Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
14 Ιουν 2020

Τα τρία σενάρια για το μέλλον των μετακινήσεων στην Αλεξάνδρεια Κύριο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Ολοκληρώνεται στις 15 Ιουνίου η έρευνα για την επιλογή σεναρίου κινητικότητας του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) της πόλης της Αλεξάνδρειας

 

Ένα σενάριο κινητικότητας προδιαγράφει την προτεραιότητα (ή και τις προτεραιότητες) που θα δοθεί(ούν) στο σχεδιασμό των μέτρων αστικής κινητικότητας. Θα αποτελέσει δηλαδή τον οδηγό στον οποίο θα βασιστεί ο δήμος προκειμένου να εφαρμόσει και να υλοποιήσει νέα έργα και ρυθμιστικές διατάξεις στο σύνολο των υποδομών του κοινόχρηστου χώρου της πόλης.

Μετά τη δεύτερη θεματική διαβούλευση η ομάδα του έργου προχώρησε στη διαμόρφωση τριών εναλλακτικών σεναρίων.

Οι δημότες της Αλεξάνδρειας έχουν την ευκαιρία μέσα από ένα ερωτηματολόγιο που μπορούν να βρουν στην ιστοσελίδα του Δήμου να επιλέξουν ποιό από τα τρία σενάρια προτιμούν για να βασιστεί το μελλοντικό σύστημα των μετακινήσεων στην πόλη.

Είναι βασικό να συμμετέχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες ώστε η επιλογή ενός από τα τρια σενάρια κινητικότητας να γίνει από τους πολίτες και όχι μόνο από τους τεχνοκράτες.

Η προθεσμία για την για την υποβολή συμμετοχής στην επιλογή είναι μέχρι τις 15 Ιουνίου.

 

Ποιά είναι τα τρία σενάρια

 

Το πρώτο σενάριο σχεδιάζει την πόλη μέ τέτοιο τρόπο ώστε να δίνεται έμφαση σε ήπιες μορφές μετακίνησης. Δηλαδή τους πεζούς και το ποδήλατο.

Με δεδομένο την μικρή έκταση της πόλης εστιάζει στην ποιοτική αναβάθμιση των πεζοδρομίων προκειμένου να πληρούν τις προδιαγραφές ασφάλειας και προσβασιμότητας για όλους.

Επίσης προβλέπει την προώθηση της χρήσης του ποδηλάτου με τη δημιουργία εκτεταμένων ποδηλατοδρόμων, και τη σύνδεση των κύριων λειτουργιών της πόλης με το δίκτυο υποδομών για πεζούς και ποδηλάτες.

Περιλαμβάνει δημιουργία δημόσιων χώρων στάθμευσης για ποδήλατα, επέκταση της ελεγχόμενης στάθμευσης και πέραν την Βετσοπούλου καθώς και την εισαγωγή ζωνών όπου τα αυτοκίνητα θα μπορούν να τρέχουν μέχρι 30 km/h.

Τέλος προβλέπει εκστρατείες ευαισθητοποίησης και προώθησης των ήπιων μορφών μετακίνησης.
Το σενάριο αυτό σύμφωνα με τους ειδικούς θα αναβαθμίσει ραγδαία την ποιότητα ζωής καθώς και την κοινωνική συνοχή ενώ η εφαρμογή του θα απαιτήσει μια μεσαία δαπάνη για την υλοποίηση των ποδηλατοδρόμων και τις αλλαγές σε πεζοδρόμια.

ΑΑεκτίμηση αντίκτυπο Α page 0001

 

Το δεύτερο σενάριο είναι μια μεσαία λύση και στοχεύει στην εφαρμογή μιας μικτής κυκλοφορίας. Από τη μία στοχεύει στην προώθηση ήπιων μορφών μετακίνησης όπως οι πεζοί και το ποδήλατο και από την άλλη στο να βελτίωση τη ροή της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων με έξυπνα συστήματα και περισσότερη αστυνόμευση.

Πιο συγκεκριμένα το δεύτερο σενάριο, όπως και το πρώτο, προβλέπει την εισαγωγή ζωνών κυκλοφορίας 30km/h, τη δημιουργία δικτύου πεζοδρομίων και παροχή δημοσίων χώρων στάθμευσης για ποδήλατα.

Επίσης προβλέπει αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις και προμήθεια αστικού εξοπλισμού κατά μήκος των πεζοδρομίων που θα βελτιώνουν την ελκυστικότητα αλλά και το αίσθημα ασφάλειας. Καλύτερο οδοφωτισμό, έργα πρασίνου και εξοπλισμό ανάπαυσης, όπως παγκάκια κλπ.

Περιλαμβάνει παρεμβάσεις για τη βελτίωση των συνθηκών οδικής ασφάλειας στις διασταυρώσεις καθώς επίσης ενημέρωση για τις διαθέσιμες διαδρομές και τον απαιτούμενο χρόνο μετάβασης σ’αυτές.

Τέλος προβλέπει εκστρατείες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τα οφέλη και τα πλεονεκτήματα που επιφέρουν στην υγεια η πεζή μετακίνηση και το ποδήλατο, ειδικά όσον αφορά τις εσωτερικές μετακινήσεις.

Το δεύτερο σενάριο είναι λιγότερο κοστοβόρο από το πρώτο αλλά έχει επίσης μικρότερη επίδραση στην ποιοτική αναβάθμιση της πόλης και την κοινωνική συνοχή.

Το τρίτο σενάριο διαφέρει αισθητά από το πρώτο και το δεύτερο. Δίνει προτεραιότητα στην ανάπτυξη μέσων μαζικής μεταφοράς για την απρόσκοπτη μετακίνηση κατοίκων αλλα και επισκεπτών που έρχονται στην πόλη από τους γύρω οικισμούς και τα χωριά, καθώς επίσης στην ανάπτυξη έξυπνων συστημάτων διαχείρισης της κυκλοφορίας.

ΒΒΒεκτίμηση αντίκτυπο β page 0001

 

Το τρίτο σενάριο εστιάζει στην μείωση των σημείων συμφόρησης, στη συντήρηση και αναβάθμιση του υφιστάμενου οδικού δικτύου και στη βελτίωση της στάθμευσης των οχημάτων με δημιουργία πάρκινγκ.

Προβλέπει την τοποθέτηση συστημάτων παρακολούθησης της κυκλοφορίας, με κάμερες, δυναμική σηματοδότηση και πίνακες μεταβλητών μηνυμάτων.
Προβλέπει επίσης την προμήθεια ηλεκτροκίνητων λεωφορείων και τη σύνδεση αυτών με το σταθμό ΚΤΕΛ. Παράλληλα περιλαμβάνει την προμήθεια συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων καθώς και την υιοθέτηση μέτρων προώθησης της ηλεκτροκίνησης.

Το σενάριο αυτό είναι το πιο κοστοβόρο και στην κλίμακα από το 1 έως το 10 φτάνει το 9. Επίσης θέλει σχετικά μεγάλο χρόνο για να εφαρμοστεί ενώ δεν επιφέρει μεγάλη καλυτέρευση στον ποιότητα ζωής της πόλης.

ΓΓΓ εκτίμηση αντίκτυπο γ page 0001

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

proioy fani

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 144 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Τελευταια Νεα

Top