Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
25 Σεπ 2019

Το ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας φιλοξενεί μαθητές από 5 χώρες στα πλαίσια του Erasmus+ Κύριο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Το ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας πραγματοποιεί την 4η κινητικότητα από τις 30/9 έως τις 4/10/2019 του προγράμματος ΕRASMUS+ KΑ2 με τίτλο “My Culture, Your Culture, Our Culture” και φιλοξενεί 5 αποστολές μαθητών και καθηγητών από τις χώρες της Κροατίας, Τουρκίας, Ρουμανίας, Ιταλίας και Πορτογαλίας.

Οι 23 εταίροι μαθητές θα φιλοξενηθούν από μαθητές του ΕΠΑΛ. Το θέμα της ελληνικής φιλοξενίας είναι το αρχαίο θέατρο και οι μαθητές θα πάρουν μέρος σε εργαστήρια μάσκας, αρχαίας ελληνικής ενδυμασίας και διδασκαλίας τραγικού χορού που θα διοργανωθούν στο χώρο του σχολείου από τους υπεύθυνους καθηγητές του προγράμματος.

Κεντρική εκπαιδευτική δραστηριότητα θα είναι η παρουσίαση αποσπάσματος της αρχαίας τραγωδίας «Αντιγόνη» του Σοφοκλή στο αρχαίο θέατρο του Δίου στις 2 Οκτωβρίου 2019 από τους Έλληνες και ξένους μαθητές, στα αγγλικά που είναι και η γλώσσα εργασίας του προγράμματος.

Επίσης, το πρόγραμμα φιλοξενίας περιλαμβάνει ξεναγήσεις στους αρχαιολογικούς χώρους της Βεργίνας, του Δίου και της Θεσσαλονίκης, επίσκεψη στο Εθνογραφικό Κέντρο Γιώργη Μελίκη - Κέντρο Έρευνας Μάσκας και πεζοπορία στον Όλυμπο.

Η τελετή λήξης των εργασιών θα γίνει στην αίθουσα πολλαπλών δραστηριοτήτων «Αλκέτας» του ΕΠΑΛ όπου θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί χοροί του τόπου μας από ομάδα μαθητών με τη συνοδεία μαθητικής ορχήστρας και θα απονεμηθούν πιστοποιητικά συμμετοχής σε όλους τους μαθητές και καθηγητές που πήραν μέρος στο πρόγραμμα. Ιδιαίτερες ευχαριστίες για τη σημαντική βοήθεια που προσέφεραν στην άρτια διοργάνωση της φιλοξενίας οφείλουμε στον κ. Γαβριηλίδη Πασχάλη, καθηγητή Εικαστικών του 2ου Γυμνασίου Αλεξάνδρειας, κ. Παδιό Απόστολο, χοροδιδάσκαλο, κ. Πανταζόπουλο Δημήτρη, λαογράφο, κ. Παπαγεωργίου Πάρη, φιλόλογο του 3ου ΓΕΛ Κατερίνης και κ. Καραμπατζιάκη Νίκο.

 

Η φωτογραφία από την πρώτη ανταλλαγή μαθητών στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+ KA229 με θέμα «My culture-Your Culture-Our Culture», που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Pozega της Κροατίας από τις 10 Δεκεμβρίου 2018 έως τις 14 Δεκεμβρίου 2018

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 169 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Τελευταια Νεα

Top