Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
25 Μαρ 2020

Τα μηνύματα των τοπικών αρχόντων για την 25η Μαρτίου Κύριο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Μηνύματα για την εθνική επέτειο της 225ης Μααρτίου απέστειλαν οι τοπικοί άρχοντες του Δήμου Αλεξάνδρειας Ο Δήμαρχος Παναγιώτης Γκυρίνης τονίζει ότι το χρέος όλων μας προς την πατρίδα αυτή τη στιγμή είναι να παραμείνουμε στα σπίτια μας, με υψηλό φρόνημα μέχρι να βγούμε νικητές στον ιδιότυπο αυτό πόλεμο με τον Κορωνοϊο.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευση κ. Γιάνννης Κιρκιλιανίδης καλεί τους συνδημότες μας να χαρίσουν το πιο θερμό ττους χειροκρότημα σε όλους αυτούς που αγωνίζονται με πράξεις αυτοθυσίας και χωρίς δεύτερη σκέψη για ένα κοινωφελή σκοπό, που δίνουν τη ζωή τους για να σώσουν άλλες ζωές.

 Τέλος ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Αργύρης Πανταζόπουλος στο μήνυμά του τονίζει ότι ο αγώνας για την ελευθερία είναι σήμερα ο αγώνας για την προστασία της δημόσιας υγείας και για την προάσπιση των συνόρων μας.

 Οι επικεφαλής των δημοτικών παράταξεων ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ κ. Μιχάλης Χαλκίδης και ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Ηλίας Ιακωβίδης δεν μας απέστειλαν μήνυμα.

 

ΜΗΝΥΜΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΓΚΥΡΙΝΗ

 

25η Μαρτίου, ημέρα που γιορτάζει η Παναγία μας και ολόκληρος ο Ελληνισμός για τον αγώνα που δόθηκε από τους προγόνους μας με ένα σκοπό την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

Η ματαίωση παρελάσεων, δοξολογίας και καταθέσεως στεφάνων για επιτακτικούς λόγους δημόσιας υγείας, δεν απαξιώνει και δε μειώνει τις οφειλόμενες τιμές μας, προς τους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Κρατάμε ψηλά το φρόνημα.

Κρατάμε ψηλά την ελληνική σημαία και ως ένδειξη ελάχιστου φόρου τιμής, καλώ τους δημότες να αναρτήσουμε την ελληνική σημαία στις οικίες μας.

Όμως η μεγαλύτερη τιμή προς τους προγόνους μας αλλά και το χρέος μας προς την πατρίδα επιβάλλει να είμαστε εμείς στις θέσεις μας και εσείς να ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΠΙΤΙ για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί.

Χρόνια πολλά

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΥΡΙΝΗΣ

 

 

 

ΜΗΝΥΜΑ  ΓΙΑΝΝΗ ΚΙΡΚΙΛΙΑΝΙΔΗ

 

Μέρα διπλής γιορτής η 25η Μαρτίου για τον Ελληνισμό. Από τη μια γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, μια από τις σημαντικότερες γιορτές της Χριστιανοσύνης μας.
Μέρα Εθνικής γιορτής από την άλλη, μέρα που ο ελληνικός λαός χωρίς τίποτα στα χέρια του ξεκίνησε έναν αγώνα άνισο κατά των Οθωμανών, με το σύνθημα «Ελευθερία ή Θάνατος».
Η ιστορία αποτελεί αναγκαίο εφόδιο για το μέλλον κάθε λαού. «Ο κόσμος μας έλεγε τρελούς. Ημείς, αν δεν είμεθα τρελοί, δεν εκάναμε την επανάσταση...» ήταν τα λόγια του γέρου του Μοριά προς τους νέους για την ελληνική επανάσταση. Λόγια που έχουν ιδιαίτερη σημασία στις κρίσιμες αυτές ώρες που βιώνει η Πατρίδα μας. Σήμερα λοιπόν κρίνεται απαραίτητο, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, η γιορτή αυτή να αποτελέσει την κινητήρια δύναμη για να αντιμετωπίσουμε τις δύσκολες και πρωτόγνωρες στιγμές που διανύουμε.
Ήρωες σαν αυτούς του 1821 υπάρχουν γύρω μας. Είναι οι Ήρωες που παλεύουν νύχτα μέρα με την πανδημία του κορονοϊού. Είναι οι Ήρωες που υπερασπίζονται τα Ελληνικά σύνορά στις Καστανιές του Έβρου. Είναι οι αφανείς Ήρωες που μέσα από αντίξοες συνθήκες αγωνίζονται για να βελτιώσουν την καθημερινότητά μας.
Φέτος δεν θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου, για επιτακτικούς λόγους δημόσιας υγείας. Είναι όμως χρέος όλων μας στη φετινή επέτειο να τιμήσουμε τους ήρωες του 1821 μέσα από τους ήρωες της καθημερινότητάς μας. Αυτούς που αγωνίζονται με πράξεις αυτοθυσίας και χωρίς δεύτερη σκέψη για ένα κοινωφελή σκοπό, που δίνουν τη ζωή τους για να σώσουν άλλες ζωές.
Να τους ευχαριστήσουμε και να τους χαρίσουμε το πιο δυνατό μας χειροκρότημα και να τους υποσχεθούμε ότι σ’ αυτή τη μάχη είμαστε δίπλα τους με υπομονή, ψυχραιμία, δύναμη και αίσθημα ευθύνης για τον συνάνθρωπό μας.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΑΔΑ!!
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΗΝΕΣ!!

Ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης
ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΙΡΚΙΛΙΑΝΝΙΔΗΣ

 

ΜΗΝΥΜΑ ΑΡΓΥΡΗ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΥ

Μήνυμα του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "ΔΥΝΑΜΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑΣ" Αργύρη Πανταζοπουλος για την 25η Μαρτιου

"Η 25η Μαρτίου έχει συνδεθεί διαχρονικά με τη θρησκευτική εορτή του Ευαγγελισμού της υπεραγίας Θεοτόκου Παναγίας μας και την εθνική εορτή της έναρξης του απελευθερωτικού αγώνα της πατρίδας μας το 1821.

Φέτος η διπλή αυτή εορτή συνδυάζεται με πρωτόγνωρες για όλους μας συνθήκες, με τη μεγάλη μάχη της χώρας μας απέναντι στην πανδημία του κοροναιού. Το γεγονός ότι μένουμε στα σπίτια μας για να εμποδίσουμε την εξάπλωση του ιού και να σπάσουμε την αλυσίδα μετάδοσής του δεν μάς εμποδίζει να γιορτάζουμε, με τον δικό του τρόπο ο καθένας, τόσο σε θρησκευτικό όσο και σε εθνικό επίπεδο.

Μάλιστα φέτος το μήνυμα της ημέρας αυτής είναι περισσότερο σημαντικό από ποτέ. Ο αγώνας για την ελευθερία είναι σήμερα ο αγώνας για την προστασία της δημόσιας υγείας και για την προάσπιση των συνόρων μας. Η έννοια της ατομικής και συλλογικής ευθύνης μάς οδηγεί και μάς εμπνέει σήμερα, όπως οδήγησε πριν από 199 χρόνια τους προγόνους μας για να ελευθερώσουν την Ελλάδα μας, που σήμερα πασχίζουμε όλοι να κρατήσουμε υγιή, όρθια και δυνατή.

Η ανθρώπινη ζωή, κάθε ανθρώπινη ζωή, έχει για εμάς τους Ελληνες μοναδική και αδιαπραγμάτευτη αξία. Και η προστασία της είναι ύψιστη προτεραιότητά μας. Ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας τους ιατρούς, το νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό των μονάδων υγείας, τους ειδικούς επιστήμονες που κάθε ημέρα δίνουν τον υπέρ πάντων αγώνα για να μην βιώσουμε το μέγεθος της τραγωδίας άλλων χωρών.

Ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας τους αξιωματικούς και στρατιώτες μας, το προσωπικό των σωμάτων ασφάλειας και τους ακρίτες μας που φυλάνε υποδειγματικά τα σύνορά μας. Ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας όλα τα στελέχη που δίνουν διαρκώς τον καλύτερο εαυτό τους στη μάχη της καθημερινότητας ώστε όλοι μας να οργανώσουμε τη νέα πραγματικότητα και να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες με τον πιο ανώδυνο τρόπο.

Είμαστε ένα μαζί με όλους αυτούς τους ανθρώπους στις Καστανιές του Εβρου, στο Αιγαίο, στα νοσοκομεία της Αθήνας και ολόκληρης της Ελλάδας, που με τον ακούραστο αγώνα τους συμπυκνώνουν τις αρχές, τις αξίες και τις ιδέες που καθοδήγησαν στους αιώνες το βηματισμό του έθνους μας και το κράτησαν όρθιο, ενωμένο, δυνατό και αναγεννημένο.

Προσωπικά και εκ μέρους της δημοτικής παράταξης ΔΥΝΑΜΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ εύχομαι ολόψυχα χρόνια πολλά, καλά και ευλογημένα υπό τη σκέπη της Παναγίας μας, χρόνια πολλά στην Ελλάδα μας.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ!

 

 

 
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 194 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Τελευταια Νεα

Top