Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
13 Οκτ 2020

1+1 δεσμεύσεις για την καθαριότητα Κύριο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Σημαντική συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ Μιχάλη Γεράνη είχε πριν λίγες ημέρες ο Αντιδήμαρχος Αλεξάνδρειας και αρμόδιος πλέον για την Καθαριότητα του Δήμου Νίκος Σαρακατσιάνος. Θέμα της συζήτησης ήταν φυσικά το χρόνιο πρόβλημα των σκουπιδιών που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας και οι λύσεις που μπορούν να εφαρμοστούν ώστε κατ’αρχάς να μειωθεί και στην πορεία να εξαλειφθεί.

Το πρόβλημα με το ΧΥΤΑ Γιαννιτσων

Ένα κύριο θέμα που συζήτησαν οι δύο άνδρες είναι η προβληματική λειτουργία του ΧΥΤΑ Γιαννιτσών όπου αποθέτονται τα απορρίμματα του Δήμου μας. Ο κ. Σαρακατσιάνος ενημέρωσε τον Πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ ότι ο ΧΥΤΑ κλείνει από τις 12.30 το μεσημέρι, με αποτέλεσμα τα απορριμματοφόρα του Δήμου να μην προλαβαίνουν να αποθέτουν όλα τα σκουπίδια και να μένουν γεμάτα. Αυτό έχει ως συνέπεια το επόμενο πρωί αντί τα απορριμματοφόρα να αρχίζουν απευθείας την αποκομιδή των σκουπιδιών από τους κάδους στην πόλη και τα χωριά, να πρέπει πρώτα να πάνε να αδειάσουν στα Γιαννιτσά και μετά να γυρίσουν πίσω.

Ο Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ επισκέφτηκε με τον Αντιδήμαρχο της Αλεξάνδρειας το ΧΥΤΑ Γιαννιτσών, είδαν την κατάσταση και δεσμεύτηκε ότι πλέον ο ΧΥΤΑ θα ανοίγει και το απόγευμα το απόγευμα. Με αυτό τον τρόπο δίνεται μεγάλη λύση καθώς από εδώ και στο εξής τα απορριμματοφόρα της Αλεξάνδρειας θα μπορούν να αδειάζουν τα σκουπίδια στο ΧΥΤΑ χωρίς να μαζεύεται όγκος στα απορριμματοφόρα ή αμάζευτα σκουπίδια στους κάδους.

Ο Δήμαρχος την προηγούμενη εβδομάδαστο δημοτικό συμβούλιο ανακοίνωσε αυτή την πολύ θετική εξέλιξη λέγοντας ότι από εδώ και στο εξής ο ΧΥΤΑ των Γιαννιτσών θα ανοίγει για τα απορριμματοφόρα της Αλεξάνδρειας και το απόγευμα από τις 5.30 έως τις 6.30 το απόγευμα.

Έτσι δεν θα υπάρχουν γεμάτα απορριμματοφόρα και θα ελαχιστοποιηθούν τα φαινόμενα των γεμάτων κάδων.

geranis

Ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ κ. Μιχάλης Γεράνης

 

553418dfaebe9828afbd5ebea251365c XL

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Νίκος Σρακατσιάνος σε παλιότερη συνέντευξή του στον ΠΟΛΙΤΗ

 

Η επιτακτική ανάγκη για δημιουργία ΣΜΑ

Ένα ακόμα μεγάλο θέμα που συζήτησε ο Νίκος Σαρακατσιάνος με τον Μιχάλη Γεράνη είναι η επιτακτική δημιουργία ενός σύγχρονου Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, (ΣΜΑ) όπου τα σκουπίδια θα αποθέτονται σε ταινίες, χωρίς να ακουμπούν στο έδαφος, θα μπαίνουν σε πρες κοντέινερ, θα συμπιέζονται μειώνοντας τον όγκος τους και στη συνέχεια θα μεταφέρονται στο ΧΥΤΑ.

Ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) που υπήρχε στην Αλεξάνδρεια, ήταν ένας άτυπος σκουπιδότοπος, χωρίς υποδομές και σύγχρονο εξοπλισμό, όπου τα σκουπιδια σχημάτιζαν βουνά, οι φωτιές που έπαιρναν πριν λίγα χρόνια γέμιζαν με διοξίνες τον αέρα και δηλητηρίαζαν τους περίοικους, ενώ τα στραγγίδια των σκουπιδιών μόλυναν το έδαφος.. Αυτός είναι και λόγος που έκλεισε με εντολή Εισαγγελέα.

Ο Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ αναγνώρισε το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει και δεσμεύτηκε ότι μέχρι την αρχή του 2021 θα εγκαταστήσει στο ΣΜΑ Αλεξάνδρειας μια μεγάλη ψηλή χοάνη όπου τα ρίχνουν τα σκουπίδια τα απορριμματοφόρα, τα οποία θα οδηγούνται σε μια ταινία και από εκεί μέσα στα πρες κοντέινερ του Δήμου. Η λύση αυτή θα είναι προσωρινή μέχρι να δημιουργηθεί ένας ολοκληρωμένος σύγχρονος ΣΜΑ.

Παρ’όλ’αυτά θα ανακουφίσει αρκετά το σημερινό πρόβλημα και θα επιτρέψει τη γρήγορη αποκομιδή των σκουπιδών από τους κάδους και την ασφαλή μεταφορά τους στο ΧΥΤΑ Γιαννιτσών.

 

Οι δεσμεύσεις γίνουν πράξη

Οι δεσμεύσεις του Προέδρου του ΦΟΔΣΑ Μιχάλη Γεράνη είναι φυσικά μια θετική εξέλιξη σε ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί τους δημότες της Αλεξάνδρειας εδώ και πολλά χρόνια. Θα πρέπει όμως να γίνουν πράξη, διότι πολλές φορές οι πολίτες άκουσαν δεσμεύσεις που όμως έμειναν στα λόγια και λύσεις που ποτέ δεν εφαρμόστηκαν.

Ο Αλεξανδρινός λαός θα είναι ικανοποιημένος αν δει να βελτιώνεται η καθημερινότητά του. Και αυτό θα γίνει αν υλοποιηθούν οι δύο δεσμεύσεις του κ. Γεράνη για την παράταση του ωραρίου του ΧΥΤΑ Γιαννιτσών και τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου ΣΜΑ

Αν τηρηθούν οι δεσμεύσεις του κ. Γεράνη και ταυτόχρονα αρχίσει η λειτουργία του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ολοκληρωμένης Διαχείρισης των Βιοαποβλήτων, που πρόσφατα εντάχθηκε ο Δήμος, τότε ίσως η κατασταση αλλάξει προς το καλύτερο. Προς το παρόν αναμένουμε.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

proioy fani

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

2021

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 394 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Τελευταια Νεα

Top