Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
02 Νοε 2019

Ο Δήμος Νάουσας εξέλεξε Συμπαραστάτη του Δημότη Κύριο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της επιχείρησης είναι ένας σημαντικός θεσμός που διαμεσολαβεί μεταξύ των δημοτών και του Δήμου ώστε να επιλύονται προβλήματα που προκύπτουν, φτιάχνοντας έτσι ένα Δήμο πιο φιλικό προς τους δημότες του.

Ο θεσμός αυτός παρά την μεγάλη σημασία του δεν βρήκε την ανταπόκριση που θα έπρεπε από τους Δήμους της Ελλάδος. Ελάχιστοι είναι εκείνοι οι Δήμοι που εξέλεξαν Συμπαραστάτη. Οι δυσκολίες είνα προφανείς.

Πρώτη δυσκολία έιναι η αντίληψη που έχουν πολλοί Δήμαρχοι για τον θεσμό αυτό. Τον θεωρούν Ελεγκτικό και κανείς δεν θέλει κάποιον να τους ελέγχει! Η  αντίληψη αυτή έιναι εντελώς λανθασμένη καθώς ο θεσμός είναι περισσότερο υποστηρικτικός παρά ελεγκτικός; Ο Συμπαραστάτης του Δημότη λύνει προβλήματα και άρα διευκολύνει την εκάστοτε Διοίκηση και την βοηθάει στην σχέση της με την κοινωνία. 

Δεύτερη δυσκολία, η ευρεία πλειοψηφία των 3/5 των μελών του Δημοτικού Συμβουίου,που απαιτεί από το  νόμο η εκλογή του Συμπαραστάτη. Δυστυχώς μόνο σε ελάχιστες περιπτώσεις υπήρξε συναίνεση σε ένα πρόσωπο και γι'αυτό οι περισσότεροι Δήμοι δεν έχουν εκλέξει πρόσωπο για τον θεσμό αυτό.

Ο Νομός Ημαθίας δεν αποτελούσε εξαίρεση σε αυτό τον κανόνα αφού κανένας από τους τρεις Δήμους δεν είχε εκλέξει μέχρι σήμερα Συμπαραστάτη του Δημότη. Αυτό όμως μέχρι την περασμένη Πέμπτη, οπότε ο Δήμος Νάουσας, κατάφερε και εξέλεξε Συμπαραστάτη του Δημότη τον δικηγόρο Δήμο Ταούλα με 17 ψήφους επί 28 παρόντων Πρόκειται για μια πολύ θετική εξέλιξη που ίσως αποτελεί δείγμα γραφής μια άλλης νοοτροπίας για τη νέα Δημοτική Αρχή της Νάουσας. 

Σε δήλωσή του ο κ. Ταούλας αναφέρει:

«Ευχαριστώ ιδιαίτερα το δημοτικό συμβούλιο για την τιμή να επιλεγώ ως ο πρώτος Συμπαραστάτης του Δημότη και της επιχείρησης στον Δήμο της Ηρωικής Πόλης της Νάουσας. Ο Θεσμός αυτός εφαρμόζεται πρώτη φορά στον Δήμο μας και θα χρειαστεί αρκετή δουλειά και συναίνεση για να επιλυθούν θέματα και λειτουργήσει ο Θεσμός απρόσκοπτα. Είμαι απόλυτα αισιόδοξος ότι όλα θα πάνε καλά. Δεν θα πρέπει να παραλείψω να ευχαριστήσω τον κ. Δήμαρχο για το χειρισμό του θέματος και τους συναδέλφους μου, δικηγόρους της Νάουσας που με ψήφισαν ως τον καταλληλότερο για τη θέση και συντέλεσαν ιδιαίτερα στην επιλογή μου. Στους δημότες δεσμεύομαι ότι θα είμαι πραγματικός  συμπαραστάτης τους στα πλαίσια του δικαίου και της ηθικής. Ευχαριστώ πολύ...»

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

proioy fani

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 179 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Τελευταια Νεα

Top