Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
04 Φεβ 2020

Τί ζήτησε ο Δήμαρχος Π. Γκυρίνης από τον Υπουργό Κύριο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Επίσκεψη στο Δήμο Αλεξάνδρεια πραγματοποίησε την Τρίτη το μεσημέρι ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης) κ. Θεόδωρος Καράογλου. Τον υπουργό υποδέχτηκε στο Δημαρχειακό Μέγαρο ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας κ. Παναγιώτης Γκυρίνης, με την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κα Όλγα Μοσχοπούλου, και τους Αντιδημάρχους κκ Σάκη Κούγκα, Κώστα Βενιόπουλο, Στέφανο Δριστά, Στέφανο Δελιόπουλο και Νικο Σαρακατσιάνο.

Ο Δήμαρχος της Αλεξάνδρειας δεν έχασε την ευκαιρία και έθεσε επί τάπητος κάποια πολύ σοβαρά προβλήματα, που αντιμετωπίζει ο Δήμος και τα οποία μπορούν να λυθούν μονο με παρεμβάσεις της Πολιτείας.

Ένα βασικό ζήτημα ήταν αυτό της έλλειψης προσωπικού στο Δήμο και των προβλημάτων που δημιουργeεί η κινητικότητα. Ο Δήμαρχος ζήτησε από τον κυβερνητικό αξιωματούχο να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο για τους διοικητικούς υπαλλήλους ώστε να μην μπορούν να φύγουν χωρίς την έγκριση του Δήμαρχου.

Ένα από τα σημαντικότερα θέματα που έθεσε ο Δήμαρχος προς τον υπουργό είναι αυτό της Καθαριότητας. Ο Δήμαρχος είπε στον κ. Καράογλου ότι στην Αλεξάνδρεια δεν λειτουργεί Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, ο οποίος είναι της αρμοδιότητας του ΦΟΔΣΑ και ζήτησε να ασκηθούν όσες πιέσεις χρειάζονται ώστε να γίνει αυτό το έργο, το οποίο θα λύσει το πρόβλημα των σκουπιδιών.

Επίσης ζήτησε να γίνει παρέμβαση του Κράτους ώστε να μην κλείνει ο ΧΥΤΑ Γιαννιτσών από τις 12.30 το μεσημέρι, με αποτέλεσμα να μην προλαβαίνουν να αποθέτουν τα απορριμματοφόρα μας τα απορρίμματα εκεί.
Ένα τρίτο θέμα που έθεσε ο Δήμαρχος είναι αυτό της αδυναμίας σύνταξης μελετών εξαιτίας της υποστελέχωσης της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου. Ο Δήμαρχος ζήτησε από τον Υπουργό να γίνει νομοθετική ρύθμιση, η οποία να επιτρέπει να ανατίθενται μελέτες σε ιδιωτικά γραφέια. Όπως χαρακτηριστικά είπε ο Δήμαρχος, ο Δήμος Αλεξάνδρειας έχει χρήματα αλλά λόγω έλλειψης μελετών δεν μπορεί να τα κάνει έργα επωφελεία των δημοτών.

Τέταρτο θέμα που έθιξε ο Δήμαρχος είναι αυτό της αγροτικής οδοποιίας που θέλει μεγάλες παρεμβάσεις καθώς ο Δήμος μας είναι κατεξοχίν αγροτικός.

Ο δήμαρχος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο Προσφυγικό - μεταναστευτικό ζήτημα λέγοντας ότι η Αλεξάνδρεια έχει διαχειριστεί πολύ καλά το θέμα των προσφύγων, πλην όμως δνε αντέχει να υποδεχτεί κι άλλα άτομα, πέραν των 600 που βρίσκονται σήμερα στο Κέντρο Φιλοξενίας.

Ένα σημαντικό ζήτημα που έθεσε ο Δήμαρχος είναι αυτό του Κέντρου Υγείας Αλεξάνδρειας. Ο κ. Γκυρινης είπε τον κ. Καράογλου ότι το Κέντρο Υγείας είναι βαριά υποστελεχωμένο, παρ’ότι εξυπηρετεί ένα μεγάλο όγκο πολιτών, πολύ μεγαλύτερο από αυτό που αρχικά είχε προβλεφτεί. Ο Δήμαρχος Αλεξανδρειας ζήτησε άμεσγη την στελέχωση του Κέντρου Υγείας σε γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό κα ώστε να μπορεί επιτέλους να επιτελέσει το σημαντικό ρόλο που πρέπει.

Ο κ. Καράογλου από την πλευρά του έιπε ότι θα πιέσει άμεσα για την επίλυση των περισσοτέρων απ΄αυτά και ότι ο ίδιος είναι άνθρωπος των πράξεων και όχι των πολλών λόγων.

DSC 0097

DSC 0098

DSC 0099

DSC 0100

DSC 0102

DSC 0104

DSC 0107

DSC 0111

DSC 0114

DSC 0118

DSC 0121

DSC 0129

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

proioy fani

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 220 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Τελευταια Νεα

Top