Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
11 Ιουν 2020

Ένας χρόνος από τις εκλογές

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Ένας χρόνος πέρασε από τις δημοτικές εκλογές του Μαϊου και τίποτα πια δεν θυμίζει την εποχή εκείνη. Τις αμέτρητες κόντρες, τις αποχωρήσεις στελεχών, την αδυναμία συγκρότησης πλειοψηφίας μέσα στο δημοτικό συμβούλιο και τους έντονους προεκλογικούς διαξιφισμούς μεταξύ των υποψηφίων.

Ο Δήμαρχος Παναγιώτης Γκυρίνης και η Διοίκησή του διάγουν μια ήσυχη περίοδο. Ο ίδιος μοιάζει πιο ισχυρός από την περασμένη δημοτική περίοδο, ενώ η αντιπολίτευση προσπαθεί να βρει ακόμα τα βήματά της. 

Από την μία πλευρά η παράταξη του Αργύρη Πανταζόπουλου έχει ενσωματωθεί και ουσιαστικά συνδιοικεί, έχοντας μάλιστα και δύο αντιδημάρχους από τους κόλπους της, τον Σάκη Κούγκα και τον Κώστα Βενιόπουλο και τον ΟΠΑΚΟΜ με τον Απόστολο Ρεσινιώτη.

Από την άλλη ο Γιάνης Κιρκιλιανίδης και ο Μιχάλης Χαλκίδης προσπαθούν να βρούν τα πατήματά τους. Κατά καιρούς έχουν ασκήσει κριτική στη Διοίκηση σε συγκεκριμένα έργα αλλά ακόμα δεν έχουν καταφέρει να εκφράσουν μια ολοκληρωμένη κριτική που να πείθει τους πολίτες ότι υπάρχει μια ολοκληρωμένη πρόταση. Εν πολλοίς είναι λογικό να υπάρχει μια τέτοια αδυναμία καθώς δεν έχει περάσει μεγάλο διάστημα από τις εκλογές, όπου οι λαός επιδοκίμασε και αποδοκίμασε προτάσεις και προγράμματα. Χρειάζεται κάποιος χρόνος για αναδιοργάνωση και ανασύνταξη.

Όσον αφορά τον Ηλία Ιακωβίδη εν πολλοίς μένει περιχαρακωμένος στα όρια των ιδεών του ΚΚΕ  γεγονός που δεν του δίνει πολλά περιθώρια ελιγμών.

Ένας επιπλέον λόγος που ευνόησε τους ήπιους αντιπολιτευτικούς τόνους ήταν το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού, η οποία ανάγκασε τη διακοπή των ζωντανών δημοτικών συμβουλίων και τη διεξαγωγή τους δια περιφοράς, γεγονός απαγορευτικό για ζωντανό διάλογο και συγκρούσεις.

Το αξιοσημείωτο ζήτημα είναι ότι παρότι ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας δεν φαίνεται προς στιγμήν να απειλείται από την αντιπολίτευση, εντούτοις αδυνατεί να εισπράξει πόντους υπέρ του στην κοινή γνώμη. 

Μια κοινή γνώμη που παρά τα όποια θετικά έργα της Διοίκησης του Δήμου,  όπως η Αποχέτευση της Μελίκης, ο Τηλεχειρισμός της ΔΕΥΑΑΛ και  αρκετά άλλα, συνεχίζει να εκφράζει δυσαρέσκεια για την κατάσταση της Αλεξάνδρειας και του ευρύτερου Δήμου.

Αυτή η αδυναμία της Διοίκησης στο να ανεβάσει τη θετική της εικόνα στην κοινή γνώμη οφείλεται σύμφωνα με πολλούς στην έλλειψη ενός στρατηγικού σχεδίου, το οποίο θα επιλύει προβλήματα,  θα εμπνεύει τους Αλεξανδρινούς πολίτες και θα οδηγεί το Δήμο σε μια συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Κάποια άλλα άτομα μέσα από τη Διοίκηση θεωρούν ότι παράγεται σημαντικό έργο και ότι το μεγάλο έλλειμμα της Διοίκησης είναι Επικοινωνιακό. 

Αρκετοί είναι πάντως αυτοί που προδικάζουν ότι η ήσυχη περίοδος δεν θα διαρκέσει για πολύ καθώς η Φύση και η Πολιτική απεχθάνεται τα κενά. Το κενό λοιπόν που διαμορφώνεται αυτή την περίοδο στην κοινή γνώμη  ενδέχεται να “ανοίξει την όρεξη” σε κάποιους... ενώ και η σημερινή αντιπολίτευση ενδέχεται να οργανωθεί καλύτερα στο προσεχές διάστημα.

Σημειώνουν μάλιστα με νόημα ότι ακόμα και μέσα στους κόλπους της Διοίκησης δεν είναι όλα αρμονικά… Και κόντρες υπάρχουν από την εποχή των εκλογών και πικρίες και γενικά δυσαρέσκειες που ενδέχεται να εκφραστούν στο μέλλον ή να προσπαθήσουν να διαμορφώσουν ένα νέο περιβάλλον.

Αυτό πάντως που ενδιαφέρει περισσότερο τον κόσμο είναι να υπάρξει μια πραγματική ανάταση της πόλης και των χωριών. Να λύνονται προβλήματα και να δημιουργούνται συνθήκες ανάπτυξης σε όλους τους τομείς.

 

Το στοίχημα του δεύτερου χρόνου αυτής της αυτοδιοικητικής θητείας είναι το ίδιο και για τη Διοίκηση και την Αντιπολίτευση.

Για την μεν Διοίκηση το στοίχημα είναι αν θα μπορέσει να δημιουγήσει ένα ολοκληρωμένο αφήγημα  μέσα στο οποίο θα εντάσσονται όλες οι δράσεις της και τα έργα της ως σύνολο και όχι αποσμασματικά. 

Αντίστοιχα γα την αντιπολίτευση το στοίχημα είναι αν θα μπορέσει να ασκήσει μια ολοκλήρωμένη και όχι αποσπασματική κριτική. Αν θα μπορέσει να πείσει δηλαδή την κοινωνία ότι έχει μια ολοκληρωμένη πρόταση την οποία θα αντιπαραβάλλει σ’αυτή της Διοίκησης.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

proioy fani

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 489 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Τελευταια Νεα

Top