Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
23 Ιουν 2020

Τί ζήτησε ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας από τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρ. Λυκουρέντζο Κύριο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Το Δήμαρχο Αλεξάνδρειας Παναγιώτη Γκυρίνη επισκέφτηκε το μεσημέρι της Δευτέρας ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος στα πλαίσια συναντήσεών του με παραγωγικούς φορείς της Ημαθίας.

 

 

Ο κ. Λυκουρέντζος διατηρεί δεσμούς με την περιοχή μας καθώς το Νεόκαστρο της Μελίκης είναι η γενέτειρα της γυναίκας του, και όπως είπε τρέφει ιδιαίτερη αγάπη για τον τόπο μας.

Ο Δήμαρχος της Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης αφού ευχαρίστησε τον πρώην υπουργό για την επίσκεψη αυτή του έθεσε υπόψιν μια σειρά ζητημάτων που απασχολούν τους αγρότες της περιοχής μας χρήζουν αντιμετώπισης από τον ΕΛΓΑ.

 

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην ανάγκη βελτίωσης του θεσμικού πλαισίου του ΕΛΓΑ λέγοντας ότι είχε αποστείλει και ο ίδιος επιστολή προς το τότε Πρόεδρο του ΕΛΓΑ για την ένταξη ζημιογόνου αιτίας τη κακή γονιμοποίηση – καρπόδεση των οπωροφόρων δένδρων.

Αυτό είναι ένα πάγιο αίτημα των δενδροκαλλιεργητών της περιοχής μας και πρέπει να συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο οποίο θα περιλαμβάνονται και ρυθμίσεις που αφορούν τον ΕΛΓΑ..

Ο Παναγιώτης Γκυρίνης έθεσε επίσης το ζήτημα της άμεσης καταγραφής της ζημιάς όταν αυτή προκύπτει και η άμεση καταβολή της, για να μπορέσει ο αγρότης να αντιμετωπίσει στοιχειωδώς τις ανάγκες επιβίωσης του και να συνεχίσουν την αγροτική δραστηριότητα τους.

Ένα ακόμα θέμα που απασχολεί τους αγρότες και ζητά λύση είναι ο συμψηφισμός που πρέπει να γίνεται μεταξύ των ποσών που έχει να εισπράξει ο αγρότης από οποιαδήποτε δήλωση ζημιάς με τις ασφαλιστικές εισφορές που τυχόν οφείλει.

Τέλος ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας αναφέρθηκε στο πρόγραμμα αντιχαλαζικής προστασίας και την ανάγκη να προχωρήσει καλύτερα ώστε να προστατεύει πραγματικά τους αγρότες.

Ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ από την πλευρά του ξεκαθάρισε από την αρχή ότι θέλει να είναι χρήσιμος και όχι αρεστός και ότι το νέο ήθος που εισήγαγε ο πρωθυπουργός είναι το να λέει ο πολιτικός την αλήθεια στους πολίτες και οι πολίτες να είναι έτοιμοι να την ακούσουν.

Σ’αυτά τα πλαίσια είπε ότι δεν έχει ευχάριστα νέα να ανακοινώσει ακόμα καθώς τα οικονομικά του ΕΛΓΑ δεν είναι εύρωστα και καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε να εξασφαλιστούν οι χρηματοδοτήσεις που θα βοηθήσουν τους αγρότες. ΕΛΓΑ χωρίς χρήματα δεν γίνεται, είπε ο κ. Λυκουρέντζος αφήνοντας μάλιστα αιχμές στην προηγούμενη κυβέρνηση σχετικά με τις αναλογιστικές μελέτες που ποτέ δεν έγιναν.
Ως προς την αντιχαλαζική προστασία ο κ. Λυκουρέντζος είπε ότι με την ολοκλήρωση ενός χρόνου της σύμβασης που έχει υπογραφεί θα αξιολογήσει εκ νέου την αποδοτικότητα και θα ενεργήσει ανάλογα.

Τέλος ο κ. Λυκουρέντζος είπε ότι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης καταβάλει κάθε προσπάθεια για την θετική έκβαση των αγροτικών ζητημάτων και σύντομα θα ανακοινωθούν ευχάριστα αποτελέσματα.

Μετά το τέλος της συνάντησης με το Δήμαρχο της Αλεξάνδρειας, ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ συνομίλησε με τον πρόεδρο και τα μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας

DSC 0002

DSC 0003

DSC 0005

DSC 0006

DSC 0008

DSC 0009

DSC 0010

DSC 0011

DSC 0016

DSC 0034

DSC 0037

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

proioy fani

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 180 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Τελευταια Νεα

Top