Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
28 Νοε 2019

Γκυρίνης: Αυξάνουμε λίγο τα τέλη για να έχουμε καλύτερες υπηρεσίες καθαριότητας Κύριο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Την αύξηση των δημοτικών τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού αποφάσισε χθες το βράδυ η Διοίκηση του Δήμου στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Ο Δήμαρχος κ. Παναγιώτης Γκυρίνης στην τοποθέτησή του είπε ότι για να παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες καθαριότητας πρέπει να μαζέψουμε ένα ποσό που να καλύπτει τις ανάγκες.
Το επιπλέον ποσό που χρειάζεται για την κάλυψη των αναγκών του Δήμου είναι περίπου 400.000 ευρώ και θα καλυφθούν από την αύξηση των δημοτικών τελών.
Με αυτά τα χρήματα φέτος θα προμηθευτεί κάδους απορριμμάτων ύψους 250.000 ευρώ καθώς επίσης και ένα νέο απορριμματοφόρο πλάγιας φόρτωσης το οποίο μαζί με το υπάρχον θα καλύπτει πλήρως τη δημοτική ενότητα της Αλεξάνδρειας που αποτελεί το μισό Δήμο.

Η αύξηση των δημοτικών τελών είχε και ένα άλλο σκοπό, την εξομοίωση των τελών που πληρώνουν οι δημότες σε διάφορες δημοτικές ενότητες. Μέχρι τώρα άλλες δημοτικές ενότητες πλήρωναν παραπάνω και άλλες λιγότερα.
Αυτό το λάθος ήρθε να διορθώσει η απόφαση της διοίκησης του Δήμου ώστε να υπάρξει ισονομία και όλοι να πληρώνουν το ίδιο απολαμβάνοντας ίδιες υπηρεσίες.
Ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας τόνισε ότι η επιβάρυνση των δημοτών είναι μικρή ενώ ταυτόχρονα θα έχει μεγάλο αποτέλεσμα. Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος είπε ότι η αύξηση είναι της τάξης των 2 ευρώ μηνιαίως. ένας καφές δηλαδή το μήνα για να έχουμε καθαρή πόλη.

Από την άλλη η αντιπολιτευση αντέδρασε στην αύξηση και δεν την ψήφισε. Ο κ. Κιρκιλιανίδης, ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης παρουσίασε μια δική του πρόταση σύμφωνα με την οποία ο Δήμος θα μπορούσε να εξοικονομήσει 600.000 ευρώ, ούτως ώστε να μη προβεί στην αύξηση των τελών. Συγκεκριμένα είπε ότι ο Δήμος θα πρέπει να διεκδικήσει από τον ΦΔΣΑ ένα κομμάτι από τα χρήματα που πληρώνει ο Δήμος καθώς δεν μας προσφέρει τις υπηρεσίες που θα έπρεπε.Επίσης είπε ότι με τα νέα απορριμματοφόρα θα μειωθούν οι συντηρήσεις και θα εξοικονομηθεί ακόμα ένα ποσό. Τέλος ο κ. Κιρκιλιανίδης αναφέρθηκε στην πορεία των ανταποδοτικών, σύμφωνα με την οποία θα μπορούσε να εξοικονομηθεί ακόμα ένα ποσό, το οποίο μαζί με τα υπόλοιπα θα μπορούσαν να αποσοβήσουν την αύξηση των τελών.

Ο κ. Γκυρίνης χαρακτήρισε υποθετικά σενάρια, την πρόταση του κ. Κιρκιλιανίδη και πρόσθεσε ότι η Διοίκησή του θέλει να είναι ρεαλίστρια και να δίνει πραγματικές λύσεις στα προβλήματα.
Αναφέρθηκε επίσης στην πλειοψηφία των Δήμων ανά την Ελλάδα, οι οποίοι έχουν δημοτικά τέλη μεγαλύτερα από αυτά της Αλεξάνδρειας.

Ο Μιχάλης Χαλκίδης είπε ότι αντί για αυξήσεις θα έπρεπε να γίνει εξορθολογισμός των δαπανών.
Τέλος ο κ. Ιακωβίδης είπε ότι θα πρέπει να αναλάβει εξ’ολοκήρου το κόστος της καθαριότητας το κράτος.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 292 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Τελευταια Νεα

Top