Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
05 Δεκ 2019

Τί γίνεται με την Κυκλοφοριακή μελέτη της Αλεξάνδρειας;

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Πριν από 3 χρόνια, ίσως και παραπάνω, ο Δήμος Αλεξάνδρειας είχε παραλάβει μια Κυκλοφοριακή Μελέτη, η οποία αφού είχε μελετήσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη, πρότεινε εναλλακτικούς τρόπους επίλυσής τους.

Για το σημείο της διάβασης των τρένων επί του δρόμου της 28ης Οκτωβρίου (δρόμο Κατερίνης) η Κυκλοφοριακή Μελέτη πρότεινε τη δημιουργία ενός κυκλικού κόμβου, ώστε να αντιμετωπιστεί το γεγονός ότι εκεί συναντιόνται 4 δρόμοι.

Επίσης πρότεινε την τοποθέτηση φαναριών στη διασταύρωση του Μπαλτζή καθώς επίσης στη διασταύρωση της Παλιάς εθνικής οδού Αλεξάνδρειας Βέροιας στη στροφή προς το Σχοινά.

Στο πλαίσιο των μονοδρομήσεων η Κυκλοφοριακή Μελέτη προέβλεπε τη αλλαγή φοράς στις οδούς Βιζυηνού, Γρηγορίου Λαμπράκη και η Ν. Πλαστήρα από την Μ. Αλεξάνδρου μέχρι την Αριστοτέλους. Για την Αριστοτέλους προέβλεπε να γίνει μονόδρομος με φορά από το Δημαρχείο προς τη Βετσοπούλου.

Ένα από τα κύρια σημεία της Κυκλοφοριακής Μελέτης ήταν ότι σε ένα από τα τρία σενάρια που πρότεινε, προβλέπονταν η πεζοδρόμηση ενός μέρους της Βετσοπούλου. Συγκεκριμένα από το ύψος της Αριστοτέλους μέχρι την Ταγμ. Γεωργούλη.
Σύμφωνα με το σκεπτικό των μελετητών η πεζοδρόμηση της Βετσοπούλου ενοποιεί το δίκτυο πεζοδρόμων και πλατειών της Αλεξάνδρειας ενώ δημιουργεί ένα ενιαίο σύνολο μπροστά από το Πνευματικό Κέντρο.

Από το τότε, τέσσερα χρόνια πριν, δεν ακουσαμε ξανά για την κυκλοφοριακή μελέτη, ούτε η Διοίκηση την εφάρμοσε αποσπασματικά ή ολόκληρη. Αυτό το θέμα έφερε προς συζήτηση στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο ο δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Κιρκιλιανίδης λέγοντας ότι δεν είναι σωστό να πληρώνουμε μελέτες και στη συνέχεια να μην τις εφαρμόζουμε,πετώντας κατ’αυτόν τον τρόπο τα χρήματα των δημοτών στον κάλαθο των αχρήστων.

Ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης απάντησε στα ερωτήματα του κ. Κιρκιλιανίδη λέγοντας ότι βρέθηκαν κάποια σφάλματα στη μελέτη, τα οποία κλήθηκε ο μελετητής να τα διορθώσει. Η καθυστέρηση δεν οφείλεται στον Δήμο αλλά σε ένα σοβαρό προσωπικό πρόβλημα που αντιμετώπιζε ο μελετητής με την υγεία του παιδιού του, με αποτέλεσμα να καθυστερεί στις επαγγελματικές του υποχρεώσεις.

Πρόσθεσε ότι σύντομα οι διορθώσεις θα γίνουν και η κυκλοφοριακή Μελέτη θα έρθει εκ νέου στο δημοτικό συμβούλιο για να ψηφιστεί. Όσον αφορά τον κυκλικό κόμβο στην είσοδο της πόλης ο Δήμαρχος είπε ότι θα γίνει, ενώ θετικός φάνηκε και για την πεζοδρόμηση τμήματος της Βετσοπούλου.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

PRAXIS2

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 366 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Τελευταια Νεα

Top