Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
09 Νοε 2019

Έγινε η πρώτη ανοιχτή συνάντηση του Κοινωνικού πανεπιστημίου Αλεξάνδρειας

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Μια από τις σημαντικότερες δράσεις του τόπου μας στον τομέα της Εκπαιδευσης αρχίζει.

 Πρόκειται για το Κοινωνικό Πανεπιστήμιο Ενεργών Πολιτών Αλεξάνδρειας, το οποίο πραγματοποίησε το απόγευμα του Σαββάτου την πρώτη ανοικτή συνάντηση των σπουδαστών του στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Παρόντα στην εκδήλωση τα στελέχη του Κοινωνικού Πανεπιστημίου, κα Πάτυ Παπαδήμου και  η Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας κα Χατζηνικολάου, οι οποίες μίλησαν στους παρευρισκόμενους για το πρόγραμμα.

Φέτος πέραν του Παιδικού προγράμματος Δημιουργικής Γραφής, θα λειτουργήσει και τμήμα Ψυχολογίας για Ενήλικες, όπου οι συμπολίτες μας που θα το παρακολουθήσουν θα μπορέσουν να πάρουν πολλές γνώσεις που θα τους βοηθήσουν στην βελτίωση του εαυτού τους, κάτι που όπως είπε και η κα Χατζηνικολάου αποτελεί ένα από τους βασικούς στόχους ενός ανθρώπου.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται σε 15 τετράωρες συναντήσεις ανά δεκαπενθήμερο, από τον Νοέμβριο 2019 έως τον Ιούνιο του 2020 συνοδεύονται από εποπτικό υλικό (διαφάνειες, ακουστικό υλικό κλπ.) και θα έχουν τη μορφή παρουσιάσεων, βιωματικών εργαστηρίων και αλληλοδραστικών συζητήσεων. Στο κλείσιμο του προγράμματος θα απονεμηθούν Βεβαιώσεις Ετήσιας Επιμόρφωσης.

Οι συμπολίτες μας σπουδαστές ήταν ανυπόμονοι να αρχίσουν τα μαθήματα και άκουσαν με προσοχή τις οδηγίες των εκπαιδευτικών του προγράμματος.

 

Να σημειωθεί ότι το Κοινωνικό Πανεπιστήμιο λειτουργεί εδώ και 7 χρόνια σε 15 πόλεις της Ελλάδος και είναι τιμή μας που λειτουργεί και στην πόλη μας.

Το Κοινωνικό Πανεπιστήμιο δημιουργήθηκε ως απάντηση στην ανάγκη του κόσμου να κατανοήσει τον εαυτό του και τον περίγυρό του μέσα σε μια ραγδαία μεταβαλόμενη κοινωνία, όπως είναι η Ελληνική κοινωνία την περίοδο της κρίσης.

Τα αποτελέσματά του είναι πράγματι εντυπωσιακά και αν ακούσει κανείς τις εντυπώσεις των ίδιων των σπουδαστών του Κοινωνικού Πανεπιστημίου θα πειστεί ότι γίνεται σοβαρή δουλειά, ειδικά στον τομέα της ψυχικής αγωγής, όπου στην Ελλάδα υπάρχουν ελάχιστες δομές.

 

DSC 0001web

DSC 0003web

DSC 0005web

DSC 0008web

DSC 0010web

DSC 0013web

DSC 0015web

DSC 0021web

DSC 0022web

DSC 0024web

DSC 0025web

DSC 0027web

DSC 0031web

DSC 0045web

DSC 0046web

DSC 0048web

DSC 0052web

DSC 0056web

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

PRAXIS2

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 167 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Τελευταια Νεα

Top