Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
03 Ιαν 2020

Ν. Σουρλόπουλος: Ένα θεματικό πάρκο για το Μυστικά του Βάλτου

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Πάνω από 1.000.000 έφτασαν οι επισκέπτες του Μύλου των Ξωτικών, το Χριστουγεννιάτικο πάρκο στα Τρίκαλα Θεσσαλίας. Με έναν απλό υπολογισμο αν ο κάθε επισκέπτης αφήνει 10 ευρώ, το όφελος του Δήμου ανέρχεται σε 10.000.000 ευρώ!!!

Με άλλα λόγια αυτός είναι ένας τρόπος να βγάζει λεφτά ένας Δήμος.
Ποιοί μπορούν να το καταφέρουν; Λίγοι! Όσοι πιστεύουν σε ένα όραμα, έχουν γνώσεις και υπομονή να το υποστηρίξουν.

Στην Αλεξάνδρεια επί δεκαετίες τώρα γράφω κι εγώ και ο λαογραφος Γιώργος Ντελιόπουλος για την ανάγκη δημιουργίας ενός θεματικού πάρκου για τα ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΒΑΛΤΟΥ.
Κάποια στιγμή η Διοίκηση Γκιόνογλου, αν δεν με απατά η μνήμη, είχε βάλει το σχέδιο στον προϋπολογισμό, αλλα δυστυχώς δεν έγινε τίποτα.

Κι όμως είναι κάτι πού μπορεί να αποφέρει χρήματα στο Δήμο μας. Πρόκειται για ένα θέμα που είναι η ίδια η ιστορία μας και είναι γνωστό Πανελληνίως λόγω της Πηνελόπης Δέλτα. Ταυτόχρονα αποτελούμε ένα προσιτό γεωγραφικό σημείο για χιλιάδες επισκεπτών, ενώ βρισκόμαστε και στο κέντρο του αρχαιολογικού τριγώνου Βεργίνα - Πέλλα - Δίον, απ’όπου περνούν επίσης χιλιάδες επισκεπτών.

Στην πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση που είχε οργανώσει προεκλογικά ο Κώστας Ναλμπάντης, ο Τάσος Κατσιώνης, αντιδήμαρχος του Δήμου Τρικκαίων, μίλησε για τα επιτεύγματα του Δήμου του. Για τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν αλλά και τη δυναμική που ανέπτυξαν πλέον τα Τρίκαλα.

Ο σημαντικότερος παράγοντας που συγκράτησα ήταν το γεγονός ότι τα ηνία του Δήμου ανέλαβαν νέοι άνθρωποι, με γνώσεις και μια διαφορετική αντίληψη για το Δήμο.

Επίσης ο Τάσος Κατσιάνης μίλησε ότι ο κάθε Δήμος πρέπει να βρει ένα τρόπο να “πουλήσει” το προϊόν που έχει, “τυλίγοντάς” το σε μια ωραία συσκευασία και πασπαλίζοντάς το με χρυσόσκονη!!!

Μπορεί να φαίνεται επιφανειακό αλλά δεν είναι. Ο κάθε Δήμος αφού βρει τα στοιχεία που διαθέτει μόνο αυτός -τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα δηλαδή - και αφού φτιάξει τις υποδομές που χρειάζονται, στη συνέχεια θα πρέπει να προσδώσει σε όλα αυτά ένα μύθο, την “χρυσόσκονη” που προσελκύσει τον κόσμο.

Μιας και είμαστε σε εορταστική περίοδο να πούμε ότι οι μεγάλες αλλαγές γίνονται από ανθρώπους που πιστεύουν σε πράγματα που άλλοι θεωρούν ανέφικτα. Που όμως με επιμονή και επιμονή τελικά τα καταφέρνουν.

Εγώ πιστεύω ότι η Αλεξάνδρεια έχει μεγάλες δυνατότητες κι ας μην το πιστεύουν άλλοι.
Η Αλεξάνδρεια έχει πολλά πλεονεκτήματα που έχει αφήσει χρόνια αναξιοποίητα. Αν τα αξιοποιήσουμε με ενθουσιασμό και συστηματική δουλειά, μπορούμε να κάνουμε θαύματα. Όχι για κάποιον άλλο. Για εμάς και τα παιδιά μας πρωτίστως.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

PRAXIS2

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 175 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Τελευταια Νεα

Top