Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
KALIAANI
31 Ιουλ 2019

Τέλος στον εφιάλτη των ακατάλληλων Παιδικών Χαρών στο Δήμο Αλεξάνδρειας Κύριο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Το 2014 ο Δήμος Αλεξάνδρειας, όπως και πολλοί άλλοι δήμοι ανά την Ελλάδα βρέθηκαν χωρίς πιστοποιημενες Παιδικές Χαρες. Ουσιαστικά χωρίς ασφαλείς παιδικές χαρές.


Η τότε διοίκηση είχε τοποθετήσει πινακίδες που προειδοποιουσαν τους γονείς ότι οι Παιδικές Χαρές δεν είναι ασφαλείς και η χρήση τους γίνεται με δική τους ευθύνη.
Φυσικά κάτι τέτοιο δεν απάλλασσε το Δήμο από τις ευθύνες του καθώς είναι στη δική του αρμοδιότητα η ύπαρξη ασφαλών χωρών παιχνιδιού για τα παιδιά.

Από τότε άρχισε μια μεγάλη προσπάθεια για τη κατασκευή νέων και πιστοποιημενων παιδικών χαρών. Ιδιαίτερα η Διοίκηση Γκυρίνη επί πέντε χρόνια επικέντρωσε τις δυνάμεις της στον σκοπό αυτό και καταφερε να κατασκευάσει σύγχρονες παιδικές χαρές τόσο στην πόλη της Αλεξάνδρειας όσο και σε κάθε σχεδόν χωριό του Δημου.

Οι νέες Παιδικές Χαρες ήταν ένα από τα εμβληματικά έργα της Διοίκησης Γκυρίνη, το οποίο είχε μεγάλη απήχηση στον κόσμο. Κι αυτό γιατί σήμανε το τέλος μια περιόδου ανασφάλειας για τους γονείς που ήθελαν να πηγαίνουν τα παιδιά τους να παίζουν σε χώρους ασφαλείς και σύγχρονους.

Στην πόλη της Αλεξάνδρειας οι Παιδικές χαρές στον πεζόδρομο, πίσω από τη λέσχη Ποντίων, στο πάρκο της Ελευθερίας έγιναν χώροι συνάθροισης και παιχνιδιού. Η δε παιδική χαρά στο αμφιθέατρο ολοκλήρωσε έναν ιδιαίτερα επιτυχημένο δημόσιο χώρο, ο οποίος έχει απ’ολα.
Οι παιδικές χαρές στα χωριά ήταν ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων, το οποίο έγινε πραγματικότητα.

Πριν λίγες μέρες επτά παιδικές χαρές πιστοποιηθηκαν με την Ειδική Σήμανση Καταλληλοτητας από την Επιτροπή Ελέγχου Παιδικών Ψαρών Ν. Ημαθιας.
Πιο συγκεκριμένα την ειδική σήμανση έλαβαν οι εξής Παιδικές Χαρές:
Τ.Κ. Αλεξανδρείας στην πλατεία επί της Οδού 19ης Μαΐου
Τ.Κ. Σταυρού
Τ.Κ. Αράχου
Τ.Κ. Κλειδιού
Τ.Κ. Λουτρού
Τ.Κ. Τρικάλων
Τ.Κ Πλατέος
Οι μικροί μας συμπολίτες πλέον θα έχουν στην διάθεσή τους χώρους για να απολαμβάνουν το παιχνίδι τους με ανεμελιά και κυρίως ασφάλεια.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

LENOS_TAVERNA

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 136 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Τελευταια Νεα

Top