Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
31 Οκτ 2019

Η τοποθέτηση του Ηλία Ιακωβίδη στο Δημοτικό Συμβούλιο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Αλεξάνδρειας κατα τη χθεσινή δημοτική συνεδρίαση έκανε την ακόλουθη τοποθέτηση:

"Με αφορμή την ψήφιση του αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου από την κυβέρνηση Εκφράζουμε την αντίθεση της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στο σύνολο του πολυνομοσχεδίου αυτού. Στηρίζουμε το αίτημα των σωματείων που υπάγονται στην Πανελλήνια Ομοσπονδία εργαζομένων οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ) για να αποσύρει η κυβέρνηση το άρθρο 178.

Ένα άρθρο που ακουμπάει σε ένα νομοσχέδιο, τον αναπτυξιακό νόμο της κυβέρνησης της ΝΔ, που από τα τέλη του Σεπτέμβρη αντιμετωπίστηκε με συνεχείς απεργιακές κινητοποιήσεις και βρίσκεται στο στόχαστρο των εργαζομένων.

Η εκχώρηση λειτουργιών σε ιδιωτικά κεφάλαια, το μεγάλο παιχνίδι που παίζεται στην καθαριότητα, τη διαχείριση και την αποκομιδή, στο μεγάλο φιλέτο της ανακύκλωσης που είχαν ήδη ιδιώτες είναι παιχνίδι εκατομμυρίων με χοντρά συμφέροντα. Για αυτά μιλάει όλο το πολυνομοσχέδιο το οποίο συνοδεύεται και από μέτρα που χτυπούν τα υπόλοιπα των εργασιακών δικαιωμάτων.

Πληρώσαμε ακριβά την κρίση τους, τώρα μας καλούν να πληρώσουμε και την ανάπτυξή τους. Μία "ανάπτυξη" που θα επιτευχθεί: Με το τσάκισμα των μισθών, των ΣΣΕ που θα κρίνονται με βάση την ανταγωνιστικότητα του κλάδου, βάζοντας στο "γύψο" την απεργία, περιορίζοντας τη συνδικαλιστική δράση, ορίζοντας τον υπουργό Εργασίας ως "ανώτατο άρχοντα", που θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να επεμβαίνει στην λειτουργία των Συνδικάτων.

Παράλληλα προωθεί την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών των δήμων, δίνοντας τη δυνατότητα στο Δημοτικό Συμβούλιο, "κατά την κρίση του" και χωρίς αυξημένη πλειοψηφία ή αιτιολόγηση, να εκχωρεί σε εργολάβους τη συλλογή και μεταφορά στερεών αποβλήτων, τη καθαριότητα κοινόχρηστων χώρων και δημοτικών κτιρίων, τη συντήρηση πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού. Και όλα αυτά σε βάρος του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών του δήμου, αυξάνοντας τα τέλη στους δημότες.

Συνοψίζοντας λοιπόν λέμε όχι στις ιδιωτικοποιήσεις και σαφώς όχι στις απολύσεις εργαζομένων, είμαστε στο πλευρό τους στις δικαιες διεκδικησεις τους καθώς επίσης καλούμε ως παράταξη το Δημοτικό Συμβούλιο, κάθε δημοτική παράταξη, κάθε δημοτικό σύμβουλο να πάρει θέση για αυτό το ζήτημα και να δούμε ποιος τελικά είναι εδώ για να διαφυλάξει τα συμφέροντα των εργαζόμενων του Δήμου και των δημοτών μας".

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 405 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Τελευταια Νεα

Top