Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
09 Ιουν 2020

Δήμος Αλεξάνδρειας: Ενημέρωση καταστηματαρχών σχετικά με την ανάπτυξη επιπλέον τραπεζοκαθισμάτων σε κοινόχρηστους χώρους Κύριο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Μετά την επαναλειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (Κ.Υ.Ε) από την Δευτέρα 25/5/2020, και σύμφωνα με το άρθρο 65 του νόμου 4688-24/05/2020, η αρμόδια υπηρεςσία του Δήμου Αλεξάνδρειας εξέτασε την δυνατότητα επέκτασης ατελώς του κοινόχρηστου χώρου, πέραν του αναλογούντος και προβλεπόμενου στην άδεια χρήσης κοινοχρήστου χώρου , από τις ως άνω επιχειρήσεις (Κ.Υ.Ε) έως 30/11/2020.

Με γνώμονα τον ισχύων Κανονισμό Χρήσης Κοινόχρηστων Χώρων που με σαφήνεια έχουν καταγραφεί οι προϋποθέσεις κατάληψης κοινοχρήστου χώρου έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η ασφαλής και ακώλυτη διέλευση πεζών και οχημάτων , η προστασία των διαβάσεων των ΑμεΑ. ,να υπάρχει πρόσβαση και να μην παρεμποδίζονται οι εγκαταστάσεις των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας , οι είσοδοι – έξοδοι παρόδιων κτιρίων, καθώς και η διέλευση οχημάτων έκτακτης ανάγκης, η αρμόδια υπηρεσία θεωρεί ότι έχει δοθεί ο μέγιστος δυνατός χώρος για την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων ώστε να καλύπτονται οι παραπάνω προϋποθέσεις.

Οι ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος πρέπει να εφοδιαστούν άμεσα με την νέα άδεια χρήσης κοινόχρηστου χώρου για το έτος 2020. Λόγω των μειώσεων στα τραπεζοκαθίσματα σε εφαρμογή των μέτρων αντιμετώπισης του COVID-19 μπορούν να αιτηθούν τη μείωση των τελών χρήσης σε ποσοστό ανάλογο με τη μείωση που έχουν υποστεί στον αριθμό των τραπεζοκαθισμάτων τους (παρ.3 αρθρο 65 του Ν.4688/2020).

Σύμφωνα με τα παραπάνω μέχρι 17/6/2020 πρέπει να προσέλθουν στο τμήμα Ταμείου & Εσόδων του Δήμου Αλεξάνδρειας να καταθέσουν αίτηση για έκδοση άδειας χρήσης κοινόχρηστου χώρου έτους 2020 με μειωμένα τέλη συνυποβάλλοντας Υπεύθυνη Δήλωσή τους, στην οποία θα δηλώνουν την πραγματική μείωση που έχουν υποστεί σε σχέση με το συνολικό αριθμό των τραπεζοκαθισμάτων τους.

Όσοι έχουν ήδη άδεια για το 2020 θα καταθέσουν αίτηση και Υπεύθυνη Δήλωση για μείωση των τελών χρήσης που θα συνυπολογισθεί στην άδεια χρήσης του 2021.

Πληροφορίες στο Τμήμα Εσόδων, τηλ. 23333-50123 κ. Μεσσαλά Παναγιώτη (Γραφείο 10).

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

proioy fani

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 415 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Τελευταια Νεα

Top