Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
29 Οκτ 2019

Σ. Κούγκας: Η κατάσταση με τα σκουπίδια έχει βελτιωθεί

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Ο Αντιδήμαρχος Σάκης Κούγκας υποστηρίζει ότι το πρόβλημα με τα σκουπίδια έχει μειωθεί. Και ότι με τον ερχομό κι άλλων απορριματοφόρων θα μειωθεί ακόμα περισσότερο.

Όσον αφορά τους κάδους απορριμμάτων μας είπε ότι ολοκληρώθηκαν όλες οι διαδικασίες του διαγωνισμού και σύντoμα θα έρθουν στο Δήμο.

Αυτό που προβληματίζει τον Κούγκα είναι η αλλαγή νοοτροπίας των πολιτών και δη των καταστηματαρχών, οι οποίοι, όπως λέει, θα πρέπει να μειώνουν τον όγκο των σκουπιδιών και να μην πετούν χαρτόκουτα.

Πάνω σ’αυτό εμείς θα λέγαμε ότι ναι μεν χρειάζεται και ο κόσμος να αλλάξει νοοτροπία αλλά η αλαγή θα πρέπει πρώτα να γίνει από το Δήμο και να διαχυθεί στην κοινωνία.

Ο όγκος των σκουπιδιών για παράδειγμα μειώνεται με την ανακύκλωση. Αν λοιπόν ο Δήμος εφαρμόσει πλήρως την ανακύκλωση μπορεί να μειώσει τον όγκο των σκυπιδιών του κατά 20%.

Αν ο Δήμος αρχίσει την ανακύκλωση να είναι σίγουρος ο κ. Κούγκας ότι θα βρει πολλούς συμπολίτες μας σύμμαχους, οι συνέχιζαν να ανακυκλώνουν ακόμα κι όταν η ανακύκλωση δεν λειτουργούσε.

Τότε και μόνο τότε, όταν οι άνθρωποι θα έβλεπαν μια έμπρακτη προσπάθεια αλλαγής «παραδείγματος» στην πόλη, θα μπορούσαν κι αυτοί να εμπνευστούν και να αλλάξουν τη νοοτροπία τους.

Απ’ότι γνωρίζουμε κάτι γίνεται στον τομέα της ανακύκλωσης, κυρίως λόγω της ευσυνηδησίας κάποιων υπαλλήλων. Κάτι έιναι ι αυτό.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 166 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Τελευταια Νεα

Top