Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
02 Οκτ 2013

Δημητριάδης: Βελτιωμένα τα οικονομικά του Δήμου Κύριο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία ο Ισολογισμός και ο Απολογισμός του οικονομικού έτους 2012 του Δήμου Αλεξάνδρειας χθες σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Δήμαρχος στην ομιλία του τόνισε ότι παρά την πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία και την μεγάλη περικοπή των επιδοτήσεων του Δήμου από την ΚΑΠ και άλλα προγράμματα που φθάνουν σε -65%, ο Δήμος Αλεξάνδρειας δεν κινδυνεύει και μπορεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του.

Ο κ. Δημητριάδης πιο συγκεκριμένα δήλωσε ότι τα καθαρά αποτελέσματα του Δήμου είναι βελτιωμένα κατά 1.000.000 ευρώκαι ότι το παθητικό του δήμου μειώθηκε από 1.400.000 ευρώ το 2011 σε 400.000 ευρώ περίπου το 2012.

Επίσης ο κ. Δημητριάδης εμφανίστηκε βέβαιοςότι το 2014 ο Δήμος Αλεξάνδρειας  θα μηδενίσει τα ελλείμματά του.

Πέραν όμως της περιστολής των δαπανών, ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας υπογράμμισε την προσπάθεια που γίνεται για αύξηση των εσόδων του Δήμου. Ήδη όπως πληροφόρησε το Σώμα, οφειλές πάνω από 3.000 ευρώ έχουν σταλεί στη ΔΟΥ Βέροιας για να εισπραχθούν.

Τέλος ο κ. Δημητριάδης αναφέρθηκε στα μεγάλα έργαπου γίνονται στο Δήμο Αλεξάνδρειας, τόσο μέσω προγραμμάτων του ΕΣΠΑ  όσο και από άλλα προγράμματα. Ενδεικτικά να αναφέρουμε το αποχετευτικά έργα σε Πλατύ και Μελίκη, τους Βιολογικούς Καθαρισμούς, το έργο Τηλεχειρισμού της ΔΕΥΑ Αλεξάνδρειας κ.α.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Μπάμπης Γκιόνογλου στην τοποθέτησή του εξέφρασε την άποψη ότι οι Δήμοι είναι Κοινωφελείς Οργανισμοί και δεν θα έπρεπε να συντάσσουν Ισολογισμούς, εννοώντας ότι δεν χρειάζονται να έχουν κέρδη αλλά να παρέχουν υπηρεσίες στος πολίτες.

Παράλληλα ο κ. Γκιόνογλου χαρακτήρισε φτωχότον απολογισμό του 2012 και δήλωσε ότι δεν θα έπρεπε να είμαστε ευχαριστημένοι. ”Ο Δήμος πάσχει στην καθημερινότητα”είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γκιόνογλου.

Ο αρχηγός της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Αλευράςεπικέντρωσε την κριτική του στο γεγονός ότι η δημοτική Αρχή στέλνει τα βεβαιωμένα χρέη των πολιτών στην Εφορία λέγοντας ότι ο ”ο κόσμος πεινάει και ο Δήμαρχος στέλνει τους πολίτες στη ΔΟΥ”. “Δεν διαμαρτυρόμαστε που μας κόβουν 3.000.000 ευρώ αλλά βάζουμε στο στόχαστρο τους πολίτες”, είπε ο κ. Αλευράς.

Ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας απάντησε στον κ. Αλευρά λέγοντας ότι υπάρχουν οφειλέτες που εκ συστήματος δεν πληρώνουν. Αυτούς στέλνει στην εφορία γιατί αλλιώς είναι άδικο για τους συνεπείς πολίτες που πληρώνουν.

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

proioy fani

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 416 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Τελευταια Νεα

Top