11 Οκτ 2017

Οι Πληροφορικάριοι του ΕΠΑΛ στην εφημερίδα Ο ΠΟΛΙΤΗΣ Κύριο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Οι μαθητές της Β' και Γ' τάξης Λυκείου του τμήματος Πληροφορικής του ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας επισκέφτηκαν το πρωί της Τετάρτης τα γραφεία και τις εγκαταστάσεις του ΠΟΛΙΤΗ.

Ο διευθυντής του ΠΟΛΙΤΗ κ. Σουρλόπουλος Νίκος και ο Τυπογράφος Σουρλόπουλος Αλέξανδρος, ξενάγησαν τους μαθητές, τους έδειξαν τη διαδικασία παραγωγής της εφημερίδα καθώς επίσης τα προγράμματα και τις ανάγκες σε υπηρεσίας Πληροφορικής.

Ο Δ/ντης του ΠΟΛΙΤΗ τους μίλησε επίσης για τις προοπτικές εργασίας στον τομέα τους, οι οποίες είναι καλές καθώς ολοένα και περισσότερο οι υπολογιστές και η ψηφιακή τεχνολογία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι κάθε επαγγέλματος.
Ταυτόχρονα όμως τους εξήγησε ότι θα πρέπει να αγαπούν τη δουλειά τους και να προσπαθούν να είναι οι καλύτεροι σ'αυτό που κάνουν. Να μη φοβούνται τις αλλαγές αλλά να προσπαθούν να επικαιροποιούν τις γνώσεις τους ώστε να βρίσκονται πάντα στην αιχμή του επαγγέλματός τους. Όπως πολύ σωστά ανέφερε και η καθηγήτριά τους, οι εποχές που οι άνθρωποι έκαναν μια δουλειά σε όλη τους τη ζωή έχει περάσει και θα πρέπει να αναπροσαρμοζόμαστε συνεχώς.

Στο σημείο αυτό οφείλουμε να εξάρουμε το πολύ σημαντικό έργο που παράγει το ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας, το οποίο με το εξαιρετικό εκπαιδευτικό προσωπικό του και τις πλούσιες δράσεις του προετοιμάζει τους φοιτητές του για το αυριανό εργασιακό περιβάλλον.
Ο ΠΟΛΙΤΗΣ εδώ και χρόνια στηρίζει και θα συνεχίζει να στηρίζει αυτές τις προσπάθειες, όπως το πρόγραμμα της ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ, το οποίο δίνει τη δυνατότητα σε αποφοίτους του ΕΠΑΛ να εργαστούν σε τοπικές επιχειρήσεις.

Ο κ. Σουρλόπουλος μάλιστα πρότεινε στους μαθητές να δημιουργήσουν σε συνεργασία με τον ΠΟΛΙΤΗ ένα βίντεο, το οποίο να αφορά κάποιο θέμα της Αλεξάνδρειας, έτσι ώστε μέσα από αυτή τη διαδικασία να μπορέσουν τα παιδιά να γνωρίσουν καλύτερα τα στάδια παραγωγής ενός βίντεο, να δουλέψουν με τα εργαλεία της δουλειάς τους (προγράμματα επεξεργασίας βίντεο - φωτογραφίας κλπ) τους και να έχουν στο τέλος ένα χειροπιαστό αποτέλεσμα της δουλειάς τους που θα προσφέρει κάτι στο τόπο τους.

Οι μαθητές και οι καθηγητές δέχτηκαν με μεγάλη ευχαρίστηση την πρόταση αυτή και πολύ σύντομα θα ξαναβρεθούν ώστε να ξεκινήσουν αυτό το πολύ δημιουργικό εγχείρημα.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Mezeklikia

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 224 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Τελευταια Νεα

Top