Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
10 Σεπ 2019

Διαμαντόπουλος: Στόχος του σχολείου η δημιουργία ανθρώπων με ολοκληρωμένη προσωπικότητα Κύριο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Στην Ημαθία έχουμε την τύχη να έχουμε στο τιμόνι της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης έναν άνθρωπο που ξεχωρίζει. Έναν άνθρωπο με ήθος, και γνώσεις. Πρόκειται για τον Διονύση Διαμαντόπουλο. Το μήνυμά του για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς εμπεριέχει μηνύματα που πρέπει να διαβάσουν προσεκτικά τόσο οι γονείς όσο και οι εκπαιδευτικοί.

Με απλά λόγια θέτει τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων και προτάσσει ως κύριο στόχο του σχολείου την δημιουργία ολοκήρωμένων ανθρώπων με ήθος, ελεύθερη και κριτκή κριτική σκέψη, δημοκρατικά ιδεώδη, και σεβασμό στην διαφορετικότητα.
Όχι την απλή μετάδοση γνώσεων αλλά την βαθιά πνευματική καλλιέργεια των παιδιών.
Κάτι που είναι καίριας σημασίας για το μέλλον των ίδιων των παιδών αλλά και ολοκληρης της κοινωνίας μας.

Διαβάστε παρακάτω αυτούσιο το μήνυμα του κ. Διαμαντόπουλου.

 

Αγαπητοί μαθητές, γονείς και συνάδελφοι εκπαιδευτικοί,
Σήμερα ξεκινά μια νέα σχολική χρονιά. Αρχίζει ένα νέο ταξίδι γνώσεων και εμπειριών με στόχο τη μάθηση και την πνευματική καλλιέργεια.
Στο ξεκίνημα αυτό, η Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, σε συνεργασία με τους Διευθυντές των σχολείων και την Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε οι μαθητές μας, σε όλα τα σχολεία, από το Νηπιαγωγείο ως την Έκτη Δημοτικού, να έχουν στη διάθεσή τους όλους τους αναγκαίους χώρους, το εκπαιδευτικό υλικό, τα σχολικά βιβλία και τους δασκάλους τους.
Με διασφαλισμένες τις αναγκαίες αυτές προϋποθέσεις, είμαι βέβαιος ότι με την κοινή μας προσπάθεια, με ψυχική δύναμη, υπομονή, επιμονή και μεθοδικότητα θα καταφέρουμε να πετύχουμε όλους τους εκπαιδευτικούς στόχους.
Και ο σημαντικότερος στόχος είναι να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ανθρώπους με ολοκληρωμένη προσωπικότητα και αγάπη για τη γνώση. Ανθρώπους με κοινωνική ευαισθησία, ενσυναίσθηση και ήθος.
Να δημιουργήσουμε πολίτες με ελεύθερη σκέψη, με δημοκρατική συνείδηση και σεβασμό στην διαφορετικότητα. Να καταφέρουμε δηλαδή να δημιουργήσουμε ανθρώπους με γνώσεις αλλά και ποιοτικό χαρακτήρα, όπως μας λέει ο Αριστοτέλης.
Για να τα καταφέρουμε όλα αυτά είναι ανάγκη να επενδύσουμε σε πρακτικές που θα προτάξουν τις αξίες της ανθρωπιστικής Παιδείας και θα μετατρέψουν τα σχολεία μας από χώρους απλής μετάδοσης γνώσεων σε χώρους ενθάρρυνσης της μαθησιακής διαδικασίας, καλλιέργειας της κριτικής σκέψης και της δημιουργικής φαντασίας. Ένα τέτοιο σχολείο θα μπορέσει τελικά να κάνει τον κόσμο καλύτερο, την κοινωνία μας πιο δίκαιη και τον άνθρωπο πιο ευτυχισμένο.
Ας είναι αυτό το φετινό μας στοίχημα κι ας εργαστούμε όλοι μαζί για να το κερδίσουμε. Το οφείλουμε στη νέα γενιά και στο μέλλον της Πατρίδας μας.
Εύχομαι καλή σχολική χρονιά, με υγεία, αισιοδοξία και δύναμη σε όλους τους μαθητές μας, στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς.
Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ  Α/ΘΜΙΑΣ 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΗΜΑΘΙΑΣ
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 443 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Τελευταια Νεα

Top