Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
24 Μαϊ 2019

Η κεντρική ομιλία του Κώστα Ναλμπάντη στην Αλεξάνδρεια Κύριο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Ολοκληρώθηκε σήμερα το βράδυ η κεντρική ομιλία του Κώστα Ναλμπάντη στην Αλεξάνδρεια παρουσία πλήθος κόσμου που υποστηρίζουν την υποψηφιότητά του με πάθος και ενθουσιασμό. Ο Κώστας Ναλμπάντης στην ομιλία του μίλησε για την ανάγκη να υπάρξει μια νέα διοίκηση ακομμάτιστη, φερέγγυα, ικανή και διεκδικητική ώστε να βγει η Αλεξάνδρεια από τη στασιμότητα των τελευταίων χρόνων. Παρουσίασε επίσης τους πέντε πυλώνες του προγράμματος του για την ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ, την ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, την ΤΟΠΙΚΗ και ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, για τον Πολιτισμό, για την Παιδεία, για την Κοινωνική Συνοχή και για την Ποιότητα Ζωής. Ήταν μια μεγάλη συγκέντρωση που άφησε ικανοποιημένους τους διοργανωτές της και με την ελπίδα ότι θα είναι οι νικητές της πρώτης και της δεύτερης Κυριακής.

IMG 1311

 

 MG 1287

 MG 1290

 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΝΑΛΜΠΑΝΤΗ

Ο πρώτος πυλώνας αφορά την  ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ, την ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, την ΤΟΠΙΚΗ και ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Ειδικότερα περιλαμβάνει προσπάθειες για τη δημιουργία συμβουλευτικού γραφείου απασχόλησης και επιχειρηματικότητας.
Προβλέπει συνεργασίες και διοργάνωση κοινών δράσεων με φορείς, όπως και κέντρα δια βίου μάθησης καθώς και ανάπτυξη του συγκριτικού μας πλεονεκτήματος με την ίδρυση γραφείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
Στον πυλώνα αυτόν ιδιαίτερη σημασία δίνεται στην απλούστευση των διαδικασιών του δήμου για τη συνεργασία του, με τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στα όρια του.

Ο δεύτερος αφορά τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ.
Ο Δήμος μπορεί με την πολύπλευρη ενίσχυση της πολιτιστικής δραστηριότητας και με την τόνωση της καλλιτεχνικής δημιουργίας και έκφρασης του τοπικού κυρίως δυναμικού, να βοηθήσει την πολιτιστική ανάπτυξή του.
Ο δήμος μπορεί και πρέπει να γίνει το κέντρο ανάπτυξης των πολιτιστικών δρώμενων σε όλο το Ρουμλούκι.
Στο σημείο αυτό η πρώτη προτεραιότητα αναφέρεται στην λειτουργική ενσωμάτωση του νέου ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ μας κέντρου στις καθημερινές δραστηριότητες του δήμου Αλεξάνδρειας, με την χρήση του από την πρώτη ημέρα της θητείας μας, με διάφορα Συνέδρια , Θέατρα, Μουσικές σκηνές , ομιλίες, διάφορα δρώμενα και θεσμοθέτηση εβδομάδας ερασιτεχνικού θεάτρου με δημιουργό τη Θεατρική Ομάδα του δήμου μας.
Περιλαμβάνει την συγκρότηση ενός ετήσιου ημερολογίου πολιτιστικών εκδηλώσεων και την καθιέρωση καλλιτεχνικών δράσεων με στόχο την ανάδειξη του δήμου μας ως κέντρου καλλιτεχνικής δημιουργίας.
Το πολιτιστικό κέντρο μπορεί να καταστεί ανοιχτό εργαστήρι καλλιτεχνικής έκφρασης και βήμα για κάθε καλλιτεχνική δημιουργική ομάδα της πόλης για να παρουσιάσει τη δουλειά της.
Ακόμη στοχεύουμε σε συνεργασία με την υπογραφή μνημονίων συνεργασίας με φορείς της Θεσσαλονίκης όπως την Μονή Λαζαριστών, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος ή την Σχολή Καλών Τεχνών.

Ο τρίτος πυλώνας είναι η ΠΑΙΔΕΙΑ και ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ.
Ο Αθλητισμός στη σημερινή εποχή αποτελεί κυρίαρχο στοιχείο στην κοινωνικοποίηση και διαπαιδαγώγηση των νέων.
Στον αθλητισμό προτεραιότητα έχει ο εκσυγχρονισμός ΟΛΩΝ των αθλητικών εγκαταστάσεων και η δημιουργία νέων εκεί όπου υπάρχει ανάγκη και η αποπεράτωση του κλειστού του Λιανοβεργίου.
Η λειτουργία του δημοτικού κολυμβητηρίου όλο το χρόνο εξυπηρετώντας και ανάγκες υγείας.
Διεκδικούμε το γυμναστήριο Βαρέων αθλημάτων και πάλης ώστε να γίνουμε κέντρο ανάπτυξης των δυναμικών αθλημάτων για την κεντρική Μακεδονία αφού το άθλημα ιδιαίτερα της πάλης σε Αλεξάνδρεια, Πλατύ και Ξεχασμένη βρίσκεται σε άνθηση. (βράβευση ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ)
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ Θέλουμε ένα ανανεωμένο σχολείο. Ζεστό, φιλικό, ανθρώπινο. Να αναπτύσσει τις ικανότητες των μαθητών, να καλλιεργεί τα ενδιαφέροντά τους, να διευκολύνει την έκφραση της νεανικής προσωπικότητας. Να καλύπτει τις ανάγκες του τόπου και να συνδέεται με τις ανάγκες του κοινωνικού περίγυρου.
Στον πυλώνα αυτόν επιδιώκεται η δημιουργία σύγχρονων σχολικών μονάδων και η λειτουργική αναβάθμιση των υφιστάμενων, για να έχουμε σχολεία αυτόνομα ενεργειακά , ασφαλή και πλήρως ενσωματωμένα στις καθημερινές λειτουργικές ανάγκες των μαθητών.
Συνεργασία με τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων με στόχο ένα σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία.

Ο τέταρτος πυλώνας περιλαμβάνει την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ και την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ.
Η ανάπτυξη σύγχρονων υπηρεσιών κοινωνικής πολιτικής, αποτελεί σήμερα επιτακτική ανάγκη για το Δήμο της Αλεξάνδρειας. Πρέπει να δράσει ως συντονιστής, προωθώντας συνεργασίες, υποστηρίζοντας πρωτοβουλίες φορέων της πόλης, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής.
Η μέχρι τώρα μοιρολατρική συμπεριφορά των διοικήσεων, οδήγησε σε μαρασμό και πλήρη αποδυνάμωση στη λειτουργία των κοινωνικών υπηρεσιών και του Κέντρου Υγείας.
Πρέπει επιτέλους οι ευαίσθητες ομάδες του Δήμου, να απολαύσουν τη κοινωνική θαλπωρή που δικαιούνται. Απαιτείται άμεσα η δημιουργία Κοινωνικής Υπηρεσίας, με κοινωνική λειτουργό, της οποίας η απουσία στο Δήμο και στο Κέντρο Υγείας, είναι αισθητή.
Και βέβαια η υγεία, τα άτομα με ειδικές ανάγκες, η τρίτη ηλικία, οι πολύτεκνοι, η γυναίκα και οι παραγωγικές τάξεις χρειάζονται άμεσα την κοινωνική φροντίδα του Δήμου.
Εδώ διεκδικούμε και δημιουργία κέντρων υποστήριξης των ευπαθών συμπολιτών μας σε κάθε χωριό και στην πόλη μας, εκμεταλλευόμενοι ΟΛΑ τα προγράμματα που τρέχουν τόσο για τους ευπαθείς συνδημότες μας όσο και ιδιαίτερα για τους ROMΑ.
Δημιουργούμε δίκτυο εθελοντισμού στο δήμο Αλεξάνδρειας και καθιστούμε προσβάσιμα στους ΑΜΕΑ όλα τα δημοτικά κτίρια.

Ο πέμπτος πυλώνας περιλαμβάνει την ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ, το ΠΡΑΣΙΝΟ ,την ΚΑΘΑΡΗ ΠΟΛΗ και τα ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΧΩΡΙΑ.
Εδώ στοχεύουμε στην ανάπλαση όλων των ΠΛΑΤΕΙΩΝ με ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης των υποβαθμισμένων γειτονιών.
Φροντίζουμε για τα αδέσποτα και συνεργαζόμαστε με τις εθελοντικές οργανώσεις των πολιτών, δημιουργώντας πάρκο οικόσιτων ζώων συντροφιάς.
Αναδεικνύουμε με αναπλάσεις χώρους φυσικού κάλους και προβαίνουμε στην αναστύλωση ναών που βρίσκονται διάσπαρτοι στα χωριά μας ως μνημεία του 16ου και 17ου αιώνα και κινδυνεύουν να καταρρεύσουν.
Εφαρμόζουμε συστήματα υπογειοποίησης των κάδων και κάνουμε νέες δενδροφυτεύσεις με σχέδιο και γνώση.

DSC 0005

DSC 0006

DSC 0007

DSC 0008

DSC 0009

DSC 0010

DSC 0011

DSC 0012

DSC 0013

DSC 0015

DSC 0017

DSC 0018

DSC 0020

DSC 0021

DSC 0022

DSC 0023

DSC 0054

DSC 0056

DSC 0057

DSC 0058

DSC 0064

DSC 0072

DSC 0076

DSC 0077

DSC 0078

DSC 0079

DSC 0080

DSC 0081

DSC 0083

DSC 0084

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

PRAXIS2

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 404 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Τελευταια Νεα

Top