϋπόθεση ότι θα λαμβάνονται από αυτούς, όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για την αποφυγή πρόκλησης ζημιών σε παρακείμενες καλλιέργειες και υποδομές (δρόμους, αρδευτικά δίκτυα κλπ) στα πρότυπα του κανονισμού άρδευσης ρυζίου των Τ.Ο.Ε.Β.
 
ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ
Όσον αφορά το τέλος ελεγχόμενης στάθμευσης επί της Βετσοπούλου θα εξακολουθήσει να ισχύει με τις ίδιες τιμές. Η τιμή δηλαδή της κάρτας στάθμευσης θα παραμείνει στα 0,50 λεπτά, από τα οποία 0,10 θα είναι η προμήθεια των περιπτερούχων και των λοιπών καταστημάτων και τα υπόλοιπα 0,40 το έσοδο του Δήμου. Για τους μόνιμους κατοίκους της Βετσοπούλου συνεχίζει να ισχύει ειδική έκπτωση με την έκδοση μηνιαίας κάρτας στάθμευσης αξίας 15 €. Το ύψος του προστίμου των παρανόμως σταθμευμένων αυτοκινήτων παραμένει στα 20 € και σε περίπτωση καταβολής του εντός 10 ημερών μειώνεται στα 10 ευρώ.
 
ΤΕΛΗ ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΩΝ
Τα Τέλη Κοινόχρηστων χώρων μένουν κι αυτά στα ίδια επίπεδα.
Πιο συγκεκριμένα για τα Τέλη τραπεζοκαθισμάτων διαμορ΄φωνονται ως εξής:
Α’ Ζώνη: Όλη η Βετσοπούλου: 21,00 ευρώ το τ.μ.
Β’ Ζώνη: Η Εθνικής Αντίστασης από Ν. Πλαστήρα έως Βιζυηνού: 17,85 ευρώ το τ.μ.
Γ’ Ζώνη: α) Η Ελευθερίου Βενιζέλου από Μακεδονομάχων έως Βιζυηνού 15,44 το τ.μ.
β) Η Μ. Αλεξάνδρου από Μακεδονομάχων έως Βιζυηνού 15,44 το τ.μ.
γ) Η Ναούσης από Βετσοπούλου έως Βιζυηνού 15,44 το τ.μ.
δ) Η Πελοποννήσου από Βετσοπούλου έως Βιζυηνού 15,44 το τ.μ.
Δ’ Ζώνη: Οι υπόλοιποι δρόμοι της πόλης 6,2 το τ.μ. ετησίως
 
ΤΕΛΗ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ
Τα τέλη Κοιμητηρίων είχαν καθοριστεί για το 2013 ως εξής:
Διακίωμα ενταφιασμού 74,00 ευρώ
διακίωμα ανανέωσης (παράταση χρόνου ταφής) 100,00 ευρώ ετησίως
Τέλος ανακομιδής 74,00 ευρώ.
 
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

proioy fani

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 403 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Τελευταια Νεα

Top