Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
12 Σεπ 2019

Τα 4 αιτήματα του Δημάρχου Π. Γκυρίνη προς τον Υπουργό Εσωτερικών Κύριο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Με τέσσερα βασικά αιτήματα προσήλθε ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης στη σύσκεψη που κάλεσε ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικακος με όλους τους Δημάρχους της Ημαθίας, Πιερίας, Πέλλας, Σερρών, Χαλκίδης, την περασμένη Παρασκευή.

Το πρώτο θέμα που έθεσε ο Παναγιώτης Γκυρίνης είναι αυτό των σκουπιδιών, ζητώντας από τον Υπουργό μεγαλύτερη χρηματοδότηση, όπως γινόταν παλιότερα επί Καποδίστρια.

Είναι γνωστό ότι οι περισσότεροι δήμοι, όπως και ο Δήμος Αλεξάνδρειας, αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα με την αποκομιδή των σκουπιδιών αφού σε πολλές περιπτώσεις ούτε προσωπικό έχουν, ούτε απορριμματοφόρα, ούτε χρήματα για να προμηθευτούν τον κατάλληλο εξοπλισμό.

Ο Παναγιώτης Γκυρίνης ζήτησε τόσο την αύξηση της χρηματοδότησης όσο και την παραχώρηση επιπλέον απορριμματοφων ώστε να ανανεωθεί ο στόλος των οχημάτων των Δήμων που σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνούν την 20ετια.

Το δεύτερο θέμα που έθεσε ο Δήμαρχος της Αλεξάνδρειας αφορά την αναπτυξιακή πορεία των Δήμων και δεν είναι άλλο από την αδυναμία των Δήμων να συντάξουν ΜΕΛΕΤΕΣ καθώς οι Τεχνικές τους υπηρεσίες είναι υποστελεχωμένες.
Το πρόβλημα είναι από τα σημαντικότερα καθώς κανένα έργο δεν μπορεί να γίνει αν δεν υπάρχει ώριμη μελέτη. Ο Δήμος Αλεξάνδρειας ενώ έχει καταφέρει και έχει δημιουργήσει ένα ταμειακό διαθέσιμο της τάξης των 7.500.000 ευρώ, εντούτοις δεν μπορεί να προχωρήσει σε αντίσοιχα έργα καθώς δεν υπάρχουν έτοιμες μελέτες και η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου είναι υποστελεχωμένη.
Ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας προκειμένουν να αντιμετωπιστεί αυτό το φλέγον ζήτημα, ζήτησε από τον Υπουργό να υπάρξει δυνατότητα ανάθεσης σύνταξης μελετών σε εξωτερικούς συνεργάτες ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες.
Είναι κάτι πολύ λογικό που αν υιοθετηθεί θα δώσει μια μεγάλη αναπτυξιακή ώθηση στους Δήμους που θα μπορέσουν επιτέλους να κάνουν γρήγορα μεγάλα έργα στους τόπους τους.

Το τρίτο θέμα που έθεσε ο Παναγιώτης Γκυρίνης στη σύσκεψη με τον Υπουργό είναι η επιχορήγηση του Δήμου Αλεξάνδρειας για την αντιμετώπιση των έκτακτων καιρικών φαινομένων του καλοκαιριού. Το κόψιμο των δέντρων, η επισκευή των ζημιών και η χορήγηση αποζημιώσεων είναι θέματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν από το κράτος και να μην επιβαρύνουν επιπλέον τους ήδη επιβαρυμένους Δήμους.

Τέλος ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας αφού συνεχάρη τον κ. Θεοδωρικάκο για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που έλαβε αναφορικά με την κυβερνησιμότητα των Δήμων, του ζήτησε να γίνουν κι άλλα πράγματα ώστε να μην βρεθούν οι Δήμοι δέσμιοι της απλής αναλογικής και της λογικής των μπαχαλάκηδων.

Στη σύσκεψη από την Ημαθία ήταν και ο Δήμαρχος Βέροιας κ. Βοργιαζίδης καθως και ο νεοεκλεγέντας Δήμαρχος Νάουσας κ. Καρανικόλας.

ΠΗΓΗ: Ο ΠΟΛΙΤΗΣ

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

proioy fani

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ellada 2021

Emvolio GIF 300 x 600

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 530 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Τελευταια Νεα

Top